3 underbara lediga dagar!

åh, det har verkligen varit såå välbehövligt med dessa lediga dagar, Alex kom upp i onsdags och vi åkte hem och käka lite falukorv och makaroner sen begav vi oss till Lillgårn och förfestade, hade en trevlig kväll på Kiken.

Natten mellan onsdagen och torsdagen snöade det typ 15cm så redan på morgonen vid 9 när vi var ute i backen var det puckelpist, så vi fick jobba rejält med benen, fast det var sjukt roligt ändå för det var så mycket snö att det gjorde absolut inget om man ramlade för det var som att slänga sig i sockervadd (typ)
på kvällen var vi ett gäng som åkte skridskor nere vid skolan, så sjukt roligt! och jag blev kallad "isprinsessan" :D

Fredagen åkte jag, Hanna och Alexander upp till värdshuset vid 8 och åt frukost buffé, billigt vardagslyx! Vi var ute i backen vid 9 och fick åka lite manchester, så underbart! brukar aldrig orka ut i backen så tidigt när man är ledig och äntligen får sova ut.. :P Köpte mig ett par nya googels idag, sjukt nöjd med dem, de va lite dyra men det får det vara värt!! Vädret var väldigt växlande, det var lite sol på morgonen men sen på förmiddagen började det snöa, efter det blev det mulet och sen började det blåsa så det var helskumt! Vi gav upp vid 14 och gick till Tillfället och åt en hamburgare var, gick sen till Afterskiin och började förfesta där, Alex var en ängel och körde mig och Hanna denna dag,
Efter lite vila gjorde vi oss iordning och drog till Hsb för förfest, och åkte sen upp till Kiken och festade vidare, men det blev en ganska tidig kväll för vi var ganska trötta allihop,

Idag tog vi lite sovmorgon Alex och jag, så vi var ute i backen typ vid 10.30.. Idag har det varit helt underbart väder!! vi har åkt och åkt och åkt, testat de flesta svarta backarna och upptäckt att vissa är förbannat branta :P
tog lite kort också, =)
Ikväll är det middag och melodifestival som gäller, mer om det senare..
ha en bra kväll alla!

jag och hanna
Jag och Hanna i det obligatoriska vi-i-liften-kortet. (visst är mina nya brillor assnygga!)
em åker
Jag fräser fram i backen!
alex stylar
Alex försöker styla, (kanske inte ska nämna att efter detta hopp gör han 3 kullerbyttor och
börjar blöda näsblod :P) men vad gör man inte för ett bra kort?
alex
En kall öl satt inte helt fel efter en hård dag i backen!
me
En glad men lite trött Emelie

tvättkväll

Herrejösses vad tråkigt det är att tvätta! därför man gör det så sällan och då tar det ännu längre tid när man väl gör det, jag höll på till 23.30 igår och höll på att somna ifrån den massa gånger.. Men nu har jag i allafall inte ett enda skitigt plagg i lägenheten, =) jag bytte till och med om innan jag tvättade så att jag kunde tvätta de kläderna också.

Äntligen klart!

tvätt


ganska trött idag, känner att jag inte har varit så mycket ledig på sistonde. men på onsdag kommer Alexander upp, och sen är jag ledig torsdag, fredag och lördag! ska bli så gött!! åka bräda och bara softa! synd bara att det är stockholmsvecka så det kommer bli kö, men det är ju bara att undvika de "populäraste liftarna" jag tycker mycket om Nordbackarna ändå och det är oftast där det är minst folk =)

och Idag drog ett gäng till Mora för att shoppa, har försökt känna efter vad jag känner inför de, (inte att de ska åka utan att om jag skulle föjlt med) men jag känner absolut inget behov av det, de tjatar om att de ska shoppa, äta, klippa sig osv.. Jag förstår inte vad som hänt med mig, men jag känner inte ens den minsta längtan efter det, visst vore det skoj med nya kläder och framförallt ett par nya pumps, men ne.. Jag känner mig som tjuren Ferdinand, "jag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på blommorna"


snö snö snö...

