Tröttare än tröttast!

Nu har jag jobbat mina 8pass på raken.. Jag är helt slut! Tröttare än en Björn som gått i ide! Men desto goare när lönen kommer nästa månad ;-)

Imorn blir det ingen sovmorgon heller.. Då väntar kickoffhelg med holgerspexet! Vi ska åka till Marsbäcken som
Ligger utanför Västervik och umgås lördag-söndag :-) ska bli skoj! Behöver bara en god natts sömn! Klockan är bara 20.45 men jag ligger redan i sängen och ögonlocken är riktigt tunga!

Imorse var det riktigt kallt fick leta fram vantarna!! Behövde dock inte skrapa rutorna men det är nog inte långt bort nu..



Far och dotter dag!

Idag kom äntligen pappa hit och hjälpte oss med tapeter i lilla sovrummet. Det blev kanonfint!! Tyvärr lite konstigt ljus då jag tog efter-bilden på kvällen.. Vi har inte bytt golv också :-p 

Efter det körde vi till bauhaus och köpte garderobsreglar, konsoler, hyllor och stänger :-) äntligen kan jag hänga upp mina kläder i min Walk-in closet!! Nu är bara problemet att jag behöver mer galgar.. Får bli ett besök på ikea innan jobbet imorn ;-) 

Nu är det dags för en åtta-dagars på jobbet.. Nästa helg är jag ledig igen! Skulle varit ledig på tisdag men tog en extra kvällstur då det typ är kris på jobbet just nu. 

sista semesterhelgen

Nu har sista semesterhelgen passerat,
 
Igår ringde det en dam som hade hittat mina registreringsskyltar :D så jag fick tillbaka dem och slapp betala för nya! sweet! Vi spelade sista föreställningen med Släktskapsresan.. Den gick bra och det var såklart lite sorgligt när man inser att man aldrig mer kommer spela de låtarna och med de underbara människorna som bildade orkestern i spex 13...
Efter sista föreställningen är det tradition att direktören och ekonomichefen ska badas i filbyterfontänen, så även detta år :)
Efter det var det dags för sista sittningen.. En mycket trevlig tillställning och det kändes som ett bra avslut.. Vi får se om jag kanske hjälper till med någon koreografi nästa år men jag kommer tyvärr inte hinna vara så aktiv som jag varit tidigare på grund av mitt jobb..
 
Var inte hemma förns 02.30 och imorse (vid 10.30) blev jag väckt av Robin som hade varit och handlat och hade frukosten på bordet när jag steg upp.. jösses vad glad jag blev!!
Sen har dagen flutit på, vi har fixat och trixat i lägenheten, varit och handlat och på eftermiddagen fick vi besök av Susanne och Johan, jag bakade morot och valnötsmuffins som blev galet goda!
Vi spelade tv-spel, beställde pizza och avslutade kvällen med en omgång brainstorm! En perfekt sista kväll på semestern.. Imorn börjar jag jobba igen! Ska bli skoj att träffa kollegorna igen :)

Fredagdentrettonde

Jag brukar inte vara skrockfull en dag som denna men idag var inte ödet på min sida..

Dagen började bra, jag fick bekräftat att vi får tapet och klister betalda av hyresbostäder till lilla sovrummet så vi kan tapetsera om det :-) så rekvisionen för det var jag och hämtade på hyresbostäders områdeskontor.
Sen pysslade jag och grejade här hemma, tömde fler flyttlådor och satte upp lampor i taket i vardagsrummet.. Lagade även en jättegod zucchinipaj till lunch. Sen var det dags att åka till Linköping för att tömma lite mer ur förrådet och sen spela flöjt på nolleföreställning med spexet..
När jag kommer till parkeringen tycker jag bilen ser lite konstig ut, upptäcker då att min registreringsskylt är borta, går runt bilen, ser att den är borta även i fram.. Går då ett helt varv runt bilen och kollar efter andra skador men hittar som tur var inga.. Ringer polisen och hamnar på köplats 58. SUCK! Kommer tillslut fram och kan anmäla.. Pratar med en trevlig poliskvinna som säger till mig att åka raka vägen till polisstationen för att fixa provisoriska skyltar.
Kör ner dit och tar en kölapp.. Gött tänkte jag bara 4nr tills det är jag! Men tji fick jag.. Det tog 1h och 25min innan det var min tur :( fick i alla fall provisoriska skyltar dock utan hål i och idioten som snodde mina skyltar hade sönder fästet både fram och bak så jag tackade Gud lite att jag är kvinna.. åkte till närmsta verkstad och Killen på verkstad hjälpte mig skruva fast dem ;-)
Så nu har jag fina handskrivna skyltar tills jag får hem nya skyltar..
Inte min dag idag! Dags att sova och ta nya tag tills imorgon.


