brist på fantasi på överskrift!

hej hopp!

sitter och väntar på att min älskling ska komma hem från jobbet. Har varit fullt upp typ hela tiden på jobbet idag.. svarade på 40 samtal och förmodligen lika många mail. Men det var bra frågor idag, jag kunde klara mig själv typ hela dagen vilket var skönt!!

Kom hem från jobbet, och grejade lite hemma, innan jag gick till Magnus, Hanna åkte nu på eftermiddagen, hon ska hem en sväng och hälsa på familjen =) saknar henne redan!!
men jag har fullt upp med jobb nu i veckan och på torsdag ska jag åka med Emelie till Tandådalen!! =)
Hon ska på anställningsintervju för hon har sökt butiksbiträde på Astrid Lindgrens Värld i sommar.. Själv tänkte jag åka bräda medans hon är på intervju och annat tjafs hela förmiddagen! ska bli skoj att åka någon annan stans än i Idre litegrann. Och så får jag ju träffa Emelie och kanske Emma också!!

ne.. dags att titta till Kycklingen, Pestokyckling står på menyn idag! *gosh så husfruigt det blev nu*


Har även ökat mysfaktorn här hos Karln min ;)



godkväll!

Hej igen!! Nu har vi hamnat i någon slags värme-koma efter badtunnebad, bastu och dusch.. sitter i soffan och tittar på So you think you can dance.. och känner att jag kommer sova riktigt gott inatt!

Kan ju meddela att JA det är kallt att springa barfota i snö, JA det är ännu kallare när man bara har bikini på sig, och JAA det är ÄNNU kallare när man ska ur tunnan och in igen för då blir snön is under de blöta fötterna, så ont som fan gör det med =P hahah.. men det var jättemysigt och sitta i en varm tunna med mamma stickade yllemössa på sig...

Här kommer lite bilder från kvällen




mys på fjället!

Hejsan hoppsan!

Nu har jag bott på fjället sen i söndags första 2 nätterna med Hanna och hennes familj. och när de åkte hem igår så flyttade Magnus upp på fjället, vi åt återigen varma mackor i smörgåsjärnet =)

Idag har jag jobbat, och Magnus har grejat med badtunnan typ hela dagen så ikväll blir det bannemej badtunnebadning :D det är just nu 29grader i tunnan så om en stund kan vi bada :D:D

och imorn är jag ledig, såå skönt! om det inte är allt för snöigt så ska jag och Magnus åka skidor..

Återkommer med bilder senare =)

Kram

Händelserik vecka!

Hej!

Förlåt att jag inte skrivit i bloggen på några dagar, känner att jag oftare och oftare ber om ursäkt men jag har helt enkelt inte haft ro att skriva..

Jag har dessutom jobbat heela veckan. Idag har jag dock äntligen varit ledig..

Vi har haft lite besök i veckan, så det har som vanligt varit full rulle i Idre, alltid skoj när någon/några hälsar på!

Men angående det som hänt i veckan så vill jag inte skriva för mycket om det än, men vi har blivit falskt anklagade för något vi inte gjort och vi har haft ett möte i fredags om detta, och det kommer bli minst ett möte till nästa vecka, men en sak säger jag. Jag kommer inte ge mig, jag står för vad som är rätt och jag vet att jag har rent mjöl i påsen, så så som vi har blivit behandlade accepterar jag inte! Någonting måste hända, detta är för allvarligt för att det bara ska få "rinna ut i sanden"...

Så nu har jag släppt det för nu, åter till idag, jag gick upp vid 10 och gjorde mysfrukost till mig och Magnus med Äggröra, bacon och mackor =) (fast vi orkade inga mackor) hehehe..
vid 11 åkte vi upp till fjället och levererade badtunnan som några hade hyrt av Magnus, och sen gav vi oss ut i backen! jag åkte Telemarksskidor idag, och det kändes riktigt bra!! =) ända tills Magnus drog med mig ut i offpisten. HAHHAHAHAAH jag va inte så bra på telisar som jag trodde =P men det va sjukt skoj, trots att jag trillade hur mycket som helst och såg ut som en snögubbe när jag väl tog mig ut i pisten igen.. Det är dessutom galet vackert här uppe just nu, idag såg man i och för sig inte så mycket, men träden är alldeles vita och jättetunga av all snö som ligger på.. riktigt fint!