Då var ännu en helg över, nu börjar "Stockholmsveckan" och det märktes redan idag, fick höra att vi var jävla idioter några gånger idag, för de tror att de är såå bra och det är ju vårt fel i liften att deras ungar trillar.. stördos!!
jag fick vara i Väst 6an idag, en lift som jag inte kan för fem öre, men det gick okej ändå, inga stora katastrofer :) har upptäckt att man får sitta och vinka tills man har kramp i handen när man sitter på mellanstationen för alla vinkar till en, jag tror jag ska sluta göra det :P hahah

har inte skrivit på några dagar, men jag har mest jobbat, vi var ute i fredags och firade Hanna som fyllde 20 i tisdags, det var en jättetrevlig kväll, nästan bara personal för att det är sportlov så just nu är det typ bara barnfamiljer uppe, men som sagt vi hade jätteskoj och drack goda drinkar :)

I Lördags  var jag ledig och hade planerat att åka upp och åka bräda, men när jag vaknade och tittade ut så toksnöade det, suck! så då orkade jag inte åka upp till fjället, eller ja, vi drog upp vid 14 och käkade hamburgare på Tillfället! alltid lika goda, sen hade vi (jag, Hanna och Ted) hemmakväll med chips och cola och tittade på melodifestivalen, tyckte bra om E.M.Ds låt och Velvets låt gillade jag starkt, men det gjorde tydligen inte resten av Sverige.

Å jag blev så lycklig förut när jag upptäckte att jag ska jobba i bokningen imorn, trodde jag skulle vara i liften typ hela veckan men så tittade jag på schemat "för säkerhets skull" och där stod det till min stora lycka att jag ska vara bokningsbrud imorn I like!

dags att återgå till soffan och glo lite på tv :)
puss o kram

Lodis onsdag!

Fy fasen vilken dag på jobbet! hur mycket folk som helst och det har snöat hela dagen,, så jag såg ut som en snögubbe typ hela dan. Men det gick bra ändå, jag kände att jag var på ett superhurmör, och en gäst gjorde min dag när hon sa att vi var trevligaste sidan på fjället, (har ju lite tävling mot varandra)

Nu sitter jag hemma och dricker en cider för ikväll är det Badtaste/dansk-tema på Kiken =) så jag har lite Australienkläder på mig, boardshorts, westend t-shirt långkallingar osv.. ska bli skoj ikväll! ska snart åka till Jessica och Emma innan vi drar upp..

lodis

jobb jobb och ja, jobb,,

vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu för det enda jag gör är jobba, äta och sova.. skalman och jag. =)

Blev inte bara lite avundsjuk på Sanne nyss, hon har hälsat på Jossi i Gbg över dagen och shoppat, JAG VILL OCKSÅ HA NYA SKOR!!! (need pics Sanne) jag vill också åka till Gbg och träffa Jossi och bara "va" men men.. det kan jag göra i maj!

Nu ska jag ta och käka lite middag, har fått dille på gulaschsoppa, så det får det nog bli...

(sorry för ett ganska jätteointressant inlägg, men jag är en tråkig människa just nu :P)

Alla hjärtans dag,

jaha.. då var det den där dagen, den 14de februari. Dagen då alla par är extra gullegulliga, skoj för er då :P Jag har slutat tycka att det är en speciell dag, tills jag är riktigt jäkla kanonkär och är sådär gullegullig.. strejar är vad jag gör!

Men jag har i alla fall haft en bra dag på jobbet, har varit i Ost-liftarna idag, och det var riktigt soligt och trevligt! :) Marika och Wille kom förbi några gånger, och allt har bara flutit på, inga arga gäster, eller krånglande liftar.. Efter jobbet gick jag till Afterskin där wille återigen satt och diggade till bandet, han har charmat alla här uppe, jag var även gästartist idag, och sjöng Take me to your heaven med bandet,, tror ni att jag trivdes av att stå på scenen igen eller?! aaaw! ville inte gå ner, jag måste sjunga ibland, det är bara så!!