Nattblogg

Inte riktigt vänt tillbaka på dygnet än. Har lite svårt att somna om kvällarna, anar dock att det kommer rättas till snabbt när jag börjar jobba igen nästa vecka :p

Idag fick jag besök på förmiddagen av två herrar från hyresbostäder som kom med vår nya tvättmaskin och torktumlare!! Yey! De är jättefina och bra! Har testat dem båda idag!
Annars har jag packat upp några lådor till så nu har vi en full bokhylla :-) imorn är det vitrinskåpets tur!

Och igår fick vi vår soffa :-) den är riktigt stor! Men det visste vi ju och det var de vi ville ha så många vänner får plats när de är på besök!!

Ne ska försöka sova nu.. Fullspeckad dag imorn! Vi hörs!


flytt

Jösses vad dagarna har flugit iväg nu!
 
I lördags flyttade vi in i vår stora underbara trea som jag framöver kommer benämna palatset! :)
flytten gick jättesmidigt tack vare fina vänner som hjälpte oss!
 
I måndags körde jag till Mariestad och fick äntligen dra ut visdomstanden som besvärat mig så.. skönt att ha det gjort, nu käkar jag Alvedon och Ipren igen men det gör mindre och mindre ont för varje dag!
 
I tisdags började jag morgonen med frukost på Lundstedts med Sandra och Linus, så mysigt att träffa dem! De har precis köpt hus så det blev mycket hus/lägenhetssnack :)
 
söt Linus och Sandra
Bilturen fortsatte ner till Falköping och gos med Pernilla och Charlie!
Nyvaken liten kille
Glad Emelie som får gosa :)
Idag har jag pysslat och fixat i lägenheten hela dagen! 2 trevliga herrar från hyresbostäder kom och fixade allt vi hade anmärkt om, de hjälpte mig även att skruva i alla gardinfästen som målaren "struntat i" och de bedömde att både tvättmaskin och torktumlare skulle bytas ut :D:D:D GLAAAAAAAAD TJEJ! för de vi har nu är jättegamla och torktumlaren stinker urin..
Jag har även BAKAT för första gången på 3 år! en sockerkaka,
 
så den ska vi njuta av snart när Robin kommer hem från jobbet.. och om en halvtimma kommer även vår soffa :)
Mer bilder kommer när vi kommit iordning lite mer!
 

Jetlag - jag hatar dig!

Hemresan gick smidigt! Bara en liten försening på sista flyget men den märktes knappt!
Robins vän Peter stod i ankomsthallen och körde oss hem, så himla snällt!!
Vi kom hem vid 21.30 och gick och la oss ganska direkt.. Somnade av utmattning typ :p men den sömnen varade tyvärr inte länge.. Vaknade vid 01.04 och sen var jag vaken till 07.. Slumrade sen lite till 08 när Robins klocka ringde. Idag ska det flyttas!! Det ger mig energi men vi får se hur länge den varar :p haha

Stockholm uppifrån vi flög rakt över centrala Stockholm så jag såg tom slottet :-)


En sista lunch

Nu har vi varit ute och ätit en sista lunch tillsammans med Evelina.. Blev ett besök till cheesecakefactory :) åt en Mac and cheese hamburgare för att få både hamburgare och Mac and cheese ;-) den var supergod!
Nu ska vi packa det sista och sen åka till flygplatsen.. Alltid med lite sorg i hjärtat jag lämnar USA men nu väntar flytt och andra roligheter när vi kommer hem så det ser jag fram emot!!
Ses i Sverige!