På kvällen har jag, Magnus och Hanna haft myskväll med varma mackor och Robinson här hemma hos Magnus och även tvättat 5 tvättar mellan oss 3.. Jag och Magnus väntar på att sista tvätten ska bli torr, Hanna åkte precis hem, och sen tänkte jag gå och lägga mig och inte vakna av någon klocka imorn utan få vakna av att mina ögonlock faktiskt vill lyfta på sig :D skön känsla!!!

Hoppas ni har en bra helg! saknar er där hemma!!

Träden är så fina just nu!

Magnus fånar sig..

On top of the world, eeehh typ i allafall

Min snygging ser ut som ett proffs!

Sen var det dags för mig.. hahah

Gick sådär bra i skogen men det började ganska bra!

Sen gick det sådär =P

Men jag kom tillslut ut till pisten igen och kunde "styla lite"

och en styling-bild till bara för att det är min blogg och jag bestämmer =P


Mys i Idre..

Igår lagade vi tacopizza och myste Jag, Hanna, Emelie och Magnus.. Jag och Magnus introducerade även spelet Settlers för Hanna och Emelie, det spelet som jag lärde mig när Magnus familj var uppe.. Riktigt skoj =)

Älsklingen min har varit ledig idag, så jag blir bjuden på mat ikväll =) yey!
bara 15 min kvar av jobb-dagen nu, sen ska jag traska till Kiken och hämta hem Hanna, Joakim och Daniel som sitter och diggar till musiken.. Jag vill också vara ledig.... suck!

meen man ska väl inte klaga, jag är ju här för att jobba ihop så mycket pengar som möjligt så jag har lite på sparkontot sen =)

hoppas ni har det bra där hemma, jag saknar er!! <3
puss

JAG LEVER!!

När jag praktiserade som operationssjuksköterska passade jag på att testa mig från skaldjur i ett sista försök att ha växt bort min skaldjursallergi och resultatet...
 
Jag har idag för första gången på 7½ år ätit en RÄKA! =D
och nu har det gått 2 timmar sen jag åt den och jag lever, andas, är inte täckt av prickar, kräks inte och ligger inte på golvet och skakar :D:D:D!!!!

så himla lycklig! snart kan jag ge mig an mammas räkgryta, som jag har saknat den! och tänk i sommar, då kan jag äntligen vara med på en kräftskiva utan att behöva äta köttbullar :D finns inte mycket som kan ta ner mitt braiga humör just nu!

puss och godnatt! från en som förhoppningsvis kan andas och inte är täckt av prickar imorn heller ;)

offret!!

dagarna som gått..

Hej och hå..

De senaste 4 dagarna känns det som att jag har bott på jobbet, dagarna flyter på jag bokar, svarar "välkommen till Bokningen på Idrefjäll, det är Emelie" mellan 40-50ggr om dagen och svarar "varmt välkomna till Idrefjäll Med Vänlig Hälsning Emelie" ca 30ggr per dag i mail.

I torsdags var jag, Magnus, Jacob, Lovisa, Jonas och Karin på Fonduekväll på resturang Charlies. Väldigt mysigt! Blir ju inte så mycket kött då man ska doppa det i en liten fondue gryta, men det var väldigt gott!!

I fredags var jag äntligen ledig då sov jag ut, det var såå skönt! Magnus skulle leverera badtunnan vid 11 så då åkte jag med upp till fjället och Joinade Hanna och hennes vän Sara ute i backen! det var kanonväder och vindstilla =D
Efter en god kyckling Baguette på Café Tillfället gick vi upp till afterskin och lyssnade på Midnight Express lovade Hanna och Sara att jag skulle köra Hannas bil hem så de kunde ta sig en cider eller 2 där uppe..
Kvällen fortsatte med utgång jag återigen chaufför. Det var en fartfylld kväll, mycket folk!
Hade väldigt trevligt!

