Finbesök och provföreställning

img_0569 (MMS)

I helgen fick jag finbesök i form av Hanna Berndtsson :) hon fick en liten inblick i vad jag gör med SSKål med gyckel och grejer. Sen besökte vi flamman och dansade loss igår vilket känns idag.. :p Sitter nu på NH och tittar på provföreställning.. Bara 2 veckor kvar till premiär :)


90-tals fest

img_8495 (MMS)

dags för sista öratfesten med nollan.. denna terminen är det tema 90-tal :) truckerkeps och levis t-shirt blir dagens outfit.. förväntar mig att få se ex antal spicegirls och backstreetboys och massor av hårmaskara. annars har skolan dragit igång, första veckorna läser jag en kurs som är integrerad med läkare, sjukgymnaster och arbetsterapeuter.. sådär taggad, men det är bara att härda! jag får ju gå runt och spexa i min overall i 2 veckor nu :)


Ljuva barndomsminnen!

img_3529 (MMS)

Är i Cloetta hallen och tittar på konståkningstävling! Får härliga flashbacks när man ser små tjejer springa runt och värma upp och de har håret i en knut och glitterspray i överflöd.. Ljuva ljuva barndom <3


jullov

åh, vad jag njuter av att vara "ledig".. man kommer alltid på saker att göra trots att man itne har något planerat, jag har precis haft en match mot smutsiga tallrikar, jag vann.. allt är nu rent och fint, snart ska jag brottas med dammsugaren och tänkte vinna även den matchen :P

Ikväll väntar Body Combat på Medley som är kampsportsinspirerad intervallträning där man boxar och sparkar mot fantasimotståndare.. får se om det är något för mig, har man aldrig provat så får man inga svar..

köpte nya skor på Inter Sport igår med, jättesköna och jag vänjer mig nog vid hur de ser ut, jag tycker de är ganska fula, men snart övergår det nog till att jag tycker de är lite fräcka (huvudsaken är ju att de är sköna och ger bra stöd när jag tränar)


pratade precis med Lily, hennes barn Casper och Cassandra ska komma till Linköping i helgen och tävla i Konståkning, ska bli jätteskoj att se! (även om jag kommer bli väldigt avundsjuk på att jag inte får stå på isen) :P

ne, dammsugaren va det.

I said zumba hey!

Idag cyklade jag och Amanda ner till Medleys sporthall för ett mega-zumba pass!
det var drygt 100 personer där och dansade, hur skoj som helst, och ledaren var grym med roliga låtar och mycket shake shake shake! ;)
svetten lacka på alla och vi körde gärnet! har precis gjort mitt sit-ups pass här hemma också och snart ska jag slänga mig in i duschen, måste bara sluta eftersvettas.. haha

jag har satt ett nytt mål och det är till min födelsedag, när jag har gått ner till mitt mål kommer jag kunna ta på mig mina "skinny-jeans" som jag inte kan ha nu.. så det är upp till bevis Emelie. ni SKA få se mig i de jeansen på min födelsedag :D

puss o kram för nu..

härligt uppvaknande?

07.35 plingade det på dörren idag.. jag förstod först inte att det var dörrklockan, vilket också påminde mig om att jag glömde min nya trådlösa ringklocka hemma =(
men i alla fall.. jag stapplade blind till dörren för jag anade vem som stod utanför.. och visst hade jag rätt
"Hej, vi är från Isidorum, vi ska byta din ytterdörr nu.."

men ååh va ni tvugna att komma så tidigt?! jag som ville sova ut när jag har jullov :P satt nämligen uppe ganska sent igår med Ellinor, Erik och Robin, vi spelade Sequence och Brainstorm och drack rödvin. Mycket trevlig kväll, men att få lyssna till borrande, slipande och bankande är inte riktigt vad jag längtar efter just nu. haha

såhär ser det ut i min hall nu + 2 hantverkare då.

dans dans :)

Ska snart cykla till skolan och dansa med Leonor, vi ska koreografera de sista danserna till spexet och sen ska vi lära ut en dans lite senare idag..

tror jag bytte design på bloggen lite för snabbt för nu spöregnar det ute :( jag som var så glad för att det var vitt utanför mitt fönster...

