Torsdag

hello!

Nu har jag städat och "dolat" i 2,5 timma, en sopsäck med kläder och skräp senare så ser mitt rum nästan ut som ett rum och inte en lagerlokal =P

Idag är sista jobbdagen denna veckan, kommer nog jobba nästa vecka också men det var inte säkert än.. och jag hoppas verkligen att denna jobbdagen går snabbt för ikväll/inatt kommer Magnus ner :D Som jag har saknat honom, Trodde inte man kunde vara nykär efter 10 månader men det är så jag känner!

Kärlek


Och sen vill jag ge ett jättestort tack och världens största kram till Bengt-Arne för alla kommentarer du har gett mig under resan och under min säsong (och även i förra inlägget såg jag) =D det har verkligen varit jätteskoj att gå in på sin blogg och se att du kommenterat! :D

Veckan som gått

Godmorgon alla glada =)

Vi börjar med tisdagen, då var jag tyvärr tvungen att säga hejdå till min älskling när han åkte till jobbet, det var inte lätt. Men sen vid 9 tiden började vi rulla mot södrare breddgrader. Jag och Hanna fick följe av Linn, Malin, Stina och Elin som körde samma väg, Vägen hem gick fort, eller ja hem och hem, jag stannade hos Hanna i Kil en natt först. måste bara visa bilen...
VI FICK PLATS! :D


Onsdagen var det dags för hemfärd till Mariestad. Sara följde med som sällskap =) alltid lika skoj att träffa henne.
Vi åkte hem, men ingen hemma hade slutat jobbet, så vi åkte hem till Tina och August :D min lilla älskling, och när jag plingade hörde jag hela vägen innifrån Mimmi mimmi mimmi mimmi! åh, jag är så såld på den lilla grabben! han var helt skogstokig (på ett bra sätt) och vågade tillslut bråka med både Hanna och Sara.

August i sin mammas väldigt manliga mössa =P


I torsdags var Sanne ledig och fick låna bil så hon kom förbi och vi gick på stan, hittade 2st randiga tröjor och en t-shirt. Men när jag hade provat så glömde jag min älskade solbrillor på golvet, och vi var bara 4 personer inne i affären just då, men när jag konfronterade de andra 2 fjortisarna vägrade de ju att erkänna såklart, FAAN jag älskade verkligen de brillorna och jag blir fortfarande arg inombords bara att skriva om det! men jag får väl skylla mig lite själv som glömde dem på golvet.
Jätteskoj att träffa Sanne igen iaf =) har saknat henne galet mycket!

Fredagen städade jag hela nedervåningen åt mamma som skulle ha gäster på kvällen, Vid 18 drog jag mig mot Karlsborg för Sanne slutade jobba vid 19, efter det åkte vi hem och tittade på Så ska det låta och bara hade fredagsmys med en flaska rött!

På lördagen började Sanne jobba vid 10, då åkte jag hem till Anna och tog en låång fika, jättemysigt :) åkte mot mariestad igen vid 12.
Jag och mamma åkte ner på stan men hittade inte mkt.
på kvällen träffade jag min kusin Fia som var i stan denna helgen, vi cyklade ner till Ekudden och tittade på solnedgången, sjukt vackert!!

Ekudden


Söndagen bjöd först på lunch och shopping i skövde med Sanne och Sandra :D
och sen åkte jag, Mamma och Tina till Tibro och såg deras isshow Legends on Ice, jättetrevligt att göra något med mamma och tina, och de var duktiga! Jag önskar alltid att jag skulle vara med när jag ser shower av alla slag, varesig det gäller dans, musikal eller isshower...

Mamma och Tina

Viktoria Helgesson - 10 på vm iår

Ett av alla "hjul" kvällen bjöd på


Igår gjorde jag inte mycket på förmiddagen, lagade lite mat å så, men sen vid 13.30 cyklade jag till SCA, jobbar extra denna veckan. Tyckte eftermiddagen började lite segt, men sen gick den faktiskt riktigt snabbt. Arbetet har underlättats ännu mer från förra året, för jag behöver inte ens sätta i orderlappar längre, så det enda jag ska göra är att kontrollera pappen,. och det har iof blivit hårdare så där kan vi nog få att göra i sommar. pjuh!

Idag har jag ännu inte lämnat sängen och klockan är 11.30. dags att göra något av denna dagen!!

för dåligt!

