fyra pass kvar

Ja, nu har jag fyra pass kvar tills jag äntligen får en ledig helg, det var tre veckor sen sist.. Helgen kommer bestå av mycket kärlek, mys och långa konversationer, jag ska nämligen upp till frugan i Uppsala!!! :D
 
Nu var det ju inte mer än en månad sen vi sågs, (på midsommar) men jag saknar henne alltid!
ses snart Sanne!
 
1,5 år sen när vi skulle på damsittning i Uppsala :)
 

extrapass

Jag har alltid varit väldigt dålig på att säga nej när det kommer till att jobba extra.. Men då har jag ju bara jobbat korta perioder, nu har jag ju fast tjänst på ortopeden, så jag har börjat tänka mig för innan jag tackar ja till massa extra, går ju heltid redan liksom. Men imorse skickade de ut ett "hjälp behövs" sms och jag väntade några timmar, men sen ringde jag och frågade om det hade löst sig.. Det hade det på alla pass förutom ett i eftermiddag. Jag hade inte hjärta att säga att jag inte kunde, detta var min lediga dag men jag hoppade in och jobbade ett eftermiddagspass. Ärligt talat så är jag lite pengagirig nu innan USA med, så ett extra pass = mer pengar jag kan spendera i USA.
Nu i helgen ska jag gå så kallad korthelg, det innebär att jag jobbar eftermiddagspass imorn och sen förmiddagspass på söndag, sen är jag ledig på måndag och då är det packning de luxe som gäller för på onsdag eller torsdag flyttar Robin hit. Vi packar ihop oss i min lilla bunker under Augusti så vi inte behöver betala dubbla hyror. :)
Så det blir lite sambo på prov kan man nästan säga (eller på mycket prov kanske man ska uttrycka det) eftersom vi ska bo i min lilla 25kvadratare, när vi sen flyttar till vår lägenhet i September så får vi ju 91 kvm att springa runt på!
 
Jag längtar i alla fall efter allt detta! saknar Robin så fort vi är ifrån varandra, Idag skulle vi haft myskväll men det kommer många sådana i framtiden så idag lockade pengarna mer ;)
 
 

Fasttjänst & Bilägare

Kompis det går bra nu!

Igår skrev jag på en tillsvidaretjänst på ortopeden. Känns toppen! Trivs jättebra där, även om jobbet ibland är väldigt stressigt så har jag underbara kollegor! Kommer såklart bli lite jobbigt att pendla men igår var även dagen då jag hämtade min första bil :-) pappa hittade den på blocket och kom hit till Linköping för att hjälpa mig kolla igenom och provköra den. Den var så bra som annonsen sa så jag slog till!
Min alldeles egna Ford focus :-)


Sleepover

I måndags ville varken jag eller Maria vara själva så efter jobbet cyklade jag hem till henne. Hon hade bakat en helt fantastiskt god tacopaj och efter det la vi oss i varsin soffa och tittade på mannen med järnmasken :-)
Jag sov över och fick morgonmysa med hennes katt, åh jag vill också ha katt!! Well, well allt har sin tid.. Fantastiskt trevligt var det i alla fall :-D


Vättern runt och bebismys

I helgen blev det en lite spontan Roadtrip runt vättern, först lunch hemma hos mamma och pappa som bjöd på underbart god entrecote och tomatris :)
Sen gick färden vidare till Falköping och hem till Pernilla, Henke och lilla underverket Charlie! Jösses Amalia vad liten man är när man bara är en vecka gammal, vägde ingenting.. Han var så söt, helt underbar!


Liseberg

Vilken härlig dag vi hade igår! Det var strålande sol hela dagen och köerna blev aldrig längre än 25 minuter.. Har aldrig varit med om det! Till de galnaste åkturerna brukar det vara minst 1h kö. Vi gick in vid 12.30 och vi gick inte därifrån förns det stängde vid 23.00 :-)
Vi åkte karuseller och åt gott, spelade på chokladhjul hann vi med också. Jag var 2nr ifrån att vinna 2kg geisha.. Otroligt surt men såhär i efterhand kanske det var lika bra :-p
Idag när jag väl kom hem fick jag finbesök av mina små guldklimpar. Alice har verkligen satt igång och pratar massor, sa till och med moster Emelie idag. Krävs så lite för att mosterhjärtat ska smälta Imorn blir det Vättern runt med stopp i Mariestad och äta lunch med mamma och pappa och sen stopp i Falköping och hälsa på Pernilla och Henke som blev föräldrar till en liten Charlie i söndags :-)
Första bilden: Gustav och Amanda äter glass
Andra bilden: Mosters älsklingar
Tredje bilden: Liseberg by night


Barn för en dag!

Idag är en dag jag längtat efter och väntat länge på.. Jag sitter på bussen först påväg till Jönköping, där vi (jag och Amanda) blir upphämtade av Gustav a.k.a Lillebror och så styr vi kosan mot Göteborg och Liseberg!!!!
Det är strålande sol ute och humöret är på topp! its gonna be a good day, I can feel it :-)


långhelg och afterwork

I helgen var det dags för mig första långhelg, det innebär att man jobbar fredag kväll, lördag dag, söndag kväll och måndag dag... Vi har haft ganska lugnt i helgen, och stämningen mellan kollegorna har varit på topp! det har gått superbra att jobba :)
 
igår gick jag, Rebecca och Caroline runt hela dagen och fnissade över att det var måndag, för vi visste alla 3 att det betydde afterwork efter jobbet! Vi gick till Mörners och fler kollegor joinade oss under eftermiddagen, ett tag var vi 7st. Jag och en annan syrra vid namn Maja hängde i längst, tror vi gick hem vid halv 1.. en riktigt trevlig eftermiddag och kväll!
 
idag är jag ledig och lite bakfull om jag ska vara ärlig, men ska snart ta tag i min dag här.. :)
 
 

upp och ner

dagarna som går är verkligen blandade, jag jobbar häcken av mig för att komma in i rutiner och för att hitta lugnet, tyvärr har det varit galet mycket att göra på avdelningen så jag har inte hittat något lugn över huvud taget..
 
igår var dock ett bra pass, lagom mycket med patienterna och jag kände att jag hade kontroll, sen cyklade jag hem, sov några timmar och kom tillbaka på morgonen med samma sköna känsla jag lämnade sjukhuset med, den förvandlades snabbt till en stor klump i magen dock, det hade kommit in patienter under kvällen/natten.. en skulle till operation, en skulle till en annan del av operation, många hade väldigt ont och ett tag kändes det som att jag bodde i narkotikaskåpet i läkemedelsrummet..
 
Det var även dags för storstäd av avdelningen, så vi fick flytta runt patienterna hej vilt för att städare skulle kunna städa salarna, det luktade väldigt starkt, så bara det gav mig huvudvärk för att inte tala om denna förbaskade telefon som ringde konstant hela dagen....
 
men men, welcome to reality inom svensk sjukvård!
bara att ta nya tag imorgon :)
 

RSS 2.0