ikväll ska vi ha lite spelkväll jag, Ellinor, Erik och Robin, ska spela sequence och dricka lite vin, ser jag fram emot!!

well, thats it for now. Händer inte så mkt just nu, jag njuter av att vara ledig! :)

emelie, undersköterska

Idag skrev jag sista tentan för terminen.. jag tänker inte vara övermodig men är nästintill säker på att jag klarat den vilket betyder att jag nu är klar med termin 3. jag är HALVVÄGS i min utbildning. Och kan nu titulera mig undersköterska :D

herre min gud, jag har klarat 90 högskolepoäng. När hände det?!

På eftermiddagen idag var vi ett gäng som cyklade hem till Maria och bakade kladdkaka, snackade massa strunt, tittade på tv och bara myste! perfekt dag!

nu får vi se vad jag ska hitta på på mitt "vinterlov" jag börjar inte nästa termin förns 23dje så vi får se vad jag hittar på..


Tiden går..

satt och funderade länge och väl på detta, ringde både mamma och Tina och kom tillslut fram till att:

Idag var det 16 år sen jag fick min fot gipsad..
jag trillade på isen på trettondagsafton och fick en spricka i hälen och en liten flis av benet åkte ur..
jag minns den kvällen väldigt väl, jag hade jätteont (duuh) och fam Hansson skulle komma på middag. Jag minns speciellt att jag hade jätteont, för jag orkade inte vika servetterna snyggt. Det var något jag annars älskade att göra när mina föräldrar skulle ha middagar. Men just denna kväll hade jag för ont.
jag sov i pappas säng med en av våra stora puffar under benet. Eller ja sov och sov, jag tog mig igenom natten
och dagen efter minns jag att Marika var jättestolt för hon fick köra mig i rullstolen på KSS. Vi pratade om hur häftigt det vore om något var brutet och jag skulle få gips!
Jag minns att jag fick svaret att benet inte var ok, borde jag varit ledsen och irriterad över att behöva ha gips i 6 veckor, men jag kände mig ascool. jag skulle få ha gips, stentufft!! ;)

men shit vad tiden går.. 16 år sen! är jag ens 16 år liksom?! hahah
Vet tyvärr inte om jag har någon bild på när jag hade gips, eftersom digitalkameran inte existerade då.. men nån gång när jag är hemma på Klövervägen ska jag rota igenom gamla bilder och se om jag hittar något..

snön faller i Linköping

Nu när det ligger snö på backen kände jag att det var dags att byta header och färger i bloggen..

Helen.. jag får inte bilden att täcka allt det vita i headern.. HJÄLP!
försökte få tag på dig men du svarade inte i telefon :P

imorn är det dags för terminens sista tenta, jag är redo, vill bara få den "överstökad" sen väntar knappt 2 veckors vinterledighet.. har lite SSKålgrejer att fixa med, men annars får vi se om det blir någon liten trip i svea-rike och hälsa på någon kanske?!

hoppas allt är bra med er!

sent nyårsinlägg..

Hej å hå..

ett något försenat men bättre än aldrig inlägg känner jag är påväg nu :P

Min nyårsweekend var den roligaste jag varit med om.. Förväntningarna var skyhöga när vi styrde Hannas lilla bil mot IdreFjäll. Men jag insåg ganska direkt att de kommer bli besvarade. Alla liftentjejerna var samlade igen och när vi ses kan det inte bli annat än bra. Första kvällen satt vi bara hemma i stugan, pratade ikapp, åt tacos och drack några glas vin..

dagen efter var vi först i liftkön (there´s a first for everything) det var fortfarande mörkt för solen hade inte kämpat sig upp över horisonten men det var även en mäktig känsla att glida ner på mina nya skidor i en manchesterbacke som ingen rört/åkt på innan oss denna morgon.

