Det blev en lyckans dag!!

Nervös som aldrig förr utförde jag den praktiska delen av min nationella sluttenta igen igår och denna gången gick det vägen, min handledare hade inget att klaga på och jag uppfyllde alla mål för tentan! Vilken lycka!!

Väl nere i omklädningsrummet vågade jag gå in på studentportalen och titta på studieresultat och hittade där att jag är godkänd även på den teoretiska delen, vilket betyder att jag inte har någon tenta kvar på denna utbildning! :D

Vi fick även reda på att vi bara har några små ändringar att göra sen kan vi skicka in vår c-uppsats!

Igårkväll var vi hemma hos Amanda som fyllde år och spelade spel, en jättemysig kväll :)

Lyckan är total just nu.. Kompis det går bra nu ;)


Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Det är precis vad jag gjort denna veckan.
 
I tisdags hade jag min praktiska slut-tenta. Jag tyckte att den gick bra men jag blev oerhört orättvist bedömd och fick inte godkänt. Jag vart helt knäckt.. men som student är man väldigt ensam i sådana situationer så man har inget val, det är "bara" att göra om den.
Tisdagen spenderades i sängen, jag var helt knäckt, tog mig inte upp ur sängen på hela dagen, hade ingen matlust och jag vet inte hur många liter tårar som föll. Men jag behövde en sådan dag, morgonen efter kände jag mig starkare. Jag KAN det här, jag måste bara gå tillbaka på fredag och visa dem.
 
Idag sitter jag i skolan och skriver på mitt omvårdnad seminarium som ska in den 10 maj. Jag ska föreläsa om HIV/Aids i 40 min inför min omvårdnadsgrupp. Jag har även fått omvårdnadsbegreppet skam som ska inkluderas i denna "föreläsning".. både intressant och skrämmande på samma gång.. 40 minuter är lång tid, men det ska även innehålla diskussionsfrågor så tricket blir att kunna balansera snack och diskussion..
 
ikväll ska jag och Robin gå på bio, ska bli skönt att få koppla av i några timmar!
 
imorn väntar domedagen.. jag får svar på den teoretiska tentan jag skrev för 2 veckor sen, och jag ska göra den praktiska tentan take 2. antingen blir det en lyckans dag eller så blir det inte det. vi får se...
 
fortsättning följer.

nervös.com

Då är det dags igen, sitter här i soffan med ångesten som kryper sig upp över öronen..
Imorn ska jag skriva utbildningens sista tenta, NKSE - nationell klinisk slutexamination. Hela Sveriges Termin 6 ssk studenter skriver den imorn (iaf de som är med i NKSE programmet)
Har suttit och läst lite hela veckan, men det är liksom inte lätt att plugga till något sånthär.. Nu har jag kommit till stadiet "det jag kan det kan jag" och om jag tänker efter så är det ganska mycket, jag har läst på Hälsouniversitetet i snart 3 år, och jag är STOLT över vad jag åstadkommit, jag dras mellan att känna, jag är redo och total terror.. herregud, ska JAG jobba som sjuksköterska, och vara sådär duktig som mina handledare?!?!?! Jag vet att jag har mycket kvar att lära, sjuksköterskeyrket blir man aldrig fullärd i, men jag är god bit på vägen.
 
så,,,, HEJJA MIG! ska försöka sova några timmar nu och skriva tentan utifrån bästa förmåga, bara hoppas att det räcker :)
 

påsk och sånt

hej och hå vad tiden springer förbi!
 
Är om ni inte förstått det inne i en sjukt intensiv period i mitt liv. sista terminen på Sjuksköterskeprogrammet!
 
Jag har min sista praktik på hematologen i Linköping, har gått 10 pass nu av 24 och det går bra, väldigt komplexa patienter, men det är spännande, intressant och galet lärorikt!
 
Vi är inne i slutspurten av kanidatuppsatsen så den sitter jag och skriver på alla lediga stunder, förutom just nu då jag pluggar till utbildningens sista tenta som äger rum på fredag (håll tummarna för mig mellan 9-13)
 
men vad har hänt sen sist då?
jo det har ju varit påsk, en långhelg då jag gav mig själv ledigt!! jag och Robin körde en liten föräldra roadtrip!
först bar det av till Mariestad, vi umgicks med familjen, Robin fick träffa min närmsta familj och vi åt en underbart god påskbuffé.
Vi hann även träffa Sandra och Jocke som blev föräldrar 20 feb till en underbart söt liten Linus :)
Sen fortsatte resan ner till Robins föräldrar i Malmö, vi stannade till i Falköping och hälsade på Pernilla och Henke som även de väntar smått.. längtar till midsommar när h*n ska titta fram :)
I Malmö gick vi första kvällen på musikal på Malmö opera, vi såg Carmencita Rockefeller, skulle nog kalla det teater med sång, för det var för lite show för att jag skulle kalla det musikal, men den var absolut inte dålig! 
Efter det gick vi och åt en god middag på Texas Longhorn.. En väldigt mysig kväll!!
Dagen efter åkte vi ut till drivingrangen och slog några bollar.. det var riktigt skoj! Golf är absolut något jag kommer ta upp igen när jag blir lite äldre och känner att jag har tid för det, Robin blev väldigt sugen och har skaffat sig prova-på medlemskap (eller vad det nu hette) så jag har en känsla av att jag kommer hänga lite på drivingrangen i sommar ;)
På annandagen körde vi tillbaka till Linköping och jag har haft fullt upp med praktik nästan varje dag! I fredagskväll samlades dock några ur orkestern jag var med i nu i februari, och åt en påskmiddag, (vi tog det helgen efter påsk då nästan ingen var i Linköping under själva påskhelgen, en mycket trevlig kväll med minnen, sällskapsspel och en och annan snaps!
så, nu är ni lite uppdaterade igen, imorn är det måndag och ny vecka. Dags att hämta upp tvätten som borde vara torr nu, och sen hoppa i säng fort som attan så jag orkar med morgondagen som består av basgrupp, praktik och obligatorisk föreläsning i Norrköping.. pjuh!

RSS 2.0