Nu på kvällen har vi ätit tacos och sitter nu och tittar på melodifestivalen, får se hur det går för dem, jag hoppas på H.E.A.T och Måns...


boored!

Sitter på jobbet, och har svarat klart på alla mail, både på bokningsmailen och infomailen, det inga i telefonkön och jag har redan hjälpt resebyrån med de som de ville ha hjälp med, vet inte riktigt vad jag ska göra mer än att sitta av tiden och vänta... någon som har något bra förslag? =)

uttråkad


...

When is it going to be my turn?
Hålla handen
aldrig känns närmast just nu...

Soool!

Åh vilken underbar dag det har varit! Strålande sol och ingen vind, och faktiskt inte så kallt när man väl kom upp på fjället och åkte, lätt finaste dagen hittils! :)
Wille var lite ringrostig på skidorna först, men tog sig snabbt, och i slutet av dagen åkte vi skogsslingan i alla gupp som fanns där, och jo visst går det lätt för honom med 70cm skidor, men för en annan som har 154cm så är det ganska tungt att försöka svänga och bromsa i typ nysnö och hålla koll på en 5 åring, men vi hade roligt :)
Efter åkandet, gick vi upp till Afterskin, och Wille diggade bandet Midnight Express hårt, han satt och spelade luftgitarr hela tiden och sjöng ett "heej" i micken när basisten kom förbi.. Han fick till och med en cdskiva av dem efter, hahaha.. vill också vara liten och söt ;)

Synd bara att jag inte är ledig mer, men imorgon blir det nog mat på Tillfället på eftermiddagen efter att jag slutat jobba, men det får vi se imorn, om jag känner Wille rätt så kommer han sitta vid bordet längst fram och digga till bandet imorgon med *sötnöt*

Wille och Marika
Wille och Marika
Wille åker
Wille i backen!

Tigerpojken.

Nu är de äntligen här! hade hyrt pjäxor till William, som han provade igår och de passade (sa han) sen får vi väl se när vi kommer ut i backen... :P
Nu ska vi snart äta frukost och sen drar vi ut i backen, men jag tror att Marika är lite orolig för att det står 26 minus på termometern här nere i Byn, men det betyder att det är ungefär 12 minus på fjället... *sommar* :)

tog världens underbaraste bild på prinsen igår, han är laddad!!!

tigerwille!


Borde vara förbjudet!

Jätteskoj när man vaknar vid 07.00 och termometern visar på -32 när man tittar i köket,
sen när man sätter sig i bilen så är det om möjligt ännu kallare! Fy fan!!
Kände mig jättedum när jag inte kunde hjälpa en tjej som inte fick igång sin bil, men mitt batteri (eller ja, mitt gamla batteri dog ju jättefort så jag vågade inte hjälpa henne med startkablar nu när min bil faktiskt fungerar som den ska)
 men i alla fall.. det borde inte vara tillåtet att vara så kallt!

kallt!
Ni ser tyvärr inte fel,, sviinkallt!

bon apetit!

mmmmhm! så jäkla god min fiskgrattäng blev :D *riktigt stolt*
fiskgrattäng

Fin besök!

pratade med min moster Marika i helgen, eller först pratade jag med min lilla Prins William, som ringde och frågade om han fick komma till mig, och så blir det, de kommer upp med tåg och buss imorn :D:D:D så roligt!
träffa lite familj och visa dem "mitt fjäll"
Synd bara att jag jobbar alla dagar utom torsdag :/ men men.. man kan inte få allt, och jag får ju umgås med dem på eftermiddagarna och en skiddag får vi ju tillsammans, hoppas bara det fina vädret håller i sig!!!


Jag och min prins William =)

Sälen baby!

