katastrof!!!

jag är i chocktillstånd!

Igårkväll anmälde jag mig till en halloweentävling för att vinna en iPhone 4 som telia har..
1,5 timma senare har min mobil slutat fungera.. jag är handikappad utan min mobil, ni som känner mig vet ju de.. jag lämnar den aldrig! pappa brukade alltid fråga hur jag mådde om jag hade kommit ner till undervåningen utan att ta med mig mobilen från mitt rum.. =P det är sån jag är!! och nu helt plötsligt gav min mobil upp.. efter bara ett halvår?! som tur är så kom magnus hit typ 2 timmar senare och idag fick jag låna en mobil av en annan sjuksköterksestudent.

får åka till Norrlanders på torsdag när jag kommer hem till Mariestad.

försöker tänka positivt och se det som ett tecken på att jag kanske blir en av de 5 vinnarna i tävlingen ;) (ja hoppas kan man ju alltid) och nu verkar det ju som att jag behöver en ny :/

annars har dagen varit jättemysig! jag och magnus tog lång sovmorgon och sen efter att vi hämtat mobilen gick vi till Gamla Linköping och strosade runt.. köpte gammeldags knäckklubbor som tog FOREVER att äta upp :P och sen köpte vi lite andrahandssortering på cloettas lilla chokladbod :)

Ikväll har vi bokat bord på en mongolisk resturang, ska bli mysigt!! <3

min tävlingsbild

nya tag!

Nu har nästa kurs satt igång och det känns bra, gillar min basgrupp!! känns som att vi jobbar bra tillsammans och tänker likadant. Känns lite konstigt att inte vara med HEL-basgruppen men det är väl bara att vänja sig antar jag

Nu håller vi på med omvårdnad och det är skoj att läsa annat! fast jag måste erkänna att HEL-tänket sitter i..

Gick lite spontant på bio ikväll, såg Julia Roberts nya film Eat Pray Love. (den som Tuva Novotny är med i) 
Hade höga förväntningar om filmen men blev lite besviken tyvärr, den var okej men inte mer.. och så var den 2h och 10 min vilket blev för långt..

imorn väntar en hel dag med föreläsningar så nu blir det skönhetssömn!

ps, Onsdag 27 oktober uppmanas alla - oavsett sexuell läggning, ursprung, kön och ålder - att bära något lila. Gör du det säger du "it gets better" till alla HBT-ungdomar (och vuxna) (homo, bi och transexuella) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna. ds!
(lila är en fin färg!!)

vintern närmar sig med stormsteg..

usch, det va inte skoj att vakna och titta på en termometer som sa 1,4 grader...

När jag kom ut till cykeln fick jag stå och skrapa bort is från den för det regnade igår. *suck*

Sitter i Victoriasalen och ska snart ha föreläsning i omvårdnadsprocess som problemlösning. hoppas den blir mer intressant än förmiddagen för annars blir det svårt att hålla sig vaken :P


söndagsfunderingar...

ligger i min soffa och ska snart gå och lägga mig. Imorn börjar 2 nya kurser..
Känns helt overkligt att jag kanske har klarat min första kurs på högskolan. JAG? crazy!

Har haft en helt underbar helg, besök av Magnus, myskväll med min HEL-basgrupp, tentakravall med alla underbara ssk-are Sanne här på besök. inte mycket mer man kunnat önska sig!

Har lagat lite storkok ikväll så jag har matlådor och jag känner mig peppad inför veckan som kommer. Hoppas det blir bra väder! så förbaskat tråkigt att cykla när det är snålblåst och regn.. men det är väl bara att acceptera läget, det är ju svensk höst trots allt..

Kommer kännas konstigt att inte kunna åka snowboard i vinter.. jag ska verkligen försöka åka upp när jag har mitt lilla jullov men det blir ju ändå inte samma sak. kommer sakna Idre något enormt! har ändå spenderat nästan ett helt år sammanlagt där uppe. Många minnen, både positiva och negativa.. men det bästa från Idre har jag ju nu, min Magnus <3 och alla andra underbara minnen bär jag med mig i hjärtat.

Det kommer bli bra, I know it!

Memories, mitt fina Idre


jag och min fina Hanna

kärlek <3

eftertentakravall - under ytan

Igår var det äntligen dags att fira att vi haft första tentan i en eftertentakravall.

Gick på stan och köpte en ny myströja inför vintern och lite alkohol till kvällen, och sen åkte jag hem och inväntade Sanne, hon skrev högskoleprovet och körde sen raka vägen hit :)
Jag hade några fler vänner här på förfest innan vi drog vidare till några i Termin 2 på mellanfest. Efter det bar det av till Kårallen där Kravallen ägde rum, vi kom dit ganska tidigt så vi slapp stå i kö i regnet och väl därinne blev det mycket dans och blå cider kvällen/natten lång!

