händelserik dag

nu är vi äntligen framme i Tandådalen, men resan dit gick inte lika smärtfritt som planerat..

jag och Ellinor började 9.20 imorse med att ta oss ner till Centralstation i Linköping, hoppade på första tåget som tog oss till Norrköping, inga problem!
nästa tåg som tog oss till Sala var det heller inga problem med..
sen började det...

I sala var tåget mot Borlänge 40 min försenat, vi hade 17 minuters byte för att hinna med bussen 14.25 så vi insåg ganska snabbt att det var kört.. men men, det skulle gå en buss 16.25 så det var inte hela världen. Väl på tåget till Borlänge mötte vi upp Sanne som satt och väntade på oss för hon hade åkt med det tåget från Uppsala.
När vi skulle gå av tåget ropade de ut i högtalarna och bad oss snabba oss för de var så försenade, så det vart lite hets att komma av.
Vi gick i lugnan ro genom centralen och till Pressbyrån för att köpa en korv med bröd.. väl inne så inser Sanne att hon inte har sin plånbok.. jag betalade för maten och sen gick vi och letade igenom hennes väskor, men plånboken var ingenstans. vi ringde SJ:s kundtjänst som sa att de inte har någon kontakt med tågen, och fick ett nr till hittegods dit vi skulle ringa. MEN det visade sig att de har stängt på helgerna. SUCK!
ringde tillbaka till SJ och fick prata med en trevlig kvinna som ringde runt för att få tag i någon personal på tåget vi nyss stigit av (varför den första vi pratade med inte kunde göra det förblir en gåta) och de hittade hennes plånbok!! :) *lycka*
vi fick veta att tåget skulle passera Borlänge 17.54 igen så vi fick titta på när vår 16.25 buss till Tandådalen åkte och satsade nu istället på 18.25 bussen.
vi fick tillbaka plånboken och kom med 18.25 bussen.. nu var bara problemet att den bussen hade sin slutstation i sälen by och det gick inga fler bussar upp på fjället. Men min superpappa erbjöd sig att köra ner och hämta oss.. Men i slutändan kom en av Sannes ex-säsongar vänner ner och hämtade oss *guld värt* så 12 timmar senare klockan 22.00 kom vi äntligen fram till stugan :) vi skulle egentligen varit framme 18.05 så resan blev nåågot längre än vi planerat men vi fick oss ett litet äventyr och många timmar på Borlänge station :P

nu ligger vi i våra våningsängar och ska sova, imorn väntar skidåkning för hela slanten (om vädret tillåter) det blåser halv storm utanför fönstret just nu, men förhoppningsvis har det lugnat ner sig till imorn!

puss och godnatt


Kommentarer
Postat av: Bengt-Arne

Oj Oj vad det kan hända mycket skönt att allt löste sig till slut. Ha det nu bra och åk lungt kramar

2012-02-06 @ 08:53:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0