Lite otrevligare imorse när klockan ringde bara.. men jag var ju i alla fall inte bakis :P
Dagen gick väldigt bra idag, jag klarade av saker som jag inte fått frågan om förut, så det gjorde mig väldigt stolt!

Ikväll väntar tacokväll och Robinson =)


jobb jobb jobb

I söndags åkte pappsen hem, tråkigt! men jag vet ju att han kommer tillbaka om några veckor =)

I söndags kväll var jag hemma hos Magnus och bara myste, hans familj åkte också hem i helgen så vi kunde bara vara vi 2 och "komma ikapp" =) hel mys!!

Igår var det myycket att göra på jobbet, kände mig helt trasig när jag kom hem, och mycket riktigt, jag hade lite feber.. Meen älsklingen min var jättegullig och gjorde hamburgare till oss, och till efterrätt fick jag glass och "färska" jordgubbar :D så då mådde jag genast mycket bättre.. gick och la mig väldigt tidigt dock för jag var helt slut!
men efter en god natts sömn hade jag iaf ingen feber imorse, thank god!!
Idag jobbade jag på till 10. sen dog vårt bokningssystem.. har suttit här en timma nu och jag har läst igenom och svarat på alla mail jag kunnat, resten behöver jag bokningssystemet för att kunna svara på...

Hoppas det kommer igång snart! det kliar i mina arbetsfingrar!!!! =)

puss o kram på er där hemma!

6 månader <3

Idag var det 6 månader sen jag träffade min Magnus,
är så lycklig att jag har träffat dig, du gör mig så glad och jag är så kär så kär!

Älskar dig Magnus!

En dag i backen..

Idag var det lite varmare, så pappa och jag åkte ut i backen vid 11, och sen åkte vi nästan konstant till 14 så vi fick 3 effektiva åktimmar idag iaf. Helt okej i backarna, inte jätteisigt =)

När vi var påväg till bilen i syd så tittade solen fram "på riktigt" och pappa passade på att sola lite =)


Pappa solar...



På kvällen åt vi "leftovers" mammas slottstek :D lika god idag!! Jag har även skaffat mig vuxenpoäng idag genom 2 blommor.. Levande, inte plast mamma!! =P tyckte de var fina, och sen fick jag se att de hette Ficus och sorten Kinky ;) hahaha.. jag och Hanna skrattade länge när vi köpte kinky fikusar =)


Men det blev ganska fint, eller hur =)


Pappsen är här!!

Igår vid 16.00 kom äntligen min älskade far!
Han var med mig på jobbet i en timma, och jag tror han tyckte det var ganska intressant att se hur "lillan" jobbar =)
Sen åkte vi hem och lagade mammas oxfilé i gorgonzolasås med potatisklyftor! såå himla gott Kändes som att man var i himmelriket, saknar din mat mamma! så att jag fick massa matlådor gjorde saken bara 1000 gånger bättre för då kan jag äta mammas mat många dagar framöver *kärlek*


Tanken var sen att jag och Pappa skulle åka till Magnus familjsstuga och bada badtunna, Pappa kände sig ganska mör och trött efter 6,5 timmas bilkörning men jag åkte bort. Tyvärr fick vädergudarna för sig att det skulle vara -30grader utomhus så vi fick aldrig vattnet att bli varmt nog för att kunna bada =( Får bli någon annan gång...

Idag är Hanna och Pappa ute och åker skidor, Jag går bara halvdag idag och slutar 13.00. Då ska vi gå till Tillfället och äta lunch, och sen är det nog bowling som står på schemat =)
och ikväll längtar jag nästan ännu mer till för då ska vi äta mammas slottsstek :D guudars så jag längtar!

 

Sen får vi se vad vädret säger i helgen, hoppas vi kan åka lite skidor pappsen och jag nu när han är här, =)

puss o kram!