Efter den obligatoriska "stad i ljus" sista låten cyklade vi till Mc. Donalds, och vi var tyvärr inte de enda som ville ha fyllemat.. men efter ca 30 minuter hade vi lyckts trycka oss fram till kassan och nöjt av lite burgare =)

kom hem vid halv 5 och sov sen som stockar till typ 13.30..
Nu har vi avnjutit lite bakispizza och sitter i varsin säng och bloggar :P *nerds*

blå cider javisst!

b1 och b2 på dansgolvet..

stad i ljus

test

haha.. detta måste jag testa, nu är klockan 17.03 och jag har ställt detta inlägg på 17.10..
kan man börja tidsinställa inlägg på blogg.se?!

tekniken går framåt!!

Dagen efter..

Sån himla lättnad idag när man vaknade! kändes som att jag satte tentan, men får svar inom 2 veckor så det är bara att vänta och se, men magkänslan är bra iaf :D

Idag har jag varit i Norrköping på en föreläsning som jag inte kände gav speciellt mycket för jag hade svårt att koncentrera mig.. ganska slut i kroppen liksom.

men det ännu roligare var att Magnus bestämde sig för att ta vägen via Linkan och sova här inatt innan han fortsatte upp till Idre så jag fick träffa honom i några timmar :D Han ska flytta ur lägenheten där uppe i helgen..

om några timmar kommer min basgrupp hem till mig så ska vi äta middag tillsammans :) eller ja, man får köpa vad man vill, bor ju i samma hus som ett sushiställe, pizzerian ligger i huset bredvid och thaistället är ca 300m bort :)
sen får vi se om det bär av till Flamman och lite skaka rumpa ikväll eller om jag ska spara mig till Kravallen imorn..

och imorn kommer världens bästa Sanne hit!!! som jag längtar efter henne! hon ska bara ta sig igenom högskoleprovet så kommer hon hit och festar med mig sen! :)


Genrep!

ja, idag är dagen innan tentan.. Har lämnat in mitt underlag för vad jag ska prata om imorn (obligatoriskt att göra det) och jag va nöjd med texten jag lämnade in.. försökte läsa om de olika teorierna jag tillämpat i texten men kände inte att de satte sig, så jag gick tillbaka till Komvuxmetoden jag använde för att lära mig då.. frågelapparna :) och nu känner jag mig mycket mer möjd och kan somna med gott samvete och högt självförtroende inför morgondagen :D *hejja mig*

sweet dreems

min frågelappsstrategi som fungerade utmärkt när jag läste historia :)
91 frågor senare

tentaplugg för hela slanten..

usch va klockan blev mycket...

Har suttit på ungefär denhär platsen jag sitter nu heela dagen och letat och skrivit och pratat för mig själv och letat lite till och skrivit lite till och pratat lite till... ja osv (ni fattar grejen)
däremellan har jag pratat med folk för att få mer info och råd osv..

Känner ändå nu att jag kan gå och lägga mig och känna mig lite trygg i det jag lärt mig och fått gjort idag. Fick tips av vår basgruppshandledare att lyssna på ett radioprogram som handlar om precis det vi har till tentan, och när jag satt och lyssnade på det 20 minuter långa programmet kände jag att jo men jag har faktiskt läst om allt de tar upp.. inget de sa kom som en nyhet eller chock (förutom hur lågt pris vissa i fattiga länder säljer sina organ för) SKANDAL!

Imorn ska vi träffas med basgruppen vid 10 och gå igenom vad vi kommit fram till, hjälpa och pusha varandra! SKA klara detta!!

Och så vill jag propagera lite för den internationella donationsveckan som det är denna veckan. Jag bryr mig inte om ni vill donera eller inte, men skaffa för bövelen ett donationskort så era nära och kära inte behöver ta det beslutet åt er om den tragiska dagen skulle komma (vilket jag verkligen inte hoppas såklart)

dags att hoppa i pjamasen (eller ne just det jag har ju typ inte gått ur den idag) :P så dags att sova lite så jag är pigg för genrepsdagen inför min första muntliga tentamen. *hejja mig*

och så vill jag skicka ut världens största tack till min mamma som gav mig 3 slottstekmatlådor när hon var här..
perfekt peppmat när man känner sig som jag just nu, bara till att koka potatis och värma bönor och så en klick av mammas vinbärsgele såklart :D

mammas mat!! <3

benk-arne vart är du?!