Trots att det snöade igår så packade vi in oss i Sofies bil och körde till Sälen, vägen var inte alls så snöig som vi trodde den skulle vara =)
Kom fram till Tandådalen och Kalvåsen 23a där Emelie bor, så skoj att träffa henne igen! Vi bytte om, tog oss två mackor var och började sen förfesta,, (Sofies måtto till Sälen, "jag packade ner några öl, en limpa bröd och ett paket smör" så klarar vi oss fint!) hahahah,, bra initiativ gumman! ;) vi spelade ölspelet en stund, tills vi kom på att vi som inte har HC kort nog behövde åka med den tidiga bussen för att vara säkra på att komma in, så jag, Jessica, Sofie och en kille till vid namn David tog den, och vi var de enda som var på bussen :P sen när vi kom till HC var vi blande de 10 första in, men ändå.. inte långt efter att vi kommit in började det välla in folk, så det var ganska skönt att slippa köa och trängas..

Kvällen gick väldigt fort. Det negativa med HC är att det är så stort och det är väldigt lätt att tappa bort varandra vilket vi gjorde ett x-antal gånger. Inte så skoj när man inte känner så många, men vi hade väldigt skoj i alla fall, och det var bra musik, (inget illa menat mot dj Simon, men man kan ju lixom hans musik nu), det sjuka var att när jag hörde "infinity" eller vad den nu heter, så blev jag lite varm i hjärtat för den låten kommer alltid få mig att tänkta på Idre. 
Och jag vet inte om jag ska erkänna det, men när man stod där i vimlet av fulla "fjortisar" och hånglande människor, såg kaoset nere på tjejtoan och hela tiden tappade bort varandra, så saknade jag lilla trygga Kiken..

Idag har vi varit ganska jätte passiva, vid 12 var vi så hungriga att vi inte visste vart vi skulle ta vägen så då körde vi till Lindvallen och Mc Donalds, herregud vad gott det var! Har inte direkt saknat Mc Donalds, men när man satt där med en Mc Chicken i handen så var den helt gudomligt god! 
Efter att ha hälsat på Emma och snackat med henne en stund i Malungshem så körde vi hem, en liten "omväg" via Norge blev det, och vägen kändes otroligt mycket längre än igår när vi körde till Sälen, men tillslut körde vi in i Idre by igen

Sälen i all ära, men Jag är kär i Idre! 

Bröd och smör
Dagens middag, Bröd och smör :)
Sofie
Sofie på HC
Jessica
Jessica posar
misslyckat gruppfoto
Tog ett gruppfoto på hela kvällen och det var totalt misslyckat :P
dagen efter
Dagen efter var vi kanske inte riktigt på topp :P

sluta snöa!

okej, nu har det snöat i snart 2 dagar, och det är snö ÖVERALLT! imorse fick jag och Hanna skotta fram bilen för att kunna köra till fjället, för hon skulle till läkarmottagningen som har öppet mellan 8-9 varje dag, för hon körde av igår och har lite ont i nacken idag. Efter det gick vi och käkade frukostbuffé på wärdshuset :D så gott!!
Jag köpte även en ryggplatta idag, känns som att det är en bra grej att ha,

men jag tycke det ska sluta snöa snart! för nu är det fan inte skoj längre!! bläh bläh.

hanna skottar
Hanna skottar ut bilen.
mina skor
Jag hade en gång ett par vinterstövlar :P
träd
Fint träd :)
tunnel för att komma ut
Har skottat en gång ut från stugan, (den är typ 70-80cm hög)
Massa snö
Snö snö snö snö snö snö

trött på att behöva snyta mig!

Helg, ledig dag, jihoo, jag är fortfarande snuvig och det har satt sig i bihålorna (som vanligt) så jag började käka Kåvepenin dag.. jätteskoj, /NOT men men, life´s a bitch!