Lediga dagar =)

gudars så skönt det har varit att vara ledig nu över nyår,

Tom, vår Australiensare som har varit hos oss sen den 17de träffade några norrmän på nyår som erbjöd honom att få åka med upp till nordkap och sen ner till Arlanda så han hakade på och åkte nu i helgen. Så i fredags var det hejdå fest för honom och vi drog till kiken, hade en jättetrevlig kväll! Bye bye Tom, Hope Norway was awsome! We miss you here!
Hanna och Tom

Jag och Tom



I lördags kom Magnus familj upp tidigt på morgonen så han sprang iväg på sin födelsedag och tog emot dem när de kom till hans lägenhet.. När han kom tillbaka tvingade jag honom att gå och lägga sig en stund till så jag kunde förbereda ljusen i tårtan :P sen när jag och Emelie gick in och sjöng för honom så blev han jäätteförvånad ^^. Ne men det blir ganska ljust med 30 ljus i en tårta så det va fränt!

Lite tjejig tårta jag vet! men det är ju jag som gjort den ;)

En "jätteförvånad" Magnus =P


Vi var uppe på fjället och åkte några åk men det va svinkallt så det var inte jätteskoj direkt. På kvällen åt vi på Farfars för att fira hans födelsedag, jättemysigt, hans familj är jättetrevlig.

På söndagen var det lite varmare så då blev det lite mer åkning, och en lunch i backen, sen hade Magnus köpt en Tjäder så då fick jag smaka på det för första gången i mitt liv, det va gott! =)

Idag var det åter tillbaka till "slitet" och idag var det faktiskt jobbigt, det var en ganska mör Emelie som slutade vid 17.15.. 42 samtal svarade jag på idag och svarade nog på minst lika många mail.. Man slutar aldrig förvånas över hur puckade vissa frågor folk ställer är.. hahaha tur att de inte ser en när man sitter där och rynkar pannan i telefonen =P

Har även lärt mig ett nytt spel, Settlers.. Riktigt roligt strategispel. Magnus har pratat gott om det när han har varit hemma hos familjen så det va skoj att få se hur det gick till!

Ne dags att krypa ner under täcket jobb hela veckan, och på torsdag kommer pappsen :D:D som jag längtar! för sen är jag ledig hela helgen!! + att på torsdag ska vi bada badtunna allihop, åh vad jag längtar!!

puss o godnatt


Årsredovisning -09

Här kommer Årsredovisningen för 2009..
(Helen du ligger efter) =P

Januari
x | Snöade en jäkla massa uppe i Idre

x | Fick mitt efterlängtade mvg i Historia

x | Började jobba i bokningen

x | skottade en helvetes massa snö =P


Februari
x | Hippo-bilen fick för sig att totaldö och inte starta efter x-antal kallstarter

x | Jag var förkyld en hel massa denna månad.

x | Hade personalfest-bowling med Liften

x | Åkte till Sälen med Jessica och Sofie å festade med Emelie en helg

x | Marika och Wille kom på besök

x | Vi införde Lodis-onsdagar bland personalen =)

x | Alex kom på besök.

x | Firade Hannas 20års dag


Mars
x | Hade en bak-och-fram & ut-och-in fest på Lodjuret

x | Hjälpte Emelie att lära sig åka snowboard

x | kom över en miljon kronor gränsen för vad jag sålt i Bokningen

x | Fick nästan en hjärtattack när jag trodde Caroline af Ugglas vann melodifestivalen, glad att det var Marlena som vann.

x | Tog bob-körkort =)

x | Glömde stegen på vajern när jag körde igång liften, vilket resulterade i en avbruten stege och en urspårad lift.

x | Mamma, Pappa, Tina, Johan, August och Sanne kom på besök!

x | Testade att åka telemark för första gången i mitt liv

x | Var Aske (Idres Maskot) för första gången.