Jag saknar din fina kommentarer! :)
(ringde hem och hörde med mamma som sa att du varit utomlands, jag hoppas du har haft det bra!)

Hade första delen på min fyra delars tenta idag.. idag var det först en individuell skriftlig del. Hade lite smått panik medans jag skrev som jag alltid har, men kände mig ändå hyfsat nöjd när jag lämnade in provet. jag kände att jag inte kunnat skriva mer just då, men nu i efterhand kommer ju alla tankar såklart..
jag hoppas bara så innerligt att jag blir godkänd på denna delen för den utgör 40%av helheten.

resten av tentan är muntlig och den delen har vi på torsdag.. så nu är det plugg plugg plugg tisdag och onsdag som gäller, så jag känner mig redo inför torsdagen och kan prata för min sak.

så håll tummarna för mig!!


förbannade fot!

Hemma från buggen nu för ett tag sen, kvällen  började helt fantastiskt! mycket folk, mycket dans och mycket svett.. det va jätteskoj, Nova är ett bra band att dansa till :)

men tyvärr så gick allt åt skogen ungefär i halvtid, det va väldigt mycket folk på dansgolvet och jag råkade trampa på någon annans fot när jag tog ett steg bakåt i buggen, och mina fotleder är ju svaga sen innan så foten vek sig och jag trillade.. i fallet hörde och kände jag hur det knäckte och knakade i foten, har ju stukat den många gånger förr så jag visste precis vad som hänt. så jag satte upp foten och började kyla den med en iskall vattenflaska.
foten kändes ganska bra så jag gick in i förnekelse, för jag var ju och buggade =P, så jag fortsatte bugga lite till, gick ganska okej, men efter en timma gjorde det för ont.

nu har jag suttit med en påse frysta bönor på foten ett bra tag, har lindat den med bandage och har nu foten uppe på en stor kudde..
jag ber till gudarna att det ska kännas bättre imorn men jag vet ju egentligen vad jag har att vänta nästa vecka
FAAN! vill verkligen inte detta! jag hoppas jag kan stå ut med smärtan så jag slipper försöka fixa kryckor. för det är nog inte det lättaste här...
ååååh! bitter är vad jag är!

Tema G

igårkväll var det sjuksköterskesittning på Herrgårn temat för kvällen var G. Efter lång fundering så köpte jag mig en gul klänning och sydde på 70 godisnappar, jag blev uppskattad senare på kvällen kan jag lova..
vid 00.30 var alla napparna uppätna :P

Sittningen var jätterolig! med god mat, bra gyckel och trevligt sällskap! och festandet fortsatte natten lång med dans och allmänt barhäng! Mc Donalds fick besök på vägen hem och sen somnade jag väldigt gott i min säng..

Lite jobbigare idag kan jag lova, men nu ska jag sätta igång med pluggandet ordentligt i några timmar, för sen ikväll bär det av till Jönköping och bugg till Nova :) ska bli såå skoj att bugga igen ikväll :D

puss o kram!

svårt att ta bild som inte blir suddig när man tar utan blixt
men här är i allafall kvällens outfit :)

Min bordsdam äter mig :P

bordsdamen är även festeristchef vid namn Jenny :)

söta herr och fru geek

lånade geek glasögonen och gjorde ett sannefyllesmile ;)

min nya bebis är här!!

Fick sms vid 15.00 att jag hade ett paket att hämta :D
min nya lilla dator är här! Nu ska här installeras
(thomas, förvänta dig några samtal dagarna som kommer) haha

titta va liten den är :P

koreograf emelie

jajjamän det är så sant som det är sagt!

Var på möte på Kårallen idag med Magnus och Fredrik och blev utsedd till koreograf till årets Studentspex :D
såå glad :D:D ska lägga mig och läsa igenom synopsisen till manuset så jag vet lite mer vad det kommer att handla om och på onsdag ska jag på mitt första LISS möte (Linköpings student spex)!

Lite tillbakablick, music around the world

höstshow i Bjärnum 06

vårshow i Bjärnum 07

barnteater i Bjärnum 07

mamma mia!

Idag kom mamma, pappa, tina, johan och August på besök! Vi fikade och August var på ett aldeles strålande humör! Han tog sats ända från ytterdörrn och kastade sig i min famn med världens största kramar!
mitt hjärta smälter!! :)

Johan och August åkte sen till Ljunsbro medans vi andra gick ner på stan och åt lunch på mitt favvo sallads ställe i filbytargallerian :)

vid 15 var det äntligen dags! Mamma mia i Cloetta center!! som jag längtat efter att gå på musikal igen :) Helt underbar, det var london uppsättningen som kom på besök, de är på turne i bl.a. sverige.
Efter när alla åkte var det lite tungt.. man känner sig liksom så ensam..

