Seattle premium Outlet

Idag körde vi ca 1h norrut och besökte Seattle Premium Outlet.. massa märkesbutiker med reapriser, och det är extra mycket rea just nu eftersom det är Labordayweekend här i USA :D
Både jag och Robin shoppade loss!! Det största kapet gjorde jag på Gap, köpte 3 toppar för 270kr som egentligen skulle kostat 600.. så jag sparade med än 50 % :)
 
å så hittade jag äntligen mammas Reebok Princess!! har letat i alla skoaffärer sen vi kom hit, och där vi var idag fanns det en Reebokaffär där de hade dem!! så lycklig jag blev (och mamma med) :)
 
Besökte även en conversebutik.. Köpte ett par när vi var i Portland, och fyndade 3par till nu idag. Räknade ut att jag sammanlagt betalat 780kr för alla 4 paren, det är billigare än ETT par i Sverige.. helt galet!!! :) köpte även en miniconverse som är en nyckelring, tänkte ha den till min bilnyckel :D (den i mitten)
Imorn ska vi nog åka in till Seattle en sväng tillsammans med Evelina och Jeff.. Mycket lättare att åka in dit med någon som hittar och man inte slaviskt måste leta upp adresser innan för att ha till GPSen. :P
I början av nästa vecka funderar vi på att ta en miniroadtrip till.. antingen till Vancouver eller åka österut över bergen till east Washington.. helt annat klimat där än på kusten där vi är nu. Men inget bestämt än!

Seahawks - Raiders

Igårkväll körde vi till Seattle och till Centurylink field för att se på fotball. När vi gick in till arenan spöregnade det men som tur var slutade det och vi slapp sitta och bli ännu blötare :P
Det var en häftig upplevelse att se och uppleva en match! NFL är så himla stort här, detta var bara en pre-season game men det var ändå över 67000 personer i arenan.. Jag var tvungen att fixa öronproppar för det var så himla hög volym inne på arenan, men så är Seahawks fans kända för att vara Amerikas högsta hejjarklack...
 
Seahawks vann stort så det var skoj, här kommer en liten bildbomb från kvällen:
utanför arenan
Jeff och Evelina inne på arenan
Jag och min finaste
Spelarna springer in på planen
Nationalsången.. Mäktigt!
Koncentrerade killar :P
Öl och Fish & Chips.. vad kan passa bättre?! :)
Som sagt, över 67000 i publiken!
 
 

cheesecakefactory

Sista dagen i Portland åkte vi Downtown och gick runt, svårt med nya städer att veta vart man ska gå.. Vi googlade lite på sevärdheter men hittade inte direkt något speciellt, men vi hittade lite affärer och Robin hade kollat upp en gitarraffär han ville till..
till lunch åkte vi till Cheesecakefactory, en resturangkedja som har väldigt mycket olika maträtter samt att de har måånga olika cheesecakes! jag testade en macaroni&&cheese hamburgare! det var en hamburgare med en macaroni&cheese "boll" på :) den var god! tyvärr har de så stora portioner så varken jag eller Robin orkade någon cheesecake, men jag hittade en cheesecake som jag absolut kommer köpa och prova någon annan dag!
 
Idag har vi en chill-dag, vi är hemma hos Evelina och Jeff igen.. Robin har åkt iväg till en annan gitarraffär för han letar efter pedaler och andra tillbehör som är billigare här än i Sverige, jag kände inte att jag orkade följa med dels för att vi besökt en hel del gitarraffärer nu och dels för att jag har fått lite problem med en visdomstand som fått för sig att börja växa och den växer inte rätt så det gör ont i tandköttet och jag kan inte gapa ordentligt så det är lite svårt att äta. Jag får bara hoppas på att det inte blir värre, Mamma har hjälpt mig och bokat tid hos tandläkarn måndagen efter vi kommer hem!
ikväll ska vi på american fotball!! det ska bli jätteskoj! skriver mer om det imorn.

