nu känns det bättre!

Har haft 4 pass på min praktik och det är verkligen jätteskoj!! stor skillnad mellan termin 2 och termin 3, jag får mycket mer ansvar och får göra så mycket mer! :D

oron jag hade innan är helt borta och nu längtar jag till praktiken, kanske inte jätteskoj att det är i Motala, men det går bra än sålänge!

just nu jobbar jag jättemycket och jag sover över i ett övernattningsrum i Motala, vilket betyder att jag inte har internet så mycket just nu (förutom på iphonen, men där kan jag inte blogga för blogg.se har inte fixat någon app än..)

nu går bussen om 2 timmar och jag måste laga matlådor för såna måste man också ha med sig många när man har praktik i Motala....

puss o kram

nästa fas..

nu har jag gått "block 1" av termin 3.. i måndags hade jag läkemedelsberäkningstenta och imorn börjar block 2.. praktik.
jag har fått praktikplats på akut ortopedi i Motala.. ser fram emot det, men samtidigt skrämmer det mig, det förväntas massor av mig och jag är rädd. Men jag ska klara det med, måste bara blir lite varm i kläderna.. och just nu är mina kläder iskalla så att säga.

börjar inse hur mycket det krävs av en sjuksköterska och det är också skrämmande..
mycket tankar som snurrar som ni hör, men det blir nog bättre bara jag börjar praktiken.

nu ska jag göra ett ton matlådor så jag inte behöver stresslaga mat när jag inte har tid senare.


underbara underbara helg!

I torsdagskväll fick jag finbesök av fröken Hanna :D
vi köpte pizza och var bara hemma hos mig och myste.

på fredagen tog vi först en runda på stan, sen via min skola. På eftermiddagen var jag tvungen att räkna lite läkemedelsberäkning eftersom jag har tenta på måndag (imorn) men sen vid 18 mötte vi upp Johanna och Christoffer på 55an och drack lite cider och pratade minnen från Idre.
vi fortsatte hem till mig och förfestade. Erik och Robin (två vänner härifrån) ringde och fråga om de fick joina, så vi blev ett gäng som satt och hade väldigt trevligt här hemma..
vid 21 kom ÄÄNTLIGEN Ellinor hem från Cypern, hon har varit där en vecka, så hon kom också förbi :). Johanna hade fått reda på att hennes fotbollsmatch hade blivit framflyttad dagen efter och ville därför inte gå ut längre, så Ellinor fick köpa hennes biljett och hängde med oss ut på Kravall.. vi dansade loss i våra overaller och hade en riktigt rolig kväll/natt på Kårallen :D

Hanna, Christoffer och Johanna

jag, Hanna och solbrända Ellinor på Kårallen

knäppo 1 och knäppo 2 :)

älskade partybrud!


Lördagen mådde vi precis så bra som vi förtjänade :P men vi trotsade huvudvärk och trötta kroppar och cyklade till Berga där en stor dragkampstävling hölls, tittade en stund, men kände sen att tröttheten tog över så vi cyklade hem igen, eller nej! vi cyklade först till gamla Linköping och gick där en stund, seen var vi för trötta så vi drog hem och tittade på film :)
lördagkvällen hade tacokväll på schemat a´la familjen Hetzy (som vi kallade oss i Idre) så Malin och Johanna kom förbi och vi hade en supertrevlig kväll med mer Idre-minnen!

Hanna utanför bankkontoret i gamla Linköping


Idag var det tyvärr dags för Hanna att åka hem, så jag lämnade henne vid tåget klockan 12 och sen dess har jag mer eller mindre räknat läkemedelsberäkning hela dagen.. vid 16.30 upptäckte jag dock att Elisa´s skulle spela på Cupolen här i Linköping ikväll.. ringde då direkt till Lars som jag vet kör deras buss och som är en väldigt nära vän till mig, och han var där, så jag satte mig på cykeln och mötte upp honom utanför cupolen, gick med in och snackade med Elisa och gänget..
cyklade tillbaka med en vän till 18 när de började spela och var riktigt taggad på mycket bugg i 4h! men det visade sig att det bara var 50+are där inne, och det var lite av en besvikelse, för de bjuder inte upp "unga tjejer som oss" och ärligt talat har jag inte lust att dansa med dem heller.. så jag och Helené dansade 2 danser var med de få killarna vi kunde hitta och sen cyklade vi hem igen, då var klockan 19.20 :P haha.. 120kr åt skogen.. men men
nu är klockan 22.47 och jag har räknat massa mer.. känner mig hyfsat säker nu så jag hoppas det ska gå bra imorn! ni får hålla tummarna för mig :D 14-16 skriver jag imorn!!


zzZZzzZZzz

ja, så känner jag att jag vill låta nu, meen jag sitter på föreläsning. och än sålänge har förläsaren inte övertygat mig om att det var värt att gå hit såhär tidigt.. :P

Nolle-p är över, och det är skönt, men ändå lite tomt för nu sätter ju skolan igång på allvar.. igår satt jag och räknade läkemedelsberäkning i flera timmar, med X antal samtal hem till pappa när jag blev förtvivlad över min "dumhet"... vi får inte ha ett enda fel på denna tentan eftersom det handlar om läkemedel så jag förstår men blir ändå press.. så nu blir det råplugg onsdag-torsdag, sen på torsdagkväll kommer ÄÄNTLIGEN!! Hanna hit!
pga hennes och min skola så har hon inte kunnat komma hit än, men som sagt nu är det dags :D vi ska gå ut på fredag och sen blire Hetzy-tacokväll på lördag :D

ne som sagt sovmorgon hade suttit fint för denhär föreläsningen är verkligen inget att ha tyvärr :(

Nollympiad

Igår åkte SSKål på "turne" till Norrköping och gycklade på SSK´s finsittning där, det var ett jäkla drag och det var väldigt uppskattat så det va skoj!

SSKål utanför Trappan i Norrköping


Efter det hade vi lite förfest hemma hos Camilla. "minstingen" i gänget Elin fyller 21 idag så vi gav henne en födelsedagspresent och firade henne :)


Idag var det dags för Nollympiad och nollan kämpade på bra! SSKål var såklart där och hejjade :)

Nollan ställde upp sig på ett fint led när ÖF kom till Vallamassivet

jag fick en ansiktsmålning, kändes som att jag var på barnkalas, det va jätteskoj!


Nolle-p

I tisdags gjorde SSKål sig så rockiga vi bara kunde med tuperat hår, mycket smink och svarta kläder. Faddrarna anordnade en fest med festivaltema. Kvällen bjöd på limbo, lekar, massvis med bra musik och givetvis SSK-dansen som vi lärde ut till Nollan!

Igår fick vi äntligen träffa Nollan på tu man hand, berätta lite om vilka vi är och vad vi i SSKål gör och lära dem lite vett och etikett som gäller vid sittningar. Det blev en eftermiddag med många skratt och glada miner!
Vi sjöng de vanligaste sittningssångerna och visade skillanden på en ful och finsittning och vi hoppas att Nollan nu känner sig lite visare när det gäller sittningar och studentfester och kan omsätta sin nya kunskap i praktiken!

Ja som ni hör så är det full rulle med Nolle-p för mig och mitt festeri nu, men det är jätteskoj! Imorn ska vi köra till Norrköping och gyckla för sjuksköterskestudenterna där :)

dags att sova för imorn fm ska jag plugga lite diabetes typ 2 som jag har som "fall" i min basgrupp till nästa vecka..

Rock SSKål

Nollan gör rörelser till en sittningssång

SSKål instruerar på vår sittningsföreläsning


RSS 2.0