Hanna, Johanna, Malin, Rebecca, Jag, Linn, Stina (Malin bakom kameran)


vädret visade sig från sin bästa sida, strålande sol och ca 9 minusgrader.. vi åkte så det stod härliga till.. testade de nya backarna på ostsidan, och jag måste säga att jag blev besviken, inte på backarna men på hur de placerat den nya 6-stolsliften.. visst backarna är lite längre nu, men jag saknade platten som man kom till i Ost, det var en samlingspunkt. Nu var det bara ett lifthus i skogen. jag tänker lite som en säsongare fortfarande, vart ska de nu hänga, på den enorma toppstugan? well.. de kanske gör den lika personlig som ost-cafét var för oss?! vem vet..

mitt vackra Idre


kvällen bjöd på traditionsenliga drickalekar och sen utgång på Kiken (eller loftet som det nu heter). Hade galet roligt som vanligt!!

Nyårsafton var det lite trögt att gå upp men vi kämpade på och var ute i backen vid 9.45 iaf några av oss :P vädret var även denna dag hur bra som helst och vi åkte tills benen inte orkade mer.. då började vi förbereda oss för nyårsfesten. Vi åt god middag vid 18 så vi skulle ha gott om tid att göra oss iordning ordentligt innan det var dags att gå ner till Wärdshuset. Vi dansade och pratade med andra gamla säsongare som kommit upp för att fira in det nya året. Vid 23.45 hämtade vi ut våra jackor och drog oss ut mot västbacken för att skåla in det nya året, vi tog fram "champagne" flaskorna vi gömt i snön och vips blev klockan 00.00 och vi kramades i mängder. Perfekt start på det nya året.. de följande 2 timmarna gick alldeles för fort och vips var det dags för stängning.

alla nyårspinglorna!


nyårsdagen var det väldigt segt i stuga 507.. det var bara jag och ena Malin som orkade oss ut i backen, vädret var itne speciellt bra heller men vi fick till några åk iaf innan vi gav upp.. eftermiddagen var hur mysig som helst vi tittade på Kalle och Chokladfabriken som gick på tv och bara trivdes i varandras sällskap.

tack alla mina snäckor för den mest underbara weekenden ever! längtar efter att vi ses igen!

slutligen vill jag gratulera Bengt-Arne som nog är världens stoltaste farfar just nu. Jag tittade på finalen med spänning och vågade knappt andas i förlängningen.. kan bara försöka föreställa mig hur det var för dig och Margaretha. att ha en världsmästare till barnbarn är hur stort och hur roligt som helst :) GRATTIS!

Års redovisning 2011

året som gått i punktform som traditionen lyder.

Januari

x | firade in det nya året med Magnus i ett regnigt Linköping
x | skrev terminstenta i Medicinsk vetenskap
x | tog bussen upp till Sanne i Tandådalen
x | åkte till idre med Magnus
x | Träffade Pernilla och hade myskväll i hennes nya lägenhet
x | började termin 2 på LiU med mycket praktiska övningar.
x | hade rephelg med Spexet där jag är koreograf

februari

x | var fadder på nollningen åt de nya sjuksköterskestudenterna
x | hade premiär med spexet med följande premiär-gala sittning
x | blev moster till Alice Elsa Alexandra Pihlström 2011-02-10
x | hade många medicinsk teknik lektioner
x | Sanne kom på besök och tittade på spexet
x | blev utsedd till Chief i SSKål (sjuksköterskornas festeri)
x | jag och Magnus gick skilda vägar
x | spexperioden tog slut med sagotema på slutsittningen

Mars

x | blev invigd i SSKål
x | Fick träffa Alice för första gången, kärlek vid första ögonkastet!
x | buggade till Casanovas i Ljungsbro
x | Hade melodifestival mys i min lägenhet
x | gick på många roliga fester och kravaller
x | satte sond på Amanda
x | åkte hem till Mariestad och firade mamma som fyllde 60

April

x | fick förstahandskontrakt på lägenheten
x | hade praktisk tenta och fick sätta kateter, klarade den!
x | fick sommarjobb på Kolarebackens SÄBO i Mariestad
x | såg Stockholm IceShow och spenderade en helg i Stockholm med mamma och pappa
x | Träffade Marika när jag var i Stockholm
x | Köpte Iphone
x | gick på bio med Ellinor och såg Water for Elephants
x | tog nya ego-bilder med Helen
x | åkte till Idre med pappa