Har varit hemma nästan en vecka nu, och jag har tänkt varje kväll att nu ska jag blogga, men det har kommit andra saker "ivägen" som typ sömn åsså =P

ne men nog med dåliga ursäkter, nu ska jag sova för jag är trött efter jobb, (jobbar extra på sca denna veckan) Men imorn när jag har vaknat glad som en solstråle så kommer det ett inlägg om veckan som gått och självklart lite bilder =)

puss o godnatt

sista kvällen i mitt älskade idre

Nu är den här, kvällen som var såå långt bort när jag åkte upp hit i slutet av november, sista kvällen...

Har haft en alldeles underbar sista vecka uppe på fjället med alla underbara säsongare, nu sitter jag här hemma hos min älskling och vi har precis ätit lite mat.
Det kommer bli väldigt jobbigt att lämna honom kvar här i Idre, Klart det kommer bli jobbigt att lämna Idre och livet man levt här i nästan 5 månader, alla trevliga människor jag lärt känna men jag känner mig ändå "klar" med just Liftjobbet, men att lämna Magnus känns jättetungt! Vet ju hur jobbigt det var i höstas då jag inte ens var i Sverige, jag vill inte vara 50 mil ifrån den jag älskar... Vill inte gå och lägga mig i min 120cm säng i mitt flickrum utan honom bredvid mig. usch...

Tack för denna säsongen, den har varit helt underbar!
Vi ses i Mariestad.

puss

soool! =)

Har precis varit på en grym afterski med På G på scenen.. nu sitter jag, Malin och Tobias på balkongen och solar oss, lyssnar på spotify och bara trivs!!

Idag har det varit lite blåsigt under dagen, men vår balkong ligger i lä så det är jättevarmt och skönt här!

Igår var det "ost" fest, för hela drift sidan (liften, pistörer och pistmaskinister) vi grillade, lyssnade på musik och bara hade det galet trevligt! jag fick även åka pistmaskin upp för en svart backe, det var lite coolt =)
Ikväll väntar säsongens sista Kiken kväll! lite vemodigt man kommer sakna denna lilla skolåda till utgångsställe som vi har här..

förfest till Ost-festen i lifthuset!

Hanna och YoYo satt säkert som 2 hundar i bilen påväg till Dantes ;)

Åka ett helt varv med fjälltåget - check!

Sol på balkongen :)

Emelie trivs!!

Chocken!

Idag har jag, Stina, och Erika bemästrat chocken =) Det är den brantaste backen i norden! Kände att efter 2 säsonger i Idre var det dags.. den var stenhård så vi fick kasa den första delen för den är snuskigt brant, men sen när man väl gjorde den första svängen så var det bara att gasa på, vilken otrolig känsla! :D

ÄNTLIGEN vågade jag!!


Jag, Stina och Erika med chocken som bakgrund


Förövrigt så har vi flyttat upp till fjället nu och bor alla liftbrudar tillsammans, jättemysigt! Idag har det varit lite blåsigt men vi tog oss ut i backen till 10 iallafall. Har åkt massa skidor för det blev inte så mosigt i backen förns framåt 14..
Imorn gör jag min sista arbetsdag för denna säsongen och förmodligen för alltid på Idrefjäll eftersom jag har planer på att börja plugga i höst. Känns skönt men samtidigt lite vemodigt som det alltid gör när något tar slut..

Men vi har 5 underbara dagar kvar här i vår stuga, längtst upp i stugbyarna så vi har världens utsikt, kommer bild från de senare!

På återseende!

schteek i väst 6an Rebecca, Stina, Malin, Linn och Hanna

sista natten i lägenheten..

Den har jag precis sovit.. sitter och äter frukost, klockan är 07.27 och jag ska snart dra på mig termobrallorna och dra till jobbet, det är klarblå himmel och minus 5 så jag klagar inte jättehögt..

Efter jobbet flyttar vi upp till fjället! Alla "unga" säsongare ska bo i en stuga tillsammans och bara umgås och trivas sista veckan, shit! det är redan sista veckan, vart har denna säsongen tagit vägen?

ne, dags att göra sig redo för jobbet,, puss o kram!

näst sista veckan...

Inne på näst sista veckan, jag kan räkna antalet jobbdagar som är kvar denna säsong på en hand!

