En bra dag

Idag har varit en trevlig dag! Jag och Amanda kämpade på med skituppsatsen på fm och en liten stund efter lunch.. Sen var det dags att besöka avd 30 där jag börjar min Kua-placering på lördag! Fick en jättebra känsla när jag träffade mitt framtida vårdag :) tror att dessa 2 veckor kommer vara hur givande som helst!!

Efter skolan gick jag hem till Karin och satt och tjatade strunt om allt och ingenting! En mycket trevlig em/kväll.. Vi lagade lax-pasta och sen kvarg med bär till efterrätt :)

Dags att sova! Godnatt


postspexdepression

Måndagkväll.. kvällen innan det är dags för föreställning igen.. eller?
nej är svaret på den tyvärr, spexet är slut för den här gången och helt plötsligt har jag massa fritid
men ändå sitter jag här med en stor klump i magen.. jag har verkligen ÄLSKAT att vara en del av en underbar orkester, både i Holger och i LiSS. har i spelat flöjt flera gånger i veckan sen oktober, men helt plötsligt tog det slut i lördags...... känns jättetomt!
 
fina orkestern på premiärsittningen
 
skolan gör sig ständigt påmind, jag går SISTA terminen på sjuksköterskeprogrammet, snart är det också slut. Fast det känns som att jag kommer dö på kuppen både en och tre gånger med alla skrivuppgifter jag måste göra innan jag får min legitimation.. Kandidatuppsats, ledarskapsuppgift, omvårdnadsseminarium. SUCK! jag är ju ingen skrivtjej. kasta ut mig i praktiken, jag löser det! men att skriva akademiskt..
känner mig som en elefant i ett glashus, made for disaster!!
 
varje gång vi har möte med vår handledare får vi höra att vi har myycket kvar av vårt arbete, och sidorna är alltid nerklottrade med rättningar på skrift och andra ändringar som vår handledare "kommit" på sen förra mötet..
Idag fick vi höra att hon har 28h att lägga på att handleda oss och att hon redan nu lagt ner långt mer än det. JAHA?! för-jävla-låt då... vad ska vi göra? betala dig? vi kan inte hjälpa att vi inte kan skriva som hon vill.. Hon har så sjukt höga krav, vilket säkert är bra i slutändan men det sätter enorm press på oss för vi kommer aldrig kunna skriva lika akademiskt som henne hur mycket vi än försöker, vi HAR inte det vokabuläret som hon har.....
vi försöker så gott vi kan. Men som vanligt så duger inte det...
 
Jag förstår inte varför ALLA studenter måste skriva en kandidatuppsats?! vad ska det vara bra för egentligen? jag skulle få ut så sjukt mycket mer av min utbildning om jag fick läsa 2 kurser och på så sätt tjäna in mina 15Hp istället för att skriva denna förbaskade uppsats.. den ger mig inget mer än förtvivlan och ångest, och tyvärr så blir jag inte speciellt motiverad av vår handledare heller. En handledare för mig ska "hjälpa till" och motivera till att vilja prestera bättre men allt hon gör är att påminna mig om mina brister i skrivkunskap.. TACK jag vet att jag suger på att skriva, kom med något motiverande och lyft det vi gör bra istället.. något bra måste vi väl göra??
 
Därför är det skönt att ha en blogg där man kan spy ut lite sånhär galla ibland, även om både mor och syster kommenterar min dåliga svenska här med så är det MIN blogg och jag skriver som jag vill!!!
 
Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar pallra mig till skolan och försöka rätta till lite fler fel vi gjort i vår uppsats imorn...
 
tackochhej.
 
 

fin kväll med fina vänner

Igår var det dags för kravall, galet längesen sist så det var med stor glädje jag hoppade i overall och frack!
Var först förbi Edith en sväng och grattade henne på födelsedagen
sen cyklade vi mot Ryd och förfestade hos Maria.. en riktigt trevlig förfest som gick alldeles för snabbt!!
vi traskade till Kårallen och dansade loss som aldrig förr. Igår var en kväll jag kommer bära med mig i mitt hjärta länge länge.. jag har så fina vänner som förgyller mitt liv :)
 
Tack för igår gänget

4 föreställningar kvar

hej och hå vad tiden går!
nu har vi bara 4 föreställningar kvar med Linköpingsstudentspex och släktskapsresan som årets spex heter..
ska bli både skönt och tråkigt på samma gång..
jag älskar att vara med i en uppsättning och underhålla folk! men det tar på krafterna att sitta i skolan 8h varje dag och sen spela föreställning..
känner att det är svårare och svårare att öppna ögonen om mornarna.. kan ju vara för att jag tycker om att ligga och titta på tv på kvällarna iof ;)
sitter och väntar på Amanda nu, hon glömde sin plånbok hemma så hon missade bussen men hon borde dyka upp när som helst.. så är det c-uppsatsande som gäller hela dagen lång.
c-uppsatsen har blivit lite av ett hatobjekt just nu, tyckte att det gick bra, men så fick vi ett stort bakslag när vi träffade vår handledare.. hon tyckte inte att det var bra alls, och vi fick återigen ta bort och rätta till en massa.. men nu hoppas vi att vi är på rätt köl! herre jösses vad det ska firas när vi ääntligen är klara med den!
 
hoppas allt är bra med er!
puss o kram

Finbesök

Idag fick jag väldigt fint besök i form av min älskade pappa och Håkan som körde hit för att träffa mig och se spexet :) de var två mycket nöjda herrar som körde hemåt för en stund sen!! Så skoj att ni kom hit!
Fick en väldigt fin blomma som stod och väntade på mig när jag kom hem :) så glad man kan bli över en sån liten grej!
Nu är jag så trött så jag tittar i kors, godnatt


Mosters lilla hjärta!

Igår fyllde min systerdotter och gudbarn Alice 2år.. Hade gärna varit hemma och firat med familjen, men såhär i spextider finns det ingen tid eller ork tyvärr. Herrejösses vad fort tiden går dock, tyckte inte det var längesen hon föddes, men tänker man efter så är jag med i mitt tredje spex nu och hon föddes dagen innan premiären för mitt första :)

Grattis mosters lilla hjärta! Vi ses till påsk <3


Premiär

Idag var det premiär för linköpingsstudentspex uppsättning släktskapsresan :) jag spelar tvärflöjt i orkestern och premiären var så lyckad!! Skriver mer imorn.. Just nu är jag på premiärsittning och bjuder på en klassisk toa-bild :)


RSS 2.0