spex 12

har precis kommit hem från NH, idag har vi städat ur teatern, föreställningsperioden är slut för dethär året.. Det har varit ett fantastiskt spex, slutsålt 4 av 9 föreställningar och jag har haft så roligt! fick hoppa in i orkestern och spela flöjt i tisdags, otroligt underbar känsla att sitta i en orkester igen, jag har bestämt mig för att söka orkestern nästa år. :)

sista sittningen igår var galet rolig, jag och Leonor var sjuksyrror och hade beställt hem fina "gammeldags" sjuksköterskehattar.. vi dansade hela natten lång och jag kom inte hem förns 05.20..

Idag är jag väldigt seg pga lite sömn och att kroppen kan slappna av efter intensiva veckor!

här kommer en liten bildbomb från årets föreställningar och sittningar..



jag och Leonor gycklade på sittningen

älskade skådis 12 ¨på Pride-sittningen

hela uppsättningen i spex 12 :)

Älskade spex!

img_4665 (MMS)

Sitter och kör spotlighten på föreställningen ikväll :) Holger och lithe blås är här och tittar idag så det är bra drag i publiken! Gillar verkligen dethär, hade det inte tagit så mycket tid så hade jag sökt Skådis direkt.. Men häftigt att bara få vara med i ensemblen, även om jag "bara" gjort danserna..


Massa matlådor :)

img_8191 (MMS)

Min snälla granne Johan över mig lät mig låna hans ugn så nu har jag lagat mat så det står härliga till!! en paj a´la Bjärnum (lagade den pajen typ jämt där nere) och en pestokyckling som jag fått receptet av Tina, här ska det frysas matlådor!


Och så föll snön i Linköping..

img_4851 (MMS)

ja jösses vad snö det kom ikväll.. jag cyklade till NH för att titta på spexet ikväll vid 19.00 när jag kom ut vid 23 så var min cykel i princip täckt av snö.. det var spännande att försöka cykla hem, ett under att jag inte halkade av cykeln.. haha imorn börjar jag inte förns 13.00 med Basgrupp så jag ska sova uuut :) så skönt!


premiär!

Idag var det äntligen dags för premiär av Linköpingsstudentspexs 41a uppsättning.. jag har ju varit koreograf tillsammans med Leonor i år och det var en fröjd att se att de flesta danserna faktiskt satt rätt bra :)
efter föreställningen gick jag och Leonor hem till mig och bytte om till långklänningarna och drack drinkar innan det bar av till Garnisonen och livgrenadiärsmässen för galasittning.. så skoj att få klä upp sig istället för att bara dra på sig overallen som jag i vanliga fall alltid gör nu för tiden :P
Sittningen var mycket trevlig och det var riktigt god mat. Klockan gick väldigt fort och vips var klockan 3 och det var dags att åka hem.. (blir lätt så när sittningen börjar 23.00!)

Nu är det dags att sova massor så jag orkar plugga och träna imorn!
men bjussar på en bild på kvällens outfit! älskar min gråa klänning :)


härliga dagar i backen!

Nu har vi åkt skidor och snowboard i dagarna 3.
dag 2 och 3 var vädermässigt mycket bättre än första dagen.
dag 2 fick vi med Ellinor ut i backen på förmiddagen, hon var jätteduktig! men förstår att hon tyckte det var svårt när man aldrig stått på skidor förut.. jag fick iaf en väldigt fin pose från henne ;)

och en "här sitter vi i liften-bild" :)


igårkväll tog vi en promenad till Hundfjället och bara snackade skit, Ellinors skor pajjade, men vi lagade det väldigt fint med silvertejp, för som alla vet är saker inte trasiga förns de inte går att laga med silvertejp ;)


senare på kvällen spelade vi spel och myste oss..

dag 3 i backen så var det stråålande sol på förmiddagen, jag och Sanne drog några åk i svarta backar, och det var jättehärligt att susa fram, för det var -10 så föret var perfekt!!
på em blev det jättemolnigt vilket gjorde att man inte såg några konturer i snön alls, + att det började snöa så vi gav upp efter 2 åk :( men ikväll väntar fjällis! då ska det skakas rumpa innan vi far tillbaka mot Linkan.

några bilder ifrån förmiddagen!

pappa njöt i solen

jag hade det inte så dumt jag heller!

