helt slut...

har varit en vääldigt intensiv helg,

har haft rephelg med spexet 9-17 igår och 9-20 idag + att jag var nykter fadder på platå igårkväll/natt
när man är nykter fadder måste man stanna kvar tills alla nollan gått hem för vi får inte lämna något kvar själv..

Platå är verkligen inte min typ av ställe, alldeles för hög musik, och så mycket "pretto" människor, backslick, höga klackar på fjortisar som inte kan gå i dem, dyrt och bara blöh!
Linköpings svar på stureplan kan man säga.. så jag inte säga att jag hade speciellt roligt, men nollan verkade som att de hade skoj så det är ju bra!

rephelgen har gått bra iaf, jag har lärt mig vad jag ska göra på scen, eftersom jag har en bi-roll.. har dansat mycket och haft jätteskoj!!

men nu ligger jag i min säng och somnar vilken sekund som helst, börjar inte förns 10.15 imorn som tur är så jag får ordentligt med sömn inatt!


full rulle!

jösses amalia, just nu går mitt liv i 1000km/h, det är nollning där jag är fadder, och så spexet där jag är koreograf + att jag hoppar in och är bi-skådis och ska även köra lite på en låt, + att jag faktiskt studerar också :P
ska skriva en rapport på 1200 ord till nästa fredag, mkt i skallen och mkt som händer hela tiden!
men jag har valt det själv, och jag älskart! har så himla roligt hela tiden så jag har inget att klaga på, (förutom lite lite sömn kanske)

fick även ett väldigt roligt besked/förfrågan igår som gjorde att mitt leende blev ännu större.. säger inte vad än, men ni kommer få veta i sinom tid :)

ne, sömn va det ja.. klockan är bara 22.33 idag woohoo, sova sova sova!

godnatt :)

termin 2

Nu har jag officiellt börjat termin 2 på Universitetet :) var på upprop idag och det verkar bli bra.. mkt att göra men kan väl inte förvänta sig något annat.. denna terminen blir skoj, för vi har mycket praktiskt, (lära sig ta prover, sätta kateter osv osv)

och nästa roliga punkt på listan är att nollningen har börjat! så himla roligt att vara fadder och hjälpa lilla nollan (som man själv var för ett halvår sen)

och slutligen den roligaste punkten av dem alla JAG KLARADE FYSIOLOGITENTAN!!! såå jävla underbart! Nu har jag klarat alla punkter av termin 1 och kan gå vidare till termin 2 utan några omtentor!
sjukt stolt över mig själv! jag klarade det!!!! så värt allt pluggande över jul och nyår.

dags att sova så jag orkar med veckans alla bravader!

Hejdå Idre för denna gången..

sitter nu i Magnus bil påväg hem till Linköping igen. Har haft sköna och roliga dagar här uppe i Idre ville inte att de skulle ta slut så fort :( men men, har jag lite tur med mitt schema så hinner jag upp en gång till innan säsongen är slut!

Idag åkte vi på förmiddagen. det snöade ganska mkt men det gjorde inte så mycket, det var riktigt najs i backarna! avslutade vistelsen här med att besöka fäboden och äta en dubbelvåffla med blåbärssylt. :)

vi hörs när vi är i Linkan igen.. nu ska jag underhålla Magnus när han kör på tråkiga snövägar.

(och ja Bengt-Arne, Mariestadölen är populär även uppe i Idre)

skidor och afterski

Idag var det dags för skidpremiären för året.. åkte på årets nya avancerade hyrskidor, de var goa att åka på :)
tyvärr var det lite mulet idag men det var inte så kallt så det gick helt okej att åka iaf..

pose i backen

glider längs dalarnas längsta

sen var det dags för afterski med Vi 3 :)


Ikväll väntar Café Asien (de nya café tillfället) och sen kiken :)
veckan har gått ruskigt fort.. men än är den inte slut.. dags att göra sig iordning :)

älskade underbara sooool!

Va ganska trött när jag vaknade imorse men när jag sen tittade ut så blev jag genast piggare :) man såg hur himlen började bli blå när solen kämpade sig upp. va ute i backen vid 9.45 och då hann vi t.o.m. åka lite manschester i Nord :D galet underbar dag med strålande sol och klarblå himmel hela dagen.. och inte ens svinkallt, vi hade mellan 5-10 minusgrader

Hann även med en favvopizza (maffioso) på Dantes vid lunchtid..

och det har varit en så underbar dag. :) träffade Lilla Malin och Linn idag med, som jag saknat dem.