Jobbade sista "ordinarie" dagen i bokningen igår, svarade i telefon och lite mail också, men det roligaste var att jag fick in ett mail om en skidhyra och skipass beställning från en Dansk skola, så jag håvade in 187000kr :D så jäkla gött!! Så nu i framtiden ska jag var där ca 2 dgr i veckan. Jätteskoj att de ville ha kvar mig :D *stolt*

Efter jobbet var det personalkväll med Liften, vi bowlade, och det gick förvånansvärt bra :) var jättetrevligt! (inte lika roligt som personalkvällen där vi hade våra speciella rutiner vid strike Sanne och Emma ;) men det var ändå skoj)

Kvällen fortsatte på HSB där Amir hade födelsedagsfest "bad taste" hade velat klä ut mig när jag såg alla andra men jag fick typ reda på temat när jag kom dit, så well well.. det kommer fler gånger.

Vi drog upp till Kiken, men mina bihålor gjorde sig konstant påminda så det va inte speciellt skoj där uppe igår, + att jag väntar till på söndag, då jäklar blir det drag i Sälen!!! längtar som fasen!
nu ska jag sätta på en film och gosa ner mig i soffan,
Tänkte dra upp och åka lite bräda, men det snöar och har sig så då blir det bara jobbigt...
tar det imorn med Hanna istället!

ciao!


+¤/&#%&#¤!!!!

ush, denna dag har varit totalt kaos i huvudet hittils..

först fick jag mitt nya schema som jag väntat på eftersom jag ska vara i bokningen några dagar i veckan och sen i liften, och jag hade gått och tänkt att när jag får nya schemat så löser sig alla frågetecken, men nu visade det sig att jag har fått dagar ledigt som jag inte hade tänkt vara ledig och jobbar vissa dagar då jag ville vara ledig.. krångel krångel... så nu sitter jag här med huvudvärk och försöker få klarhet i allt... det löser sig väl på något sätt men bläh!

och så pratade jag med min chef idag för de hade fått in klagomål från i helgen när jag och Christopher stod i en lift, det var -18 utomhus och de liftarna ligger ganska avsides så det kommer inte mycket folk dit. Men just när vi hade gått in i lifthuset för att värma oss så kom det ju såklart en kärring som inte kunde ta liften och En gubbe kom och skällde på oss. å tro fan att han har mailat till vår VD nu.. GAAAAAH blir så förbannad!! ge mig en rast då så jag vet när jag får gå in och värma mig! ne, det är Idre jäkligt dåliga på för jag jobbar ju utan raster, och är det 18 minus ute så funkar inte det! och jag kan ju inte direkt klaga heller för det är ju bara "så det är" men GAAAAAAH! Tur att man kan skriva av sig lite i alla fall!

men jag har i alla fall sålt veckor på stugor för över 10 000 kr idag så det gör mig lite glad :D + att jag ska träffa Hanna ikväll som jag inte träffat på några dagar för hon är ju så upptagen den bruden :p (å ja, några dagar i Idre känns som en evighet!!)

dags att återgå till jobbandet, men just nu ringer det inga så det är lugnt och skönt!

rastlös städtant!

Jag tänkte att jag verkligen skulle sova ut idag, men nu har jag jobbat och gått upp tidigt så länge så när klockan var 9.15 så kunde jag inte sova längre,, väldigt märklig känsla. Jag är ju tjejen som brukar sova hur länge som helst?!

jaja,, jag tittade bl.a. på Changeling, Angelina Jolie gör verkligen ett jättebra jobb i filmen, men jag tyckte inte riktigt om slutet, ska inte avslöja mer om det är någon liten själ som läser bloggen som inte har sett den.. den är absolut värd att se!

Efter 2 filmer var jag totalt rastlös, så jag gick lös på städning i mitt rum och i badrummet, skrubbade till och med silen i duschen med en gammal tandborste, den ni ;) dammsugit och moppat hela vardagsrummet, hallen och badrummet! *okej var bara tvungen att skryta lite*

Ikväll ska jag bara ta det lugnt så jag är pigg till imorn, måste ju bli frisk till helgen då jag, Jessica och Sofie ska köra till Sälen och härja på HC, ser fram emot det jättemycket!! sen lär det bli mc Donalds och Systemet medans vi ändå är i "civilisation" :) Ska bli superskoj att träffa Emelie också, saknar dig bruttan!

Jag och Emelie

Feberflickan...