 

I måndags var både jag och Hanna lediga och vi åkte upp till fjället vid 10. vi åkte några timmar innan vi satte oss i solstolar vid ostcafeét.. Vid 13 kom vi på den briljanta idén att det är ganska gott med cider i solen, och vips så fixade vi chaufför till Hannas bil och satte vår plan i verket, vi var ett helt gäng säsongare som satt där, vissa kom och åkte men vi bestod, satt nog där till nästan 16 =) sjukt trevligt och skönt i solen, efter det blev det afterski på Kiken, och när vi åkt hem så blev det afterwork på Malin, Stina och Tobias balkong, (ja ni kan ju ana att jag och Hanna var ganska bra på g vid detta laget ;) så vi tog varsin dusch och fortsatte på fest i läxö villan (ett hus där många resturangpersonal bor) Det var en otroligt rolig och bra dag! bästa på länge!!

En glad tösabete i backen :)

ett gäng säsongare!

Marcus sjukt nöjd över sin V.I.P cidershopping genom fönstret =P


En galet nöjd Emelie :D


På tisdagen jobbade jag i 4-stolen, mkt folk innan lunch, men sen dog det..

Idag har jag, Magnus och hans föräldrar åkt skidor, jag åkte inte så mkt för vädret var sådär skoj men det var trevligt och sen vid 15.30 åkte vi till Dantes och åt en sen lunch :D
När jag kom hem har jag bara "dött i soffan" såå skönt!

Magnus kör lite skidbalett

en hjälmpuss <3


Påsk =)

Glad Påsk alla glada själar som läser min lilla blogg =)

Igår var jag och Hanna på Farfars Hörna och åt mys-middag! vårt sätt att fira lite påsk med varandra, efter det gick vi upp till Kiken, jag hade mina nyköpta sandaletter på mig (ja jag vet att det är kallt och snö fortfarande men de var för snygga för att motstå att ha på sig på en utekväll) ;)
Magnus var också ute igår, så skoj!!

Idag har vi inte gjort många knop, vi tog oss till Ica för att köpa lite påskmat och så ringde mamma och pappa imorse och sa att jag fick köpa mig ett påskägg och fylla det med godis i en liten påskpresent tack så jättemycket <3
Sen har dagen mest spenderats i soffan. Har varit ganska bra väder idag, så det känns lite tråkigt att vi inte åkte upp till backarna nu när säsongen nästan är slut, meen om en vecka flyttar vi ju upp till fjället och då blir det skidåkning nästan varje dag :D

Tänker mer och mer på tiden efter säsongen nu, vad som händer när jag kommer hem, vad ska jag göra, osv osv.. ska bli jätteskoj att komma hem till familjen, August har kopplat att Moster Emelie är samma person som Mimmi :D så när Tina eller Johan säger att det är Moster Emelie i telefon, så svarar han "Mimmi".. värmer något otroligt i hjärtat när jag hör hans lilla röst, han har även lärt sig att säga August nu =) supergulligt!

Vill också passa på att träffa vänner jag inte träffat på flera månader, jag var ju bara hemma en vecka efter min och Hannas resa så det känns som att jag inte har varit hemma på jättelänge, (vilket också faktiskt är sant)

Och så ska jag och Magnus ta en sista minuten resa i början av Juni, vart som helst bara vi 2, skiter i vart, bara det är varmt och det finns en pool vid hotellet så är jag nöjd! :)

men nu, några påsk-bilder..

Älsklingen och påskmiddagen

Tack för påskpresenten Mamma och Pappa =)



Regn regn regn!

SUCK!! vad är detta för väder då! första april har halva dagen bestått av spöregn, helt sjukt! och sen övergick regnet i snöande, hej å hå vad det snöade!! 

vid 13.00 blåste det byar upp till 20m/s så vi fick stänga 3-och 4-stolen. så kvar var jag och Anne. Hade trevligt i bygelliften.. några tappra skidåkare hade vi under eftermiddagen, men jag förstår inte hur man kan ge sig ut i sånt väder som det har varit idag..

 

Vid 15.30 kom Per med ett helt litet träd som vi grävde ner i snön och sen pyntade jag den med massa påskfjädrar, det var typ höjdpunkten på dagen, så då kan ni förstå vilken intetsägande dag jag haft..

Kvällen erbjuder vågrätt position i soffan! såå gött! :D Det tar på energin att slappa på jobbet =P


Påskträdet =)


RSS 2.0