Idre <3

min lilla gröna groda i ost-backarna

efter en fin dag så följer en fin solnedgång



på kvällen körde vi ner till Byn och firade lilla Clara som fyller ett år idag, en riktig liten gobit som jag såklart försökte få ett bra kort, (har mina taktiker sen August va så liten) fick till några bra iaf :)

ettårs pinglan i sin fina klänning

kvällen som inte riktigt gick enligt planerna..

herrejösses vilken kväll..

mötte upp Björn och Linda vid 18.45 på PWH och tog en öl/cider i lobbyn.. Conny kom också dit, och vi gick in till vårt bord.. då fick vi snorkfröken som servitris.. hon försökte nog vara trevlig men det gick liksom inge bra.. Lindas fördrink smakade inte som den skulle men istället för att direkt ta hennes, och gå och göra en ny började hon förklara hur hon hade gjort den osv...

sen efter ett år när förrätten kom in så var den kall, (den skulle inte vara det) så då skickade de tillbaka sina förrätter, jag hade beställt toast skagen så min var det inget fel på den var jättegod :) när servitrisen kom tillbaka frågade hon dem om de visste hur mkt de hade ätit av bröden.. vi satt som fågelholkar allihop.. sen började förklarandet igen, att hon såklart hade tagit nya tallrikar.. men va FAN om en gäst har klagat på maten gör man väl såklart en NY??

När de sen upptäckte att duvbitarna fortfarande var kalla men svarta för de hade bränt på dem i några sekunder.. och sen hade de hunnit svalna..
Efter det gick vi till Farfarshörna istället och åt jättegott :)

men usch vad en enda kväll kan förstöra mkt.. kommer ta ett bra tag innan jag går till PWH igen, vilket känns jättetråkigt för det har alltid varit så himla god mat där! jag hoppas verkligen att kocken bara hade en dålig kväll som råkade gå ut över oss..

dags att släcka ögonen, imorn är det backen som gäller!! :)

tyfis!

sitter hemma hos Sanne i Malungshem och har precis duschat och ätit frukost,, ska packa ihop mig och åka vidare till mitt älskade Idre idag, och vad händer då? jo då bjuder ju såklart vädret på minus 2 och stråålandesol så himla typiskt! när det har varit dimma i 2 dagar nu för att jag har varit här, :P

ska gå till Sannes jobb om 2 timmar och äta lunch med henne innan Magnus kommer hit och hämtar mig.

Har haft 2 jätteroliga dagar här trots att vi inte åkte något igår, på kvällen var vi på en sportbar och käkade supergoda hamburgare och efter det gick vi och bowlade :)

ne, dags att packa! vi ses i Idre! :D

förfest i 5530

sitter i Sannes lägenhet och förfestar, ska på deras måndagsklubb ikväll, ska bli spännande att se hur festandet här går till, är ju van vid Idre.

var ute i backen och åkte 12-15 idag, va ganska dimmigt men det va ändå bra före i backarna + att de va snälla och gav min ungdomspris på liftkortet idag, får se om jag har samma "tur" imorn.. vågade inte köpa liftkort för imorn med ifall vädret blir ännu sämre.

men jag måste erkänna att jag längtar till på onsdag när jag får åka till "mitt" fjäll :)

jag och Sanne


framme i Tandådalen

Nu är jag framme. va en tråkig bussresa fast jag hade en gubbe bredvid mig som höll mig sällskap iaf :P

ska snart gå och möta Sanne för hon slutar om 45 min.. så ska vi gå och handla och mysa!

hoppas på bra väder nu i dagarna för Sanne är ledig så jag hoppas vi kan åka mkt! :)

mys i Falköping och Mariestad

hade det sååå mysigt med Pernilla hemma hos henne i Falköping igår, pratade och skrattade långt in på småtimmarna.. :)

ikväll har tina johan och august varit här och ätit mat de åkte nyss och nu ska jag springa ner och titta på fångarna på fortet med mamma och pappa..

igår var jag hemma hos tina och august på dagen och de hade mys i soffan när vi tittade på madicken.. August utnyttjar tinas mage som kudde :)


har även glömt att skriva att hela klassen var uppdelade och fick i uppgift att titta på en film eller läsa en bok och sen göra en poster med omvårdnads frågor och texter runt om kring..
min grupp tittade på filmen "allt för min syster" och vi vann :D


Imorn bär det äntligen av till Sälen!! träffa sanne och åka bräda, bättre kan det inte bli!! :D

bloggtorka

hej alla!

ber om ursäkt för dålig uppdatering.. men jag har inte riktigt haft ro till att skriva när det har hänt så mkt hit och dit.

jag har i allafall officiellt slutat termin 1 nu och det känns jättebra! 5 to go :)

Sitter hemma hos Pernilla i Falköping och dricker lite rödvin, har precis käkat kinamat och ska nu sätta på en chickflick :D

på söndag åker jag upp till Sanne i Tandådalen!!

återkommer imorgon när jag kommit hem med lite bilder och "sånt" :)

kramar

veckan som gått

hej och hå..

har haft en jätteskön och lugn vecka hos Magnus på onsdagen firade vi hans födelsedag med hans familj och en jättegod smörgåstårta! Vi har tittat mkt på tv, chillat, softat och haft det gött! gick på IKEA och Väla (shoppingcenter) en dag, och så fick Magnus den finfina idén att sätta upp sin dart-tavla vilket resulterade i att jag dagen efter hade träningsvärk i min högerarm (vem visste att man hade så många små muskler i armen som används när man kastar pilar) :P hahah

Idag hade vi ett omvårdnads seminarium som var trevligare än jag trodde det skulle vara.. och sen har jag mest tagit det lugnt efter lunch, ikväll ska jag hem till Sara och ha lite tjejkväll med några andra tjejer i t2 :)

och största nyheten idag JAG KLARADE OMVÅRDNADSTENTAN som jag hade 17 dec.. såååå skönt!

david, magnus systerson leker leken hoppa på magnus mage :P

min snygging!

