Happy New Year!

Åh, nu är det nyårsafton och det känns toppen!! åkte upp på fjället imorse och köpte min bräda :D:D
suuuperlycklig! den är så fin och nu känns det som att jag kan utveckla mitt åkande!
åkte till halv 2 sen åkte jag hem och städade och diskade inför kvällen.. vi Blir 11 stycken som ska käka middag här hos mig, sen ska vi åka upp på fjället ikväll och fira tolvslaget :D jag längtar så mycket efter kvällen att jag knappt kan vänta! ska bli såå skoj!! jag återkommer imorn med bilder och mer om nyårsafton
ha en bra kväll alla

GOTT NYTT ÅR!!!

Jul jul strålande (viiit) jul :)

Hej alla!

nu har julhelgen varit och den har gått bra :)
julaftons morgonen kände jag mig lite vemodig för att jag åter igen inte var hemma med min familj, sov med min lilla gran tänd den natten som jag alltid gör hemma, man blir glad när man vaknar och den är tänd, har gjort det så länge jag kan minnas så jag försöker hålla kvar vid lite tradidioner, hade en jullåt som väcknings signal och jag åt risgrynsgröt (en korv men den fick duga) :)

sydde i Glitter i mitt pannband dagen till ära och fick många kommentarer om att det var fint, kändes lite knasigt att säga godjul till gästerna i liften men man fick lite julstämning i alla fall.


efter jobbet gjorde jag mig i ordning, sen kom Erika hit och vi öppnade våra julklappar tillsammans, :) taack för fina klappar! På kvällen åkte vi hem till Lisa och David där julbordet var dukat, de hade verkligen inte missat något, fanns massa mat och trevligt sällskap! (vi var ca 20 st) och det var supermysigt, Några killar hade jobbat som tomtar uppe på fjället, gästerna kunde beställa tomten, så de gick runt till ca 10 stugor var och tomtade, och i sann tomte anda så blev de såklart bjudna på lite förfriskningar i alla stugor, så de var bra runda under fötterna när de kom hem, herrejösses va roliga de var.. kvällen fortsatte i ett äkta snöbollskrig, eller ja, det var lite för kallt för att göra snöbollar, så det var mer som snöbrottning men det va grymt skoj! kvällen avslutades på Lillgårn (ett av boendena här i byn) jag spelade guitarhero med några andra!


på Juldagen drog vi upp till Utsikten på kvällen (partystället uppe på fjället) och då upptäckte jag fördelarna med att vara ung, söt tjej i lifen, det var 3 killar som alla sa, "men hej, det är ju du i liften" och sen bjöd de mig på alkohol :) hehe.. jag bara skrattade och kunde inte riktigt förstå att de ens hade lagt märke till mig, jag ger dem ju bara liften :P, men skoj var det!!


Idag jobbade jag sista dagen av min maraton-jobb period, 9 dagar i rad, och nu är jag äääntligen ledig i 3 dagar, imorn ska jag upp och åka bräda, ska åka med en kille upp som börjar klockan 9 så jag får åka nypistat :D:D längtar!!!

och när jag kom hem idag fick jag chocken, tyckte det var väldigt kallt när jag gick ur bilen, och jag fick det bekräftat när jag kom in och tittade på termometern,, - 21 grader!!! shiiieeet vad kallt! helt sjukt, känns som att lungorna ska frysa till is när man andas.


dags att gå till Hanna och Emelie, vi ska ha lite myskväll och spela tvspel! hoppas eran jul har varit bra!

puss o kram
//Er liftwaffe


god jul

Hej alla!

Igår fick jag ett stooort paket hemifrån som jag verkligen inte förväntade mig blev superglad!! taaack min underbara familj! :D sen efter jobbet bakade jag och Erika julgodis :) blev jättegott och vi hade en mysig eftermiddag!!