Roadtrip dag 2

Imorse styrde vi söderut och tänkte köra utmed kusten för att titta på fina stränder och kanske till och med sola lite.. Men så blev inte fallet... Vi körde ner till Cannon beach som vi fått rekommenderat av en flygvärdinna, vi kom dit vid lunchtid så vi letade reda på en mysig lunchresturang. 2 minuter efter att vi satt oss öppnade sig himlen och det fortsatte ösregna under hela lunchen. Inte vad vi räknat med så vi fick planera om litegrann.. Vi hade tänkt köra vidare längs kusten men det kände lönlöst när det spöregnade, då vill man ju inte gå på stranden iaf..
 
Istället ändrade vi rutt och körde till Portland redan idag. Vi kollade upp ett Best Western Hotell och det är där vi är nu. Vi har kört runt lite i Portland men stora sightseeingdagen blir imorn. Vi har bokat 2 nätter här så vi har gott om tid att turista :)
 

roadtrip dag 1 och Twilight

I förmiddags började vi vår roadtrip.. Vi har kört runt Olympic national park och Olympic Mountains.. En lång väg men stundvis väldigt vacker!!
 
Vi stannade i Port Angeles och åt lunch och sen körde vi till staden Forks där vampyrfilmerna i Twilightserien spelades in.. lite fränt att ha varit i staden, körde även ut till La Push beach, väldigt vackert där!!
Obligatorisk hoppbild på La Push beach..
Var ju tvungen att doppa fötterna i Stilla Havet.. svinkallt var det!
haha :)
Nu är vi i Aberdeen och har hyrt ett rum för natten, en stad som bara verkar ha enkelriktade gator.. Vi har käkat lite mexicanskt till middag och nu ligger vi och jäser på sängen.. imorn ska vi köra längre söder ut längs kusten, hoppas på att få se många fina strandsträckor :)
 

babyshower

Idag var det dags för Evelinas babyshower.. Jeffs mamma hade fixat en jättemysig tillställning i en park nära där de bor. Själva babyshowern var väldigt nertonad, precis så Evelina vill ha det, inga lekar eller annat ståhej som är ganska typiskt amerkanskt annars.. vi åt gott, tittade på när de öppnade presenter och minglade runt..
imorn åker jag och Robin iväg på en liten roadtrip.. vi hade från början bestämt oss för att köra ner till san fancisco.. men vi har insett att vi är för lite förberedda för en storstad, så istället har vi tänkt om och bestämt en ungefärlig resrutt ut med västkusten istället, vi tänker stanna där vi känner för och se vart resan tar oss.. tycker om sådana spontana turer, känns som att man får se landet mer då, annars hade vi legat på en highway i 12h i sträck för att ta oss ner till san francisco..
antar att det finns wifi ut med vägen, men annars ses vi här om 4 dagar :)
 

The Ram

Igårkväll åkte vi till en resturang som heter the Ram där de har jättegod mat och så visade de fotball igår.. Väldigt gott och trevligt! Orkade inte äta upp allt men i detta land tar man alltid doggybag så nu ska jag äta resten till frukost :-)

På kvällen spelade vi ett jätteroligt brädspel som hette loaded questions, skrattade så jag fick ont i magen :-p

Idag är det dags för Evelinas babyshower, ska bli jätteskoj!!

Litet kollage från igår :-)


sightseeing i Seattle

Idag körde vi en sväng till Seattle. Robin hade tittat upp en gitarraffär han ville gå till och med hjälp av GPSen var det inga problem :)
 
Det fanns massa coola gitarrer där inne och han satt och spelade en stund och jag lyssnade och filmade som den stolta flickvän jag är, han är verkligen duktig på att spela gitarr!
Vi strosade vidare till Pike Placemarket och gick runt en stund, gick förbi den första Starbucks resturangen som ligger där och den berömda Gum Wall som kan vara världens äckligaste husvägg :P
the gumwall
lite kärlek på Pike Placemarket <3
När vi strosade runt på gatorna åkte flera sånahär förbi.. sightseeingbussar som kör på vägarna och på vattnet! :)
 

Shoppingshopping

Efter 12h sömn och en välbehövlig dusch känner jag mig som en ny människa! Förmiddagen har spenderats på southcenter mall.. Och tro det eller ej men det är Robin som shoppat mest hittills ;-) anar dock att han shoppat det han vill ha sen är han nöjd! Jag kommer vilja åka hit fler ggr.. Haha
Nu sitter Robin och får sitt hår klippt så jag passade på att gå till Victoria's secret och köpte lite nya underkläder! Önskar att det fanns i Sverige! Och inte bara på flygplatsen :p nu är Robin klar så vi ska fortsätta våran dag.. Hörs senare!