Helgen med Magnus har varit heelt underbar! hatar att vi bor 36 mil ifrån varandra men hittar ingen bättre lösning just nu så det är bara att acceptera läget..

Har iaf belönat mig själv med en ny liten kompis ikväll, en rosa 10,1 tums asus laptop. Hoppas den kommer i veckan :D ville ha en mindre dator att ta med till skolan för det blir så tungt att släpa denna i längden. Jag älskar min gröna fara men den får bli mer stationär här hemma i lägenheten..

mamma och tina innan mamma mia

jag och Magnus <3

Min nya kompis :) (inte så bra bild får ta bättre när jag fått den)


Imorn ska jag på ett spännande möte som kanske leder till något jag tycker är jätteroligt, men berättar mer om det imorgon :)

15 månader

Idag var det 15 månader sen Magnus kom hem till mig och vi blev vi :)
har haft en jättemysig dag här i Linköping,
vi tog en låång promenad till bl.a. skolan så jag fick visa honom runt lite där.
sen gick vi ner till stan och kikade lite, magnus hittade en drop-in frisör så han passade på att klippa sig.
Trötta i benen gick vi hem och fikade vaniljhjärtan :)

Ikväll ska vi gå på bio, mys mys mys

Grattis till oss älskling!

mysfika


äntligen helg...

älsklingen är här, vi har ätit thai-mat. Dags för myskväll framför tvn :)

han kom med blomma, vin och choklad.. allt på en gång :)
mys... <3

volleyboll

ikväll ska jag träna lite volleyboll med andra syrror, ska bli såå skoj! tänker tillbaka på när leksbergs volleyboll lag var i div 2 och vi spelade match nästan varje helg. Det var en underbar tid i mitt liv, och jag saknar det!
enda tråkiga är att jag inte har mina knäskydd här, känner på mig att jag kommer ha lite blåmärken på knäna imorn för jag är så van vid att "kunna" slänga mig :P hehe

minnen

sitter på HUB

Imorse var jag på fältstudie på avdelningen jag ska göra praktik på senare i december. Rekonstruktionscenter, rehab för hjärn och ryggmärgsskadade. Det var mycket mer intressant än jag trodde det skulle vara. jag trodde jag skulle komma till ett gäng gamlingar, men vår handledare sa att medelåldern är ca 30 år..
Nu ser jag fram emot att gå ut på VFU (verksamhetsförlagd utbildning)

Efter det besöket bosatte jag mig nere på HUB (bibblan) och har suttit där i 4 timmar nu.. Känner att jag har fått mycket gjort men också att min hjärna snart kokar över. Är helt slut i huvudet, ska skriva lite till innan jag cyklar hemmåt men tog en liten pluggpaus och roar mig med att skriva av mig lite här istället =)

imorn ska vi till Norrköping vilket betyder att jag måste vara vid bussen 07.00 *urk* så det blir att lägga sig tidigt ikväll!

mitt "kontor" :P


helgen..

torsdagkvällen var hur trevlig som helst med mina goa klasskompisar i lila overaller..

Lina, Lotta och Victoria

Sanna, Karin och jag


fredagmorgonen var mindre skoj men det gick bra.. åkte hem till Mariestad och träffade sen Sanne och Sandra i skövde för en mysig fika innan jag hämtade Magnus på stationen.

Lördag förmiddagen spenderades till att gå på stan, hittade 2 par jeans, :) Magnus hittade också jeans och en jättefin stickad tröja :)
på kvällen var det dags för Mats (min farbrors) 50-års kalas. Mamma hade lagat jättegod mat och det var trevligt att prata mer med mina äldre kusiner Jenny och Erika. träffade även deras barn Hugo och Hanna,, riktiga sötnosar!

Hanna


Idag åkte vi in till skövde för lite mer shopping och bara mystid. Hittade ett par jeans till *yey* och ett par stövlar perfekt nu till hösten och ett par nya kilklack party skor :D
Gick även en sväng med Tina, Johan och August.. Svårt för en 2 åring att vara still när mamma och pappa shoppar höst grejer till en, så vi åkte hiss och rulltrappa för att göra av med lite överskottsenergi :P
och då helt plötsligt mitt i commerceköpcentrat började man höra schlager toner, och där står Magnus Carlsson och vickar på höfterna.. inte varje dag man ser en "kändis" där.. :)

Magnus Carlsson står och skakar på sina schlager-gay höfter :P


Tågresan hem var ganska seg, men nu är jag tillbaka i min lilla lägenhet och ska snart gå och lägga mig så jag är redo för lite mer föreläsningar imorn =)


RSS 2.0