April
x | Fick en dunderförkylning av familjen som gjorde mig sängliggande några dagar.

x | Första utomhusafterskin på Dantes

x | Lekte dansk med Hanna och åkte snowblades

x | Körde till Stöten och hälsade på Sanne med familj som var där på semester

x | Festade på fjällis i Tandådalen med Sanne, Emma m.fl.

x | Blev bjuden på 3-rätters påskmiddag av Hanna

x | Flyttade upp på fjället och bodde i stuga sista veckan av säsongen

x | Drack alldeles för mycket alkohol denna vecka =P

x | Hade även oförskämt trevligt denna vecka

x | jobbade sista dagen som liftvakt för denna säsongen

x | Hade personalafterski på Dantes, sjukt lyckad och jag fick t.o.m sjunga på scenen

x | Packade in mig själv och Hanna i Hippobilen och körde hem via Kil.

x | köpte en ny lila mobil

x | Hanna kom ner och hälsade på mig =)

x | Åkte och buggade i Lidköping (Hanna blev buggfrälst)

x | Hälsade på vänner och massa gamla m1or i Göteborg
 
Maj
x | Lämnade Hippo-bilen till bilskadecentret.. bye bye love!

x | Firade valborg i Alhagen och med Pappas hamburgare och i Skövde med Pillan

x | Shoppade i Skövde med Anton

x | Umgicks väldigt mycket med Tina och August <3

x | Elin från Hässleholm som vi träffade i Australien kom på besök

x | Hanna kom och hälsade på!

x | Åkte ner till Göteborg och bokade vår resa

x | Firade min 22års dag där med Hanna och Jossi

x | Klippte av mitt långa hår som jag haft i en herrans massa år

x | Var barnvakt åt wille i 4 dagar

x | Besökte Liseberg med Anton, Markus, Wille och Sanne

x | Sjöng på Lindas dotters Englas dop i Berga kyrka

 

Juni
x | Firade nationaldagen i Smedjebacken med Emelie och Hanna

x | Fick någon inflammation i foten som gjorde att jag knappt kunde gå

x | Hälsade på Hanna i Kil

x | Började jobba på SCA igen

x | Firade midsommar hos Helen och Anton, och fick ett väldigt trevligt sms =)

x | Buggade på Ohlstorp

x | Sjöng på Farbror Mats och Pias Bröllop

x | solade och badade i det varma junivädret


Juli

x | Var barnvakt åt August när T & J gick på bröllop i Värmland

x | Hjälpte till att riva tapeter i T & J nyköpta hus

x | Hälsade på Sannes Sysslingar som vi träffade i Sydney (avalon) när de var på Sverigebesök.

x | Träffade Kärleken i mitt liv Magnus Larsson 09-07-09 <3

x | Åkte till Stockholm, träffade Anna och Gick på Britney i Globen

x | Drog ner till Skåne (Ella) och hade Australien reunion med Sanne, Alex, Johan och Erik. Sjukt skoj helg

x | Magnus kom på besök efter att ha varit hemma i Skåne på semester

x | August fyllde ett år

x | Åkte till Värmland och campade, buggade, festade, umgicks med  älsklings Hanna och Emelie på Fryksdalsdansen =)

Augusti
x | Körde upp till Idre och hälsade på Magnus

x | Buggade i Sandhem

x | Jobbade extra på Idasbrygga en kväll

x | jobbade min sista dag på SCA för i år.

x | Min älskade Doris gick bort R.I.P

x | Magnus kom ner och hälsade på <3

x | Jag och Hanna började vår ”halva jorden runt resa”

x | Flög i 42 timmar via Köpenhamn, London, Hongkong och Auckland innan vi kom fram till Christchurch.

x | Hyrde vår bil Nissan som vi såklart döpte till Sunny =)

x | Körde ner till Nyssah i Winton

x | Lekte bönder i en dryg vecka med mjölkning och fyrhjulskörning

x | Träffade Nyssahs son Jared som var 2 månader gammal

x | Matade Lamm hos Keri och Mark

September
x | Körde till Queenstown

x | Hoppade Fallskärm igen!