33 timmar långt dygn

Så blir det när man flyger bakåt i tiden.. Är nu inne på timma 29 med endast korta sovpauser på planen. Allt har gått väldigt smidigt även om resan var lång!

Det enda som "krångla" var att vi inte kollat upp biluthyrningen nog mycket.. Eller jag försökte kolla upp priser å så men fick då svaret när jag ringde att det kosta ca 10dollar.. Det han glömde nämna var de små orden "per dag" så den förbetalda bilen kostade oss några tusen extra idag! Surt sa räven men vad ska man göra?!

Nu sitter jag i soffan och tittar på so you think you can dance :) skoj att få se det "live" och inte från datorn! Huvudet är segt som kola så jag håller mig nog inte vaken länge till, men vi har haft en bra första dag i USA som avslutades med en öl i solnedgången.. Sämre kan man ha't ;-)


Incheckade

Nu sitter vi vid gaten och väntar på att boarda :) först Amsterdam och sen vidare mot Seattle!! Förväntningarna är stora ser så fram emot våra 17 härliga dagar i USA! Hörs senare


3år är snart förbi...

3 år i Linköping lider mot sitt slut.. nu har vi bara en natt kvar att sova i lägenheten eller ja 1,5 vi åker till Arlanda ca 01.00 natten mot tisdag då planet går 06.25 på morgonen...
 
3 år som gått så fort! jag kan knappt tro det och blir nästan lite tårögd när jag tänker tillbaka... Dessa 3 studieåren har varit så fantastiska, jag har haft så skoj både här i min lägenhet men framför allt i Linköping! gud vad mycket galet jag hittat på med mina vänner här! :)
Alla sittningar, alla fester och kravaller, alla spexföreställningar, men också alla myskvällar och pluggångestkvällar!
 
Min lilla bunker som jag alltid kallat lägenheten har varit helt perfekt! Jag kommer sakna den, men tror att det snabbt kommer gå över när vi flyttar in i vårt palats i Norrköping :D
 
hejdå Västra vägen!
Hej Gamla Lasarettsgatan (vår lägenhet är andra våningen till vänster med inglasad balkong)
 

ett pass kvar!

Nu har jag bara ett jobb-pass kvar innan jag är ledig i en månad! gud så skönt det ska bli! Den här veckan har varit otroligt lugn på jobbet, nästan lite så man klättrar på väggarna, tiden går så mycket långsammare, speciellt när man väntar på att flyga utomlands!
Men jag hoppas att morgondagen flyter på, sen blir det att packa ihop det sista i lägenheten och packa väskan för USA i helgen:D
 
Life is goooooood!

två kvadratmeter...

... det är vad som skiljer vårt nya sovrum mot mitt "stora rum" i min nuvarande lägenhet. hahahah. det är ju nästan skrattretande! Som det är nu har jag ju hela mitt liv i detta rum. Säng, soffa, soffbord, skrivbord, tv-möbel och kyl/frys.. När vi flyttar blir sovrummet 2kvm mindre men vi kommer ju "bara" ha en säng, nattuksbord och 2 byråer där inne! :P snacka om skillnad! Har nog inte riktigt förstått hur mycket större jag kommer bo snart.
 
Idag har jag varit ledig, har städat och packat lite mer, la även ut min tv-möbel på blocket, får se om någon vill köpa den under veckan (hoppas på det) Jag och Robin skruvade isär den igår så nu står det massa plankor här i lägenheten, orkar inte bära ner dem till förrådet i källaren för jag blir ju förhoppningsvis av med den i veckan!
 