Usch och fifan! jag hatar att vara sjuk,, bläh bläh bläh! nu ska jag gå och gräva ner mig med film och glass och frysa ut min feber.. FÖRSVINN!


20, 1, 3, 11 - 20, 8, 15, 13, 1, 19!!!!!!!!! =D

tack Thomas!

jag + Ben&Jerry = sant!

fii fasen vilken dag,, har ju mått bättre i mitt liv om man säger så, det var riktigt tungt runt lunch, men jag tog mig igenom dagen och nu sitter jag i pjamasbyxor och underställströja och tittar på Miami Ink och ska snart hämta min dejt för kvällen i frysen, han heter Ben&Jerry cookie dough! Kan inte sluta tänka på min älsklingpälskling Sanne när jag äter den, det är vår glass,, Satt och tittade igenom lite Australien bilder förut och det är farligt altså.. gud vad jag saknar den tiden, det landet.. skulle ge väldigt mycket för att åka tillbaka, men den tiden är förbi, bara att titta framåt... (men tack för det fina mmset sanne ;) skrattar alltid lika gott åt att jag hör ditt skratt i mitt huvud efter att du tog den bilden! förstår inte hur du kan tycka den är såå rolig men den är tydligen det... :D

ne, min dejt väntar, ha en trevlig kväll alla! 
rolig bild
Förstår inte riktigt vad som är såå jäkla roligt med denna...
b&j
min dejt för kvällen och liten bonus på sidan ;)
em och mj i sydney
Miss U, miss Sydney!

Så trött på allt krångel!

jag är bara så trött.. behöver en ledig dag, tur att jag har en på onsdag, då ska jag sova till på torsdag!

jag är jättesnuvig, snuvan kom tillbaka, innan jag hunnit bli riktigt bra, så idag har jag nog snytit ut halva mitt hjärninnehåll. jag skojar inte, en hel jäkla plastpåse var fylld när jag tömde soporna efter jobbet... Jobbade i liften idag, ville verkligen inte vara i en lift där man är själv för jag kände mig inte helt hundra + att jag var tvungen att gå och snyta mig typ varannan minut, men så hamnade jag såklart i västliften där man måste flytta både en bygellift och knapplift på morgonen = dubbelt så mycket jobb + att jag fick den glada överraksningen att 3 medbringare var lagade som jag var tvungen att hänga upp själv innan liften öppnar klockan 9, det tog mig 50 minuter att hinna klart med allt, och då stressade jag som en tok med att ställa ut fållor och göra klart allt till klockan 9 så att inte gästerna blir arga för att liften inte öppnar när den ska.. suck!!
sen flöt dagen på i snigeltakt,, bytes dag, inte lika mycket folk, idag var det extremt lite folk så jag kunde sitta och sola, vilket i och för sig var skönt för det värmde gott på dagen när solen var framme, satt i fliströjan och gottade mig.. men västliften har såklart öppet längre än alla andra liftar för att folk ska kunna ta sig hem till sina stugor suck igen!

Men jag har ju glömt att berätta om morgonens höjdpunkt.. går till Pärlan lite stressad 20 i åtta.. och vad händer.. ingenting! den är död! ville inte starta alls.. faan jag orkar inte med att den krånglar mer, jag har hållt andan varje gång jag har startat den för jag har tänkt att "fan tänk om den inte startar", och imorse var det min verklighet... Jag tror inte det är meningen att jag ska ha någon bil här uppe, i alla fall inte hippo.. den har inte annat än krånglat sen jag började köra upp den till Idre, först kör jag av vägen, sen är min ängel till pappa så snäll att han kör hem den och fixar den, sen när han varit här med den så slutar kupévärmaren att fungera, och blåser bara kalluft, så det blev polaris på rutorna, jag bröt till och med av en isskrapa när jag försökte få bort isen från den då.. Efter det gick båda baklamporna sönder i veckan, och nu imorse startar den inte.. suck suck suck...

jag är så trött, vill bara gå i ide och inte komma ut förän till våren...


RSS 2.0