Idag har jag jobbat 8-19.. stått i en ankarlift typ konstant, är gaanska trött i hela kroppen, men det har varit skoj ändå, man får bara några sekunder med varje gäst, men allt handlar om vilken inställning man har, jag tror att jag har gjort några människor glada idag i alla fall :)

Det känns verkligen inte som att det är julafton imorn, har nästan inte hunnit med att känna julstämmning här uppe, allt har gått så himla fort och nu är det självaste julafton imorn.. har precis sytt i glitter i mitt pannband, lite juligt i alla fall :) kanske inte jättevackert men who cares!
tanken som räknas, :P
längtar i allafall efter att öppna mina julklappar imorn, känns riktigt tråkigt att för andra året irad inte få vara hemma pratade med familjen förut och de hade den traditionella julgrötkvällen.. saknar min familj!

ne, ska gå och lägga mig snart, är jättetrött i kroppen efter en lååång dag...
puss o kram
och GOD JUL!

paket hemifrån!
Paket från familjen! *kärlek*
julgodis!
Julgodis
köket
köks dekorationer :)
Julgran
min fula gran och mina fina julklappar som jag ska öppna imorn :D:D


jobb jobb

har börjat min maraton jobb period nu.. har jobbat 2 dagar och har 8 kvar innan jag får 3 dagar ledigt :D
längtar till den 29de då ska jäklar i mig åkas bräda!!

ligger redan i min säng, klockan är snart kvart i åtta.. jag vet inte när jag la mig så tidigt senast, är tok trött!!
ligger och tittar på hells kitchen, får se om jag orkar vara vaken till nio, vill se heartbreak hotel men det ser
inte ljust ut.. :P

måste ju passa på att tacka Sanne, Lovisa och Pär för fina julkort :D blev jätteglad när det låg kuvert i min brevlåda!!

ne, klart slut, over and out, good night bye bye!


genrep

igår morse hade vi "genrep" inför lördag då liftarna i ost kommer öppna för allmänheten.
efter morgonmötet fick jag åka skoter till ostsidan :D:D:D kommer ALDRIG tröttna på att åka skoter!
de andra åkte bil runt så jag var där typ 5 minuter innan alla andra.
Idag hade vi nya i uppgift att starta igång 3stols liften utan hjälp från de som jobbat här tidigare. Jag klättrade upp ovanför vändhjulet och startade nödmotorn som måste göras varje morgon för att se att den går igång så att man inte står där som ett fån ifall man skulle behöva köra den för att man inte kan få igång liften.
sen kom de andra och vi gjorde allt som ska göras på morgonen. Lite nervöst att göra det utan hjälp för man är så rädd att göra fel på något, men vi klarade det bra! :D

dagen fortsatte och vi hängde upp de sista ankarliftarna. (fortfarande lika skettungt) har lite träningsvärk i skuldrorna idag.. på eftermiddagen skulle vi ha genomgång i hur man gör med snowcarts och sitt-ski, för handikappade och förlamade, så då fick vi åka skoter tillbaka över berget igen :D:D:D när vi hade kört upp för backen och var uppe på flacken frågade föraren om det gick bra eller om vi var rädda, jag och Lissie sa lite kaxigt, nej för fan, kör du bara :D och det gjorde han,, han körde upp på en skida på skotern, shieet vad jag trodde att vi höll på att välta, (hoppas inte att han fick tinitus bara för jag och Lissie skrek nog ikapp just då :P) men skoj var det!!

på kvällen hade vi tacokväll hos mig, jättemysigt och gott. Efter det spelade vi Alias, Jag och Peter vann :) vi var grymma!

idag har jag bara tagit det lugnt på min lediga dag, det var ett gäng som skulle upp och åka, tog beslutet att inte åka med, vilket jag ångrar lite, för det är 9 minus och strålande sol idag, men jag måste skriva historia arbete,, har skrivit en a4 idag, så det känns bra, ska fortsätta snart, men ibland måste man pausa lite också :P 
fick dessutom besök av en ekorre förut, blev jättepaff när den hoppade upp på staketet utanför fönstret,, hann nästan få en bra bild på den innan den sprang vidare. :) riktigt söta är de de små rackarna!!