Nu räknar jag verkligen ner, om 7dagar och 6h flyger vi mot USA! :) jag har bara 4 pass kvar att jobba, ser fram emot ledighet med min finaste :)
 

ledig dag och flyttpackning

Idag har jag varit ledig, jobbar lördag-söndag så då är man ofta ledig på fredagen :)
 
tog lite sovmorgon, sen tog jag tag i lite mer flyttpackning, idag var det tv-möbelns tur.. och jösses vilken skillnad det gjorde, det känns jättetomt här nu! men skönt att ha det gjort, nu är det baskenemej inte mycket kvar att packa vilket också är skönt! har bara 6 pass kvar att jobba sen är det dags att börja packa inför USA!!!
 
på eftermiddagen åkte jag ut till Malmslätt och hem till en nyfunnen vän, en arbetskollega som jag lärt känna under sommaren, Caroline och hennes fantastiska familj, så söta och väluppfostrade små killar hon hade, kom fram och hälsade båda två och var väldigt artiga (hjärtat smälte lite) :)
 
I helgen är jag gräsänka, Robin kom hem från jobbet, hämtade väskan och sen drog han på grabbhelg! vi är inte så bra på att synka :P jag var ju borta hela förra helgen och nu är han borta denna, men vi får ju massa dagar tillsammans i USA sen :D:D men klart jag saknar honom redan!
min finaste <3
 

Uppsala

Nu är jag hemkommen igen efter en fantastisk helg i Uppsala!
Kom upp på fredagkvällen, då grillade vi gott och bara satt och snackade hela kvällen jag, Sanne och Andreas
Här i parken utanför deras lägenhet.
På lördagen fick vi finbesök av Sandra och Linus, vi gick på stan, åt god lunch, strosade, besökte domkyrkan, åt glass på en gräsplätt och bara hade en helmysig dag!
sötnosen!
Jag och Sandra
Mäktigt inne i Domkyrkan!
Vi gick även förbi Västgöta nation och tittade vart Sanne ska jobba under läsåret, hon tar studieuppehåll och jobbar för nationen som ekonomiansvarig?! Andra kurator, Uppsalas nationsliv är komplicerat för en utomstående :P Men inne i sittningssalen har de iaf stora tavlor på de största städerna i Västergötland. Här är Mariestadstavlan :)
På kvällen Åkte Sandra och Linus tillbaka till Jocke och Axel som hade gått på fotboll i Stockholm, Jag och Sanne cyklade ner till Gästrike-Hälsinge Nation och åt supergod mat! Här till varmrätt åt vi entrecoté med blomkålsmos, rostade rotfrukter och coctailtomater!
fina fina Sanne
Igår hade vi en lugn förmiddag, kollade på film och bara chillade, Vid 14 tog vi bilen som Sanne lånar en vecka av sina föräldrar och styrde mot Fjällnora Friluftsområde, Där fanns en liten sjö som hette trehörningen. Vi låg och solade, läste bok och badade hela eftermiddagen! hur härligt som helst!
På kvällen gjorde vi Zuccinipaj med fetaost MMMMMMMM och så tittade vi på film,
imorse tog jag tåget tillbaka till Linköping, och nu börjar jag jobba om 40 min så det är dags att göra sig iordning!
Har haft en fantastisk helg, och verkligen fått ladda upp batterierna! Nu har jag 10 jobb-pass kvar tills jag går på obetald semester i en måndad, då jag och Robin åker till USA och efter det flyttar till vår nya lägenhet! :D
 
 
 
 

Sambo

Igår flyttade Robin äntligen in hos mig i min lilla bunker! :)
Nu är vi ett steg närmare vår semester till USA och sen vår stora fina lägenhet i Norrköping!!
Riktigt mysigt att ha någon att komma hem till efter jobbet och även om han är duktig på att trycka in mig i väggen om nätterna så är det väldigt mysigt att somna och vakna bredvid honom <3


RSS 2.0