Seattleunderground

Idag är vår sista heldag i USA, vi bestämde oss för att köra in till Seattle igen och turista lite.. Vi gick en guidad tur som hette Seattle underground. Seattle byggdes från början på "marknivå" men marknivån var typ sumpmark som sjönk så man fick stötta upp staden och byggde en våning upp.. svårt att förklara.. men vissa undergroundställen finns kvar och det var jätteintressant när guiden förklarade hur allt gått till! med stöttande väggar och "sidewalks"
De stöttade upp trottoarerna på "nya markplanet" med valv för det var starkare (tror det var så han förklarade det iaf)
 
 
De byggde även in skylights små glasrutor i de nya trottoarerna så att man skulle få in dagsljus i orginalnivån, de släppte in väldigt mycket mer ljus än man kunde tro när man stod på trottoaren :)
 
Ovanifrån 
Underifrån
 

Leavenworth

Idag körde vi som sagt en endags roadtrip österut.. Vi åkte till en liten tyskinspirerad stad/by vid kanten av bergen vid namn Leavenworth.. Jättemysig by med små affärer och resturanger. Det var över 30grader och strålande sol idag vilket inte gjorde det sämre ;)
Vi strosade runt och hamnade sen på en liten typ barrunda. killarna drack öl och jag och Evelina testade de alkoholfria alternativen dvs, cola och lemonad :P och vi käkade bratwurst till lunch nere i källaren på en tysk resturang.. tyvärr hade de för mycket vinäger i sin potatissallad men annars får resturangen toppbetyg!

 
 

pedikyr och häng i Seattle

Tidigt imorse drog killarna iväg till golfbanan medan jag och Evelina åt frukost i lugn och ro och tittade på tv. Vid 10 körde vi till en salong och fick pedikyrer, så himla skönt med fotmassage och skrubbning av hårda fötter! Vi satt i massagestolar så även ryggen fick sig en massage :)
Gick därifrån glada och fina om tårna!
När vi kom hem trodde vi att Robin och Jeff skulle vara hemma och vänta på oss för vi hade bestämt att vi skulle åka in till Seattle efter golf och pedikyr, men istället fick vi ett sms där det stod att de hade "råkat" betala för 18 hål istället för 9 som de hade tänkt spela så de var inte klara än.. :P
Jag och Evelina körde ner till golfbanan så åt vi en god lunch tillsammans när de hade spelat klart..
 
Eftermiddagen spenderades sen i Seattle först sightseeing och sen besökte vi 2 pubar.. den första hade massa biljardbord och bowlingbanor så Robin och Jeff spelade några omgångar biljard medan jag och Evelina satt och pratade om allt mellan himmel och jord, blir ju automatiskt mycket barnsnack eftersom hon är i vecka 36! :)
När vi kom hem åt vi lite thaimat och så tittade vi på en film som hette Radio. En feelgood film som fick en att le från öra till öra :)
Jag passade även på att måla naglarna med mitt nya magnetiska nagellack som skapar vågor i lacket genom att hålla en magnet mot det medan det är "blött" blev coolt!
Imorn ska vi ut på en miniroadtrip, visade sig att Jeff är ledig imorn han med pga Laborday så vi åker alla 4 på en endagarstrip. Ska köra över bergen till östra Washington och sen tillbaka en annan väg.. visar och berättar mer om det imorn :) godnatt

Biomys

Ikväll gick vi på bio alla fyra, vi såg filmen "the Butler" som i korta drag handlar om en mörkhyad man och hans liv från barndom till gammal ålder.. Hur han startade med att arbeta på bomullsfälten och jobbade sig upp till att vara Butler i vita huset. Mycket historia om de mörkhyades kamp om mänskliga rättigheter.. Det var en bra film :)

Imorn ska killarna i huset spela golf på förmiddagen medan jag och Evelina ska gå på pedikyr :)

Var ju tvungen att prova en pretzel på bion! Blev inte så imponerad dock...


RSS 2.0