ne, dags att fortsätta vara duktig skolarbeterska innan pappa kommer vid 15 han ska hämta bilen och stannar här ikväll och umgås lite med sin kära dotter. :)

pusshaj

ost backar
Ostbackarna på morgonen
öppnar liften
morgondis i trestolen
em liftwaffe 
fan vad proffsig jag ser ut, tycker jag själv i alla fall.. :D

ost-tjejen :P

Hej och hå..

jag överlevde kickoff festen med en miljon räkor, fick jättegoda kycklingspett :)

idag var första dagen på "riktigt" med jobbkläder och jobb som liftwaffe,
vi hade först morgonmöte där min chef delade ut vilka områden vi skulle vara vid mest, jag fick ostsidan (den till öster) :P vilket jag blev jätteglad för, solen går upp i öst, och jag har hört att det är den roligaste delen att vara i :) men, den sidan av fjället har inte öppnat än så det är massor att göra, inget är pistat så det ligger en herrans massa snö överallt och man sjunker ner till knäna om man råkar trampa på fel ställe hehehe..
vi började "ta hand om" tre-stolsliften vilket betydde att ta bort snön som var på alla 110 stolarna, och det va inte lite.. sen pysslade vi med en herrans massa annat som hör liftjobbet till :)
det var jätteskoj att känna att man kom igång, även om jag inte har tagit hand om gäster än..

måste ju dock säga att jag är mest stolt över att ha Idrekläder, känns astufft att gå omkring i dem uppe på fjället och alla andra medarbetare hälsar för att man är "en i gänget!" :D

Har även fixat min traditionella dörrkrans idag, tredje året i rad på olika ställen, första i Bjärnum, andra i Sydney och tredje i Idre :)
På kvällen har vi haft TP kväll i vår stuga, jättetrevligt och nu sitter jag och tittar på Titanic, så jäkla bra film! lägger in lite bilder från dagen, ska ta kort på mitt julpynt någon dag också, men det orkar jag inte nu,, har fått det jättefint här :D

puss och godnatt

Oh, By the way.. Min adress hit är:
Emelie Backlund Bingtjärnsvägen 21, 790 91 Idre
jag tar JÄTTEGÄRNA emot julkort, eller brev i största allmänhet :D

vår stuga
Min söta stuga :)
trött Emelie
En trött Emelie påväg upp på fjället
pose
Pooooooooose!
baksidan
Yeah!!
dörrkransen
Den traditionella Godjul dörr"kransen"

helgen i kort version.

har haft mkt att göra i helgen, så jag har inte hunnit skriva här,,

matskolan på Farfars var helt okej, min grupp fick i uppgift att göra baconlindade dadlar som vi sen stekte, riktigt gott,, visste inte att dadlar var så gott :)
Efter det var det Utsikten som gällde, det är utestället här uppe på fjället, det var riktigt trevligt..

Lördagen började med att vi tittade lite på film och hade lite frågesport om Idrefjäll och närliggande sevärdigheter och andra fjäll. Efter det var det pistvisning, ÄÄÄNTLIGEN fick jag åka lite bräda! åh, så skoj det var! :) och vi avslutade såklart eftermiddagens åkning med afterski allihop!
På kvällen hade vi aktivitetskväll med lekar i sporthallen, allt ifrån att hålla en pingisboll i spel så länge som möjligt i rundpingis till att stapla så många glasflaskbackar som möjligt.. riktigt trevlig kväll. Hade hört ryktas om att flersäsongarna skulle ställa till med Luciatåg på Utkiket denna lucia kväll, men det visade sig vara ett falskt rykte tyvärr.. jag var i alla fall, fin med glitter i håret, och det blev en trevlig kväll!