Maj

x | jobbade på kravellen Akuten som jag ska hålla i nästa år som chief
x | Bokade USA resan i Augusti
x | hade Praktik på Borensbergs VC
x | skrev många nya gyckel med SSKål 11/12
x | firade min födelsedag med hemmagjorda smörgåstårtor och SOF festivalen
x | blev gudmor till Alice när hon döptes i Leksbergskyrka
x | blev officiellt invigda till SSKål 11/12
x | besiktigade lägenheten och köpte lite nya möbler

Juni

x | skrev T2 tenta
x | firade kusinen Anton som tog studenten
x | åkte till Hanna i Dalsland
x | hade myskväll med Sanne i Karlsborg
x | Sanne och jag tog en trip till Linköping, drack cider och shoppade på Ikea
x | firade traditionsenligt midsommar hos Helen i Karleby
x | åkte till Olstorp och buggade på midsommardagen
x | umgicks mycket med fam Pihlström och mina små guldklimpar
x | hjälpte pappa att bygga ett sjul på baksidan
x | började jobba på Kolarebacken

 Juli

x | åkte ner till Göteborg en weekend
x | åkte till Karlsborg och myste med Sanne med Fajitas och film
x | träffade Ewelina som kommit till Sverige och tog en fika på nymans
x | firade August 3-års dag
x | höll i Ewelinas möhippa som blev väldigt lyckad, inget slår hennes min när vi stormade in på morgonen!
x | genrep dagen innan bröllopet med middag och allt i sann Amerikansk anda
x | Ewelina blev Mrs McMahon och jag var den stoltaste Bridesmaden ever!

Augusti

x | flyttade tillbaka till MIN lägenhet i Linköping
x | Åkte upp Till Stockholm och sov över hos Patricia
x | Flög till US and A
x | fick äntligen träffa Matt och Julie igen
x | åkte på all-girl camping weekend med Julie och hennes vänner
x | Matt lärde mig lösa rubics-cube
x | besökte många kända ställen, Pike-place market där de slänger fiskar och showar, the gumwall, världens
första Starbucks. För att nämna några
x | Träffade Ewelina och shoppade loss! Target, Ross, Payless Shoes LOVE IT!
x | fick vara med om en tvättäkta Amerikanska BBQ-night hemma hos Matt och Julie
x | jobbade på München Hoben och festade sedan på nämnda fest
x | Hjälpte Ellinor att flytta hit till Västra Vägen

September

x | skolan började igen Termin 3!!
x | Nolle-p igen, nu som SSKål med många roliga upptåg
x | gycklade som aldrig förr!
x | Hanna kom hit och hälsade på!!
x | skrev läkemedelsberäkningstenta
x | började praktikperioden, denna termin på avd 13 akut ortopedi i Motala

Oktober

x | åkte hem och överraskade mamma en helg
x | höll i en festerisittning tema HATT
x | gick på gemensam läk-ssk fest
x | åkte på Finlandskryssning med SSKål
x | Tina, Johan, August och Alice kom på besök. Vi gick och såg på barnteater
x | mamma och Pappa kom förbi Linkan en snabbis också
x | Morfar somnade in.

November

x | åkte upp till Sanne som nu börjat plugga i Uppsala och firade hennes födelsedag
x | Jobbade på Kravallen Lasertrippen
x | gick in i Tenta-p termin 3.. intensivt!
x | gick på morfars begravning
x | skrev termin 3 tentan
x | Tävlade i gyckeltävling med SSKål
x | hade första rephelgen med spexet
x | började praktikperiod 2 i Motala

December

x | köpte skidor
x | gycklade en hel del med SSKål
x | fick reda på att jag blev godkänd på termin 3 tentan!
x | pappa kom till Linköping och hämtade hem mig
x | firade jul med Familjen hemma i Mariestad
x | träffade många vänner under mellandagarna
x | åkte upp till Hanna i Karlstad med Sanne
x | körde vidare till IDRE efter att vi släppt av Sanne i Tandådalen
x | firade Nyår med bästa ”familjen Hetzy” i Idre


RSS 2.0