Hej från liften!

img_4724 (MMS)

Hej från liften! Vi har det bra, lite dimmigt men skam att klaga! Har åkt några åk i Tandådalen innan lunch men nu är vi i hundfjället :)


händelserik dag

nu är vi äntligen framme i Tandådalen, men resan dit gick inte lika smärtfritt som planerat..

jag och Ellinor började 9.20 imorse med att ta oss ner till Centralstation i Linköping, hoppade på första tåget som tog oss till Norrköping, inga problem!
nästa tåg som tog oss till Sala var det heller inga problem med..
sen började det...

I sala var tåget mot Borlänge 40 min försenat, vi hade 17 minuters byte för att hinna med bussen 14.25 så vi insåg ganska snabbt att det var kört.. men men, det skulle gå en buss 16.25 så det var inte hela världen. Väl på tåget till Borlänge mötte vi upp Sanne som satt och väntade på oss för hon hade åkt med det tåget från Uppsala.
När vi skulle gå av tåget ropade de ut i högtalarna och bad oss snabba oss för de var så försenade, så det vart lite hets att komma av.
Vi gick i lugnan ro genom centralen och till Pressbyrån för att köpa en korv med bröd.. väl inne så inser Sanne att hon inte har sin plånbok.. jag betalade för maten och sen gick vi och letade igenom hennes väskor, men plånboken var ingenstans. vi ringde SJ:s kundtjänst som sa att de inte har någon kontakt med tågen, och fick ett nr till hittegods dit vi skulle ringa. MEN det visade sig att de har stängt på helgerna. SUCK!
ringde tillbaka till SJ och fick prata med en trevlig kvinna som ringde runt för att få tag i någon personal på tåget vi nyss stigit av (varför den första vi pratade med inte kunde göra det förblir en gåta) och de hittade hennes plånbok!! :) *lycka*
vi fick veta att tåget skulle passera Borlänge 17.54 igen så vi fick titta på när vår 16.25 buss till Tandådalen åkte och satsade nu istället på 18.25 bussen.
vi fick tillbaka plånboken och kom med 18.25 bussen.. nu var bara problemet att den bussen hade sin slutstation i sälen by och det gick inga fler bussar upp på fjället. Men min superpappa erbjöd sig att köra ner och hämta oss.. Men i slutändan kom en av Sannes ex-säsongar vänner ner och hämtade oss *guld värt* så 12 timmar senare klockan 22.00 kom vi äntligen fram till stugan :) vi skulle egentligen varit framme 18.05 så resan blev nåågot längre än vi planerat men vi fick oss ett litet äventyr och många timmar på Borlänge station :P

nu ligger vi i våra våningsängar och ska sova, imorn väntar skidåkning för hela slanten (om vädret tillåter) det blåser halv storm utanför fönstret just nu, men förhoppningsvis har det lugnat ner sig till imorn!

puss och godnatt


HEL 2

Sitter i skolan med min basgrupp.. läser just nu kursen Hälsa Etik och Lärande del 2. Vi skriver ett förbättringsarbete som en avd. på sjukhuset har bett om hjälp om. lite intressant men ändå väldigt onödigt arbete då just vår avdelning inte har ett speciellt stort problem utan det känns som att de "hittade på" ett för att vi skulle ha något att göra :P

annars, rullar livet på, det är nolle-p så jag går runt i min lila overall..
imorse var jag på gymmet innan skolan började vid 9 *STOLT* Sprang några km och rodde några mil..

ikväll ska jag först dansa med Spexet och sen är det kravall som gäller. måste även börja packa snart, för på söndag åker jag till Tandådalen för en kortvecka med familj och vänner, SOM jag längtar!!



RSS 2.0