Idag var vi alla väldigt sega (undrar varför?!) :P vi började med att ha lite frågesport om olika platser och aktiviteter på fjället, sen var det dags för längdåkning!! kom fram till att det nog var ca 10 år sen jag åkte det senast, men vi tog oss runt 2.5km i en väldans fart, gick riktigt bra trots att mina hyrskidor hade sämst glid i världshistorien...
på eftermiddagen hade vi lite genomgång av säkerhet osv.. och tittade på en riktigt intressant film.
och ikväll hade vi TP-kväll i våran stuga vi var 9 pers och hade supertrevligt..

imornbitti blir det först att köra till verkstan med den gröna faran och sen är det kick-off! så imorn splittras våran nybörjargrupp så vi ska träffas i våra avdelningar, ska bli skoj att träffa de andra liftwaffarna :)
Å imornkväll ska vi ha middag allihopa, gissa vad vi ska äta?! jo, RÄKFROSSA såklart.. jätteskoj / NOT känns som att jag lika gärna kan gå och ta en pizza för det kommer vara räkor precis överallt.. tycker inte om det, kommer ha betapred i bakfickan, för det känns redan nu som att det kommer gå åt skogen... när chefen säger till en att ta med liksom, det blir att äta hemma innan vi åker upp och sitta där stel som en pinne och se glad ut när de andra frossar i fanskapen..

måste ju även nämna att jag har mött min stora rädsla från barndomen i helgen, jag har hälsat på valen i poolen, vi har nu slutit fred med varandra (för er som inte vet så var jag totalt livrädd för denna stora best när jag var liten, och vägrade bada för jag var heelt säker på att den skulle äta upp mig!)

puss och godnatt!

valen
Monstervalen!
dadlar
Baconlindade dadlar
istappar
Fint eller hur!!
lucia

dag ett i Idre

Idag har vi haft en infodag, lite långrandig, men ändå intressant...
på eftermiddag hade vi rundvandring på fjället, det var intressant att lära sig vart lite olika byggnader ligger osv..

ikväll ska vi ha matskola, (laga mat tillsammans) ska bli trevligt :D
köpte även en hjälm och goggels (stavas de så?!) :)
lägger in lite bilder från gårdagens fadäser och från idag..

bak på bilen
bakbucklan.
fram
framskärmen

dörren
dörren och den numera icke existerande backspegeln.

boots
nya bootsen :D

hjälm och goggels
hjälm och goggles :D

erase and rewind...

okej, ska summera dagen...

gick upp väldigt tidigt, och packade in det sista i bilen, VI FICK PLATS..:D
böjade vår färd uppåt, och det gick jättebra..
lämnade Emelie i tandådalen, sen körde vi till Hundfjället och gick till Stadium
hittade äntligen några boots som jag trivs med, :D:D:D vita snygga, ska ta kort på dem,,

Sa hejdå till Emelie och fortsatte min färd mot Idre.. gick bra i fem mil, sen gick det åt helvete.
körde en kurva, fick sladd och lyckades rädda upp mig en gång, men då svängde jag förmodligen lite mycket och hade inte en chans,, körde ut i diket och ett träd kapade min backspegel som krossade passagerar rutan, och där satt jag fast...
stannade första bilen jag mötte och så ringde vi bergningsbilen, för jag satt verkligen fast i typ en halvmeter snö..
det dumma var när jag ringde Pappa så sa jag att jag hade kört av vägen och jag trodde att det gått bra med bilen, men det var inte förns han frågade hur det gått med mig som jag tänkte efter,, men det känns bra med mig, snön bromsade bilen så det vart inte ens någon smäll, för jag hann tänka och reagera.

men men, bergningsbilen kom och drog upp bilen, sen körde både bergningsmannen, och hans kompis min bil och de sa båda att det var lugnt att köra vidare, vi satte fast en av mina handdukar för dörren. Ratten är sne, så jag ber en bön att inte framvagnen är krökt för jag vill verkligen ha kvar min bil!!!!

efter många om och men, kom jag äntligen fram till Idre, ca en och en halv timme för sent, men det var lugnt,, sitter nu i min stuga med två jättetrevliga tjejer och pratar om allt mellan himmel och jord, bilen står utanför med en handduk och sopsäckar som sitter för passagerar fönstret

dags att sova och glömma dagen, imorn är det en ny dag med roliga aktiviteter! ser jättemycket fram emot det :)
puss och godnatt

Sista dagen hemma..

heej å hå vad denna dagen har gått fort!!

