Open Water dyk certifikat =)

Nu var det klart! jag har tagit mitt Open water dykcertifikat =) andra dagen av teori gick jattebra! jag var den enda i klassen som hade alla ratt pa teoriprovet *stolt*

Sen i forrgar var det dags att aka ut till Stora Barriarrevet.. saaaaaa coolt! att vara 12 meter under vattnet och leka med en sjogurka =P sag Nemo och en stingrocka och nar jag snorklade hittade vi aven en whitetipped reefshark =D (forlat igen mamma) och sjalvklart 1 miljard andra fiskar och koraller... (eftersom vi hade utbildning och skulle gora massa saker under vattnet sa kande vi inte att det var vart att hyra en kamera sa det blir tyvarr inga fiskbilder denna gangen..)

klarade alla "skills" som man skulle klara av och har nu mitt certifikat for open water vilket betyder att jag far dyka ner till 18 meter med en dykkompis (behover altsa inte nagon guide eller divemaster)

Igarkvall gick vi ut for att fira, med var dykinstruktor, och nagra andra fran baten, en riktigt trevlig kvall! kom i sang nan gang vid halv 3 sa vi har inte varit jattepigga idag, men det har varit fint vader sa vi har legat och solat och badat vid lagunen =)

Imorn bar det av till mitt alskade Sydney! *yey*

solbabes!

Redo for en bat/dyk-tur pa Osprey 5 baten


Tankrummet, dar alla syretankar och dyksaker finns!

Wally! en Maourifisk som kommer och halsar varje gang baten stannar
vid Hastings reef, jag simmade lite med honom men hade ingen kamera
sa jag fick ta en internetbild..


forsta dykdagen!

Nu har vi haft forsta dagen med teori och pooltraning..
teorin var val som vilken teori som helst, lite langrandig men samtidigt intressant..

sen efter lunch hoppade vi i poolen och forst bara visade att vi kunde simma
(han hade tydligen en koreansk kille forra veckan som inte kunde ta ett enda simtag)

och sen fick vi ta pa oss och ga igenom all utrustning osv.. och sen hoppa ner i poolen for att
gora diverse ovningar som att ta ut regulatorn och satta tillbaka den utan att andas in 10 liter vatten,
fylla masken (cyklopet) med vatten och fa ur vattnet under vatten och att hitta var neutral buoyancy
(altsa) typ mellantinget fran att sitta pa botten och att flyta upp till ytan.. bara "vara i vattnet"

Imorn ar det mer teori foljt av ett sluttest, och sen mer pooltraning innan vi pa sondag aker ut pa revet
och DYKER!! :D langtar massor! vill se massa nemos och skoldpaddor, da blir jag glad!

kram kram


Fiji bilder!

Nu har jag kommit till ett snabbare internet =)
Australien visar sig hittils fran sin basta sida, (iallafall i carins) horde att det va varsta sandstormen i Sydney
sa det var val tur att vi borja i norr..
Imorn ska vi borja var 4a dagars dykkurs! langtar som bara tusan!!

men har kommer lite bilder fran fiji som jag lovade!

En liten stuga/hutt

Palm

barn som kom och sjong och dansade for oss!

Jag fosoker oppna en kokosnot..

sjukt fina solnedgangar har..

jag gjorde ett tappert forsok till limbon, kom typ 5a

den gula faran som tog oss mellan oarna

ANANAS!

Fijibabes!

ja vattnet var BLATT!

Lunchunderhallning

glada toser

en kokos o (tankte pa dig Britney nar jag tog detta kort)


Fiji time, fiji way!

oj oj oj,, kanns nastan konstigt att sitta vid en dator igen.. har varit ute och hoppat mellan oar i 10 dagar. Vi forsokte ga in pa internet som fanns pa en o, men nar inte ens forsta sidan hade visat sig efter 15 minuter gav vi upp.. sa jag ber om ursakt for dalig uppdatering, men dar har ni varfor =P

Nar vi kom till Nadi var klockan 23 och vi litade blint pa att personalen skulle hjalpa oss pa flygplatsen, och de gjorde de med bravur! de tog emot oss i ankomsthallen och vi fick varsitt snackhalsband, blev slussade fram och tillbaka mellan kontor och blev sen placerade pa en bank for att vanta pa var chauffor, blev korda till hostellet vi hade forbokat och deckade typ 5 minuter efter vi lagt huvudet pa kudden, vi fragade i receptionen nar vi kom, nar bussen som korde till Hamnen skulle komma pa morgonen och fick svaret "when ever you want" jahapp tankte vi.. men vi hade blivit varnade pa flygplatsen att den skulle komma typ 7.15-7.30 sa vi gick ut vid 7.15 morgonen darpa, och vips dar stod bussen, hade vi varit nagra minuter senare hade vi missat den. meen vi hann med, kom ut pa baten och borjade vart o aventyr.. har hoppat mellan 8 olika oar och sett en massa roligt! Hojdpunkten var nog nar vi snorklade med hajar (forlat mamma) men jag har alla armar och ben i behall.. de va asfrant! klappade till och med en ;)