x | Åkte snowboard i Cardrona =)

x | Hoppade Canyonswing

x | Var på pubrunda och träffade Aussiekillen Tom

x | Körde till Hanmer Springs alla 3 och badade i naturligt varma källor

x | Red över åkrar och ängar

x | Flög till Fiji och Lärde oss snabbt Fijitime Fijiway!

x | Besökte 8 öar på 10 dagar,

x | Träffade många underbara människor bl.a. Matt och Julie från USA

x | åt en jävla massa ris

x | Lärde mig öppna en kokosnöt!

x | Flög till Cairns

x | Tog Openwater dyk certifikat =)

Oktober
x | Flög ner till Sydney

x | Hälsade på Sanne och hennes sysslingar i Avalon

x | Besökte Black Bird Café där vi jobbade för nästan 2 år sen

x | Turistade oss med t.ex. Harbourbridge, Operahuset, Taronga Zoo, Aquarium & Paddys Market

x | Såg Wicked!!

x | Spenderade 22h i Filippinerna

x | Flög till Thailand. (sista landet för detta resmålet)

x | Tog oss ner till Ao Nang, där Pernilla och Sandra väntade på oss

x | Badade och solade mycket

x | Fyllde i min tatuering med Bambutatuering

x | Upptäckte hur god Swensens glass är!

x | Träffade Marika Foglé min älskade barndomsvän i Patong där hon just nu jobbar

x | Gick på rockfest i Patong med Hanna, Pillan och Zandra!


November

x | Åkte tillbaka till Ao Nang
x | Åkte på en jäkla däng av feber och diarré

x | Blev bestulna på lite pengar i vårt rum

x | Jag och Hanna sa tillfälligt hejdå till Pillan och Zandra och åkte till Koh Samui

x | Bodde på Sea breaze bungalows, och badade i deras Pool

x | Hade en jättemysig vecka på Koh Samui!

x | Åt på jättegoda resturanger, och hittade en svensk resturang där vi åt kladdkaka!

x | Spenderade våra sista dagar i Bangkok med Pillan och Zandra igen =)

x | Kom med sista flyget som fick flyga hem pga att Finn-air flygstrejkade. Kom till Stockholm istället för Göteborg.

x | Spenderade en dag hos Britney som Klippte och färgade mitt hår

x | Njöt av att vara hemma och umgås med Familjen

x | Blev chockad över hur stor August blivit.

x | Bakade lussebullar med August och Mamma

x | Testade på att vara Operationssköterska en dag

x | Spenderade en helg med Hanna i Kil/Karlstad, festade och tittade på New Moon

x | Åkte ÄNTLIGEN upp till Idre och fick träffa min älskling igen <3

December
x | Började jobba i Bokningen igen.

x | Åkte massa bräda innan allt folk kom

x | Flyttade in i 4an som jag ska dela med Hanna och Emelie

x | Var med på Liftens introvecka då jag ska jobba där efter v.6

x | Hade kickoffmiddag som var mycket trevlig

x | Träffat många nya vänner

x | Tom som vi lärde känna på Nya Zeeland kom hit och ska spendera jul & nyår här

x | Fick ett jättefint Thomas Sabo armband i Julklapp av Magnus =)

x | Fick många andra fina julklappar av familjen

x | Åkte bräda på Julafton och hade sen knytkalas med lifttjejorna

x | Tog skoterkörkort i mellandagarna =)
x | Firade nyår med Älsklingen hemma hos Jacob och Lovisa


Happy New Year!

Gott Nytt År på er alla!!

Hade en jättemysig kväll igår hemma hos Jacob och Lovisa, tittade lite på JVM i hockey, kul att Sverige slog Finland! Lagade god mat, entrecote med potatisgratäng =) och min japp-chokladmousé gjorde succé!

Satt och pratade, drack vin och bara hade det jättemysigt till 12-slaget, då gick vi ut och tittade på fyrverkerierna och skålade champagne (mousserande vin) och pussades i den kalla Januarinatten =) ser fram emot 2010.. =)

och jag är snart klar med den traditionella årsredovisningen.. så den kommer inom kort

Nyårs Em i en nyinköpt klänning =)


RSS 2.0