gick upp vid 10 och packade och donade, vid 12 kom helen och vi åt lunch..
efter det drog vi till Norlanders, för att höra om det fanns någon räddning till min mobil, men jag måste lämna in den på lagning, vilket jag inte har tid med,, så jag får använda den så gott jag kan. Har med min gamla och Tinas gamla också, så det ska nog gå bra :P Min mobil har nämligen gått från att skärmen blir svart ibland till att displayen nu vänder sig upp och ner och spegelvänder sig :P hahah.. vilket skämt!

yeye.. sen åkte vi till Ica och STOORhandlade.. tog självscanningen och gick hylla upp och hylla ner, köpte massa bra basvaror som jag har med mig upp och sen handlade vi tacos grejer. Meen tror du inte att vi åkte på en avstämmning när vi väl kom till kassan?! DAMN IT!! :P både jag och kassörskan hoppades på att det inte skulle bli det men men.. gick ganska smidigt ändå tack vare Helen! ängel..

åkte sen vidare till Tina och myste med plutt en sista gång, kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag skulle säga hejdå, faan, kommer sakna honom såå mycket! min älskade August..

Sanne och Sandra joinade oss hemma hos Tina och efter det åkte vi hem och började göra tårta, till Emelie som fyllde år igår, vi ville överraska henne :)
jag sprang mest runt i hela huset och plockade, packade och fixade.. lyckades faktiskt efter måånga om och men bli klar :D hann dock inte hjälpa till något att laga mat så det fick tjejerna ta hand om :P hehehe

Emelie kom och då kom nästa problem, Hur ska vi få plats i bilen?? men fan, det gick det med, det går inte in mycket mer men vi har med all packning :D (ska ta kort på bilen imorn)

vi Käkade tacos, och sen gick vi upp och tittade på min och Sannes film från Nya Zeeland och Australien och då överraskade vi Emelie med tårtan vi hade bakat, sötnosen fattade inte att det var henne vi sjöng för innan hon såg att alla sjöng och tittade på henne :P hahah, :D

tjejerna åkte hem, och nu sitter jag vid min dator och Emelie sitter i soffan vid sin dator, jäkligt sociala vi är :P heheh.. jeje, vi har massa timmar att döda imorn :)

dags att sova snart kanske.. inte jättetrött men vi ska ju köra om typ 7 timmar!

återkommer imorn när vi är påväg :D
IMORN ÄR JAG I IDRE!!! :D

august
Kommer sakna dig älskade plutt!

packning
Inte såå farligt med packning ändå?! 4 Ikeabagar, 2 väskor 1 ryggsäck och 2 lådor :D

emelie blåser tårta
Emelie blåser sin tårta, notera att hon fyller 20-1 inte 19 :)

mystjejerna
mina sötis tjejer!!

antagen...

Gick in på studera.nu imorse och såg att jag har blivit antagen till sjuksköterskeutbildningen i Linköping.. kändes bra, men samtidigt blev jag ännu mer fundersam över vad jag ska göra med "Mitt liv" :P meen jag måste säga att jag inte bryr mig ett dugg,, nu är det bara Idre som gäller :D

åkte till sjukhuset för min sista vaccinations spruta idag, den gjorde faktiskt inte ont alls, skönt! så när jag skulle betala tänktejag i huvudet att jag skulle "ta i" med priset så jag inte blev så besviken när de tar mina pengar. Jag tänkte att 250 kr va i överkant av vad det skulle kosta, men så säger den fula lilla tanten i luckan, - ja det blir 360 kr tack
WHHAAAT?! kom igeen varför ska all sjukvård vara så jäkla dyr bara för att man gjort misstaget att fylla 20? :P
jag tror att vi får betala lite av det som var gratis när vi var under 20 nu, för annars skulle sjukvården gå under.. IT SUCKS!