Fick aven lara oss uttrycket Fiji time, Fiji way ganska snabbt, det vill saga att ingen sker nar det ska. Maltiderna holl val tidpunkterna ganska bra, men nar det var dags att ata, eller dags for nagon aktivitet sa slog nagon i personalen i en trumma,, sa jakla praktiskt, bara att lyssna efter trumman (som en mat och sovklocka ;)
Det har tyvarr regnat ganska mycket har, men vi har fatt nagra dagar med sol och kunnat battra pa den icke existerande solbrannan =)

Traffade manga roliga och intressanta manniskor pa vagen, men de som satte mest spar var ett par fran USA Matt och Julie, Underbara manniskor som vi umgicks mycket med, sista kvallen Friade Matt till Julie, och det var valdigt skoj att fa fira deras speciella kvall med dem!!

Nu skulle det egentligen komma en rad med bilder men det tyckte inte denna datorn, sa ni far sta ut till imorn (eller dagen efter) nar vi kommer till Australien..

Saknar er dar hemma!

puss o kram



Hejda Nya Zeeland!

hittade en gratis dator pa flygplatsen.. vart helt chockad! men glad for da kunde jag ju slanga ivag ett sista blogginlagg innan vi flyger till Fiji.

Hanmer Springs var helt underbart! igar akte vi till ett stall i narheten och gav oss ut pa en 2,5 timmas ridtur. Sa skoj att trava och galoppera lite igen! =)

sen pa kvallen korde vi in till Christchurch och tog nagra cider sista kvallen pa Nz.. valdigt trevligt!

imorse korde vi var aussie kompis Tom till bussen han skulle vidare ner till Dunedin och vi akte och lamnade tillbaka "Sunny" var hyrbil.. den har varit toppen!!

 

dags att ga och checka in och aka till varmen!

puss o hej salange!


Hanmer Springs!

Befinner mig just nu i Hanmer Springs, en liten liten stad 9,5 timme norr om Queenstown.
Vi lamnade Qt i mandags jag, Hanna och en Australiensisk kille Tom foljde med oss. Vi traffa honom nar vi akte skidor/snowboard.. Vi at en god middag pa en lokal pub/resturang och hade ganska skoj att nar Tom forsokte sig pa svensk hoglasning.. =P

Har finns det naturligt varma kallor som vi spenderat dagen i.. saa skont!! det va ganska coolt att sitta i 37-38 gradigt vatten nar det blev morkt ute och stjarnorna kom fram osv =)
Imorn ska vi ut och rida innan vi aker tillbaka till Christchurch for att spendera en sista natt pa Nya Zeeland. Sen drar vi till Fiji och varmen!! ska bli sa gott!! =) Tycker om Nya Zeeland jattemycket men jag langtar efter att dra vidare till ett nytt land som jag inte varit i an!
puss o kram!

Canyonswinging och partyparty =)

oj oj oj vilken lordag =)

borjade med att jag gick och hoppade canyonswing (en gigantisk gunga som borjar med att du faller 60m typ som ett bungyjump forst och sen gungar du..) tokskoj!
jag gjorde bakatvolter medans jag hoppade ut for avsatsen =)
riktigt laskigt att falla handlost bakat men det va skoj!

sen pa kvallen var det pubrunda som gallde, laddade ner till tarna gav jag och Hanna oss ivag till ett annat hostel for att forfesta.. Det blidde lite ros'e och fanta och sen gick vi till Worldbar
dar har de precis som worldbar i Sydney long island istea tepots.. tekannor som man far dricka ur =P
och det var kanske inte det basta vi gjort som start pa en utekvall, for vi gick vidare till nasta bar och nasta och nasta, men efter fjarde baren gick vi hem, gaaanska runda under fotterna om man sager sa =P

Idag har det varit lite tungt pa formiddagen om man sager sa.. men vi har tagit det lugnt och spelat lite kort och atit en gigantiskt hamburgare =) och imorn drar vi vidare med var lilla Sunny till Hanmer Springs och badar i naturligt varma kallor, ska bli sa gott eftersom det ar sviinkallt har..
far med oss en Australiensisk kille ocksa, traffade honom nar vi akte brada, jattetrevlig och han reser sjalv, sa da blir det lite billigare for alla med bensinkostnader osv.. hur bra som helst!

Videon fran canyonswinget =) 




Vinka nervost till kameran =P

Waaaaaah!!

Skidakning i Cardrona Nz!

oj oj oj vilken dag!!