Åkte hem och fixade och donade lite, strök till och med mina örngott så de skulle bli lite plattare,, har packat det mesta nu, känns skönt! och imorn ska jag och Helen åka och shoppa basvaror så det står härliga till, :)

åkte hem till Tina och August en stund på eftermiddagen, August var på ett strålande humör och vi låg på hans filt och lekte en bra stund! :D började nästan gråta, för jag vill inte lämna honom, han lyser upp vardagen! min plutt..

anyhow..på kvällen blev jag bjuden på gourmet måltid hemma hos Thomas, suupergod mat! Tack :D

känns heelt skumt att det snart är den 11 december, som jag har längtat efter det datumet! och nu är det snart här.. :D:D dags att återgå till packandet lite, för just nu kan jag inte sova i min säng, för den är belamrad av kläder :P

2 days to go...


vem kan motstå dessa äppelkinder? :D

packa?!

ja jösses.. det börjar bli svårtdehär... vad ska packas ner? har nog redan packat för mycket.. men fan, sålänge det går i bilen så är det ju lugnt :P hehe.. har i alla fall packat ner alla underställ, täckbyxor osv i en bag, så den är "klar"

annars, har jag inte gjort såvärst jättemycket idag, jag har varit hos Tina och August en liten stund, sen på eftermiddagen kom Tina, johan och August förbi för mammas julklapp hade äntligen kommit så hon fick den idag, (vi hade gjort ett nytt visakort med mig, tina och August på :)
kommer sakna pluttas så grymt mycket! det tråkigaste är ju att han förmodligen inte kommer komma ihåg mig :/

åkte även till isstadion idag för när jag plockade ner mina skridskor ur garderoben upptäckte jag hur jäkla oslipade de var! men som tur var så hittade jag en som kunde slipa dem direkt så det gick finemang :D tänkte ju ta med dem upp ifall jag får tillfälle att åka någon gång :)

Ne, dags att återgå till packningen kanske.. liiiite panik bara :P

Pack-panik

Volleybolldomare?

Började dagen med frukost hemma hos Tina och Johan.. jättemysigt :)

senare på eftermiddagen hade jag beställt oxfilé med gorgonzola sås som
sista familjemåltid innan jag flyttar :D såå gott!! får aldrig nog av det!

vid 17 tänkte jag att jag skulle åka ner och titta på mitt gamla volleyboll lag
för de spelade match idag, när jag kom dit, visade det sig att de inte hade någon
andra domare för matchen, så jag fick hoppa in lite snabbt och lätt. :P
och arvikas tränare typ klagade för att jag inte visade att de hade tagit sin
andra time-out.. kom igen! om det står en brud i rosa t-shirt och högklackade stövlar
kanske hon inte riktigt var med på att hon skulle döma :P hahahaah..
de vann med 3-0 och de va gött! jag dömde inte jättemycket, visade mest ut & in och när de va
spelarbyte och timeout :)
och efter matchen kom Rickard fram till mig och sa att jag skulle få betalt för´t också :D
fanvadnice!!! hehe.. ska fixa det i veckan..
Volleyboll

och jag börjar få problem med packningen.. vad fan ska man packa, vad ska man INTE packa
är väl nästan en mer relevant fråga.. jösses.. de va mycket lättare till Australien för då hade jag en
ryggsäck som inte fick väga över 20 kg, nu har jag en BIL men vill ju samtidigt inte ha för mkt att släpa på..

4 dagar kvar....



Nya bloggen!

Sitter hemma hos Linnéa och har fixat iordning bloggen, så nu är den vintrig och fin! :)

visst blev det bra :D

sista helgen hemma..

hade en jättemysig kväll med Pernilla igår, Idol, rödvin och chips! kan det bli bättre? :)
Sitter i Skövde med en te och lite jullåtar och bara myser lite innan vi ska ge oss ut i rusket..

tror inte att jag har fattat än, att jag flyttar om 5 dagar.. dags att börja packa lite kanske? eller i alla fall börja tvätta det som ska med.. inte jättemysigt att ta på sig underställ som har legat i en låda i 2 år kanske..? Har inte så mycket mer som jag "måste" köpa innan jag åker nu i alla fall, så det känns skönt!

Å idag ska jag förska fixa iordning min blogg,, så håll utkik för snart är den jättefin (förhoppningsvis) :D
untill then....

jag och Pillan
Jag och Pillan :)

It just gets better and better!!

jag SPIKADE mvg i Naturkunskapen :D:D:D:D
trodde verkligen inte det är så otroligt glad just nu!! Ska åka hem till Tina och plutt snart och leka lite med dem.. får se om jag orkar hålla mig vaken, hade jättesvårt att somna igår, tankar som flög runt runt i skallen på mig..
men fan va lycklig jag är just nu!!
och förhoppningsvis blir det middag i skövde ikväll med Pillan :)

Mamma mia!

Idag har jag (thomas) äntligen fixat över alla mina filer från den stationära datorn till min laptop! såå gött att slippa det gamla sega spektaklet :D

var uppe hos marika och fikade idag, Tina och August var där också,, mycket trevligt, + att jag fick 2 julklappar av Marika :D har liksom inte tänkt att jag ska få några iår sådär av släkten eftersom jag inte önskat mig något annat än lite bidrag till ny snowboard :) men nu får jag i alla fall några klappar att öppna efter jag har jobbat på julafton *yey*

jag och Augustjag och William
jag och August och jag och William :)

å nu inväntar jag morgondagens naturkunskapslektion, den SISTA någonsin i mitt liv! Jag hoppas så innerligt att han ska säga att det jag gjort räcker till ett mvg men jag har väldigt höga tvivel på det tyvärr.. damn it! men men man ska väl inte ta ut något i förskott, kan ju bara hoppas på det bästa!

och nu är det bara en vecka kvar tills jag blir dalmas :P längtar såå till Idre. snö snö snö just nu är det ca 40 cm snö and it keeps coming :)

såg även Mamma mia ikväll, den är så bra, tror inte att jag någonsin kommer tröttna på den, det är en ny grease och dirty dancing, man KAN inte tröttna på dem!!

mamma mia

Vilken uunderbar dag!

När jag gick ut till bilen imorse, kunde jag inte låta bli att inte ta kort på vårt fina lilla träd på framsidan, det var verkligen vackert! dagen börjar gry, snö på grenarna och den fina julbelysningen :) love it!

Provet gick helt okej tror jag.. det va toksvårt men jag tror jag satte det mesta
men men.. får vänta några dagar på min dom så det är ingen idé att älta det..

vid 10.30 hämtade jag upp en stycken Helen och vi styrde bilen mot Skövde :)
på vägen körde vi om en bil med registreringsskylten TUT hahah.. tror ni att jag ville tuta när vi körde om eller? :P
Sen när vi kom in i Commerce blev jag superglad, det va så fint och juligt! Insåg då hur mycket jag tycker om julpynt och att jag måste leta fram lite och ta med till Idre *tjejgrej jag vet men det är ju så fint*
Sanne joinade oss också och det har bara varit en så härlig dag!
käkade lunch på Mangos tillsammans med Anton och Rickard och sen bara gått och shoppat tills fötterna och ryggen började klaga :P
jag hade en inköpslista och jag har hittat nästan allt som stod på den!

dagens inköp:
En snowboardjacka
3 par slalomsockar
en fleecetröja

en vattenfast mascara,
sminkborttagning,
1 t-shirt,
4 spännband att spänna fast snowboard och skidor med,
2 cd fodral,
 
6 timmar senare var jag 3500 spänn fattigare men fan så lycklig!! :)

nu är det snart dags för Bonde söker fru.. :) tycker det är så mysigt de programmet..

tack för en underbar dag tjejor!! längtar till tacokvällen nästa vecka!

Vårt fina träd på framsidan

Fint ellerhur!
TUT bilen :)
TUT bilen :)
Commerce
Fint julpynt inne i Commerce
vi Shoppar
Efter 6 timmar shopping får man se schleten ut :P
nya jackan
Nya jackan :) varmt att ha den inomhus.
Sockar och tröja


Bamse är bäst!

hua hua vad klockan går fort på morgonen.. har läst igenom naturkunskapen en sista gång nu
och ska dra till skolan, snaaart är det över :D

måste bara tillägga att Bamse är bäst, blir alltid lika glad när man öppnar en lucka!
Idag var det en björn i uniform som hälsar någon bakom lucka 4 välkommen
men det får man vänta till imorn och se vem det är spännande spännande :)

Lucka nr 3

Vem bryr sig?