Igar gick vi och hyrde brada och skidor, nar vi kom dit sa vi att vi ville ha avancerad utrustning och da sa han att om vi la till 50 spann kunde vi fa sasongens.. JA TACK! sa vi och gick darifran med vassa kanter och stora leenden pa lapparna!

gick upp i ottan (06.00) och at frukost, vid 07.20 blev vi upphamtade av en buss som tog oss till berget Cardrona.
Liftkort och klader hade vi redan fixat dagen innan sa det var bara att ta pa sig och aka ut i backarna. Och vilket vader vi fick.. Stralande sol, klarblahimmel, runt nollan och vindstilla =D kunde ta mig fasen inte bli battre!!! =D
varsagod att vara avundsjuka ;)
Har inte akt sahar mycket pa en dag pa lange (i Idre blir man ju lite bortskamd nar man ar dar en hel sasong och inte behover utnyttja alla lediga minuter i backen) sa nu sitter man har med lite solbrant ansikte och ar jattetrott i hela kroppen. vi ska ga ut och ata nagot gott sen vet jag 2 damer som kommer somna valdigt fort ikvall!

Snygg brada eller hur!! ;)

Vi i backen!!


jag =)

forsoker gora sa stort snomoln som mojligt =)

Hanna fraser fram =)

Yeah!!


Da har det skett igen!! =D

Jag har ater igen kastat mig ut ur ett plan pa 4000m hojd och fallit 200km/h i 45 sekunder! =D

Vid 10.20 gick jag och Hanna till Nzone "kontoret" och fyllde i lite papper, fick se en video och de forklarade hur de hela skulle ga till, (precis samma intro som nar jag hoppade for 1,5 ar sen)

sen akte vi ut till sjalva fallskarmstallet, och vi fick aka nastan i forsta planet upp, sa det va skont att vi inte behovde vanta sa lange. Fick varsin overall, hjalmgrej, handskar och glasogon sen fick vi sitta och vanta lite, efter en stund kom vara "tandem masters" med selar som vi fick hoppa i, min hette Greg. valdigt trevlig karl! efter en liten stund till sa gick vi ut till det pyttelilla planet och hoppade i, jag gick i forst (hoppade ut sist) planet lyfte och vi var pavag.. sag pa Hanna att hon var valdigt nervos men jag tror hon var lite forvantansfull ocksa =) Nar jag sa till Greg att jag hade hoppat dar for 1,5 ar sen sa sa han bara "oh maybe we'll try something different then" och sen fraga han "are you up for anything?" och jag tankte bara.. jaha vad betyder det nar man sitter i ett pyttelitet flygplan och ar fastspand i en sele till honom.. men galen som jag ar sa sa jag bara hell yeah, och det resulterade i att vi gjorde en backflip ut ur planet.. (han satt med ryggen mot oppningen och jag satt i planet och tittade pa andra langsidan inne i planet och sa kastade han sig bakat sa vi gjorde en kullerbytta) sa jakla frant!! =D
Och denna gangen bestallde jag inte fotografi och filmning for de kostar lite for mycket nar jag redan har jattebra bilder fran forra gangen. Sa jag kunde titta pa vyerna mycket mer denna gangen jamfort med forra da det mest handlande om att "leka" med fotografen for att fa sa bra bilder som mojligt.

Det ar verkligen beroende framkallande att hoppa for man far sa mycket adrenalin som rusar genom kroppen =) sa sorry mamma men det var verkligen inte sista gangen jag hoppade!

Jag och min "tandem master" Greg

Fran forra gangen jag hoppade...



The ugly truth!

Dagen blev inte riktigt som planerad, men den blev jaklars sa bra anda..
Det sno/regna imorse sa vi spenderade formiddagen framfor tvn och oppna elden pa hostellet..
Tittade pa Cast away.. Hade glomt bort hur mycket jag inte gilla slutet pa den filmen, sa det va
lite trakigt nar jag tyckte de va lika daligt igen =P
Vi slappade lite efter lunch, spelade yatzy och bara myste..

Nu pa kvallen beslot vi oss for att ga pa bio, vi sag "the ugly truth" herrejosses vilken rolig film!
har inte skrattat sa mycket pa lange, jag och Hanna visste inte vart vi skulle ta vagen i biostolarna.
Helt galet, magen vande sig nastan ut och in ett tag.. En rikigt chickflick! SE DEN nar den kommer till Sverige!
Vi kom efter ett tag fram till att det satt nagra svenska killar framfor oss.. Svart att uppfatta nar nagra
pratar ens egna sprak i ett annat land, men de sag inte alls lika roade ut som jag och Hanna var.. hehe

Dags att ga hem och ga och lagga oss,, stor dag framfor oss som jag berattar mer om imorn!

puss o kram

Se den!! =)


RSS 2.0