INTE JAG längre iaf.. (pratar om naturkunskap om ni inte hänger med)
är så obota trött på det!!! vem fan bryr sig om vad en absorberad stråldos och en ekvivalent stråldos är,, eller hur den geotermiska energin kan användas? inte fan gör jag det i alla fall.. men jag ska försöka ta mig igenom provet imorn
och förhoppningsvis komma ihåg svaren på de frågor jag just skrev ner..
JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DETHÄR så trött att jag kände att jag var tvungen att skriva det med stora bokstäver..
men imorn är det över! då blire shopping med Helen i Skövde :D
synd bara att jag har typ 0 pengar.. eller jag har pengar men jag vill ju köpa en ny bräda bl.a. när jag kommer upp till Idre.. men men det är ett senare problem. vad har man inte sparpengar till liksom? :)
ne, dags att lägga sig och läsa lite mer innan jag somnar..
håll tummarna för mig imorn! I need it...

Sanne, Helen och jag på Winnerbäck i sommras


vilket skämt!

masade mig upp vid 8 idag för jag hade tandläkartid vid 8.40.. höll på att komma för sent men inom mig sa min lilla ironiska röst att det spelar ingen roll att jag kommer 5 minuter för sent för de är aldrig i tid iaf... men jag var där 8.40, och fick komma in 8.55.. har haft en tand i bakre överkäken som har varit dålig länge.. förra året borrade tandläkaren ur typ hela tanden och la i en provisorisk fyllning för jag skulle till Australien så de "hann" inte göra mer åt den då.. jag har aldrig ens känt att den va dålig,. och nu detta året har jag inte känt av den något.. men men.. så i typ en vecka nu har jag gått och mentalt förberett mig på att få bedövning och borra i en evighet igen, eller till och med dra ut den eftersom den tydligen är typ rutten..  men efter att ha suttit där i typ en kvart och lyssnat på när tandläkaren diskuterade med sig själv fram och tillbaka kom han fram till att ne.. vi gör inte något åt den eftersom du inte har haft några problem med den..

va faan! såå irriterande, varför dra dit mig från början då han bara tittade på mina röntgen bilder ändå? han tittade inte ens i käften på mig.. suck!

så tänkte jag att eftersom jag ändå var "där" så gick jag till Eken också. För jag har inte tagit den sista av mina vaccinationssprutor som jag skulle tagit i slutet av oktober, i receptionen sa damen att jag skulle få träffa en distriktsköterska, så bra tänkte jag, då får jag det överstökat på en gång..
fick vänta i typ 10 minuter sen fick jag träffa en sköterska som jag inte kommer ihåg namnet på, hon hälsade knappt på mig dessutom, och när jag sa att jag skulle ta sprutan tittade hon bara på mig som om jag vore dum i huvudet?!
jag fick en tid till nästa vecka då jag ska ta sprutan, hahaha,, jag slår vad om att det är samma tant som kommer ta sprutan på mig, dagens sjukvård är ett skämt!!

Å där kom väggen..

Har suttit och väntat på den i några veckor, men alltid känt att jag klarat mig över..
men nu ikväll kom väggen, jag har precis skickat in första historia arbetet
men nu när jag läste igenom det andra ordentligt insåg jag hur omöjligt det känns
en 5 meter hög vägg framför mig och jag har ingen aning om hur jag ska ta mig över den..
känns totalt hopplöst.. och jag är bara ledsen....

Naturkunskapen bidrar även den ganska starkt till att jag håller på att gå under
längtar till att jag har skrivit på onsdag, då känns det iaf som att jag har hittat en liten stege
till väggen.. jag kan inte beskriva i ord hur lättad jag kommer vara när jag har lyckats
bemästra den och knåpa ihop ett arbete till, men just nu känner jag mig bara totalt psykiskt utmattad.
just nu går det bara inte..... fan!

RSS 2.0