älsklingen fixade lyxfrukost till mig på vår 1,5 års dag <3

back to school..

hemkommen från skåneland med fulladdade batterier, nu är det dags för skola i 3 dagar innan jag får "jul lov".. uppdaterar när jag kommer hem i eftermiddag!! ville bara säga att Im back..

semester!!

Nyss hemkommen från tentan som var väldigt mycket svårare än jag trodde.. men jag gjorde mitt bästa, chansade vid några tillfällen, bara hoppas på att något av mitt chansande svammel stämmer så jag får några poäng där :P haha, ne men jag känner mig nöjd, jag skrev allt jag kunde! bara att vänta och se om det räcker till godkänt, *hoppas hoppas*

När jag kom hem ringde jag söta Mia på bokningen som hjälpte mig att boka stuga till mig och Magnus, så nu är det bokat och betalt :) ska bo i en stuga i gammelbyn onsdag-lördag vecka 3 :D ååååh som jag längtar upp till mitt älskade Idre!! hoppas vädergudarna är med oss också så vi får några fina skiddagar..

ska slappa i soffan en stund nu innan jag packar ihop en väska och drar ner till älsklingen i skåne, ska vara där nere tills på söndag! gosh så skönt!! bara "vara" och fixa lite danser till spexet, skoj skoj skoj!!!

puss o kram!

min älskade pappa!

efter ytterligare klagomål (som jag kunde räknat ut) så måste jag ju såklart jämställa bloggen och dedikera ett inlägg till min älskade älskade pappa!!

Du är en klippa, min största stöttepelare och hejjaklack, som suttit i 1000 olika ishallar i många 1000 minuter och hejjat på din yngsta när hon tävlat, 

som ställt upp på att skjutsa runt på mig till alla olika aktiviteter och andra galenskap jag sysslat med,

som satte en järn 7a i handen på mig när jag var 6 år gammal och lärde mig spela golf

som lät mig sköta växellådan på din bil när jag var asförbannad över att Tina fick börja övningsköra men inte jag

som ALLTID ställer upp och t.o.m tar bussen upp till idre och hämtar hem min dåvarande sargade bil, kör hem den och lagar den, kör upp den och tar bussen hem trots att den var helförsäkrad (förlåt kunde inte låta bli :P)

som lagar och fixar och donar allt som jag råkar krajja och saker som jag inte kan göra själv.

som hjälper mig att flytta till både Bjärnum och Linköping

som kommer till Idre med fara för eget liv och åker skidor med mig trots att termometern visar på minus 30 grader,

utan ditt stöd och ditt enorma hjärta hade jag inte varit den jag är idag!

ÄLSKAR DIG PAPPA! <3

pappa fixar en lampa uppe i Idre

jag och min fina pappa i backen en solig men svinkall dag i Idre

min älskade mamma!

Efter vissa klagomål på bloggen kommer här ett inlägg helt dedikerat till min älskade älskade mamma!

Du är den bästa jag vet, alltid hjälpande mot allt och alla, alltid smart, vill alltid mitt bästa (även om jag för stunden ibland inte inser det)
jag är stolt över att vara din dotter och det är inte för intet jag har valt att följa dina fotspår och läser till sjuksköterska.

du är min största förebild och jag är såå glad över att du finns i mitt liv!

älskar dig macken <3

Tina, mamma och jag när Tina gifter sig

min älskade mor och far

slutspurt igen..

då går vi in på sista dygnet innan tenta.. har läst om hjärta, lungor, njurar, enzymer, osteoblaster och osteoklaster, hormoner och cellsignaleringar mm mm så det sprutar ut fakta genom öronen på mig snart...

dags att sova så jag orkar trycka in det sista imorgon inför tentan på tisdag...

såhär ser det ut hemma hos mig, datorer, böcker och papper överallt!!


ps, Bengt Arne, jag blir jätteglad över dina kommentarer! du är den enda som orkar kommentera och det gör mig jätteglad! hoppas du inte somnade av att läsa min års resumé. :) KRAM till dig!

års redovisning 2010

Årsredovisning 2010

Som traditionen säger så kommer här min årsredovisning för 2010
och som vanligt så ligger du efter Helen ;)


Januari

x | Firade Magnus 30-års dag på farfars med hans familj

x | Pappa var uppe i Idre och hälsade på

x | Badade badtunna med Hanna, Magnus och Conny på fjället

x | åt Foundue på Charlies med Jacob, Lovisa, Karin, Jonas och Magnus

x | Jag testade att äta min första räka på 7 år, TÅL RÄKOR IGEN!!

x | vääldigt kallt uppe i Idre denna månaden

 

Februari

x | Köpte min älskade rosa Peak-jacka

x | Bytte från Bokningen till Liften

x | var på trivselkväll med bokningen

x | firade Hannas födelsedag med Tårta på sängen

x | åkte mitt första och sista åk av längdskidor för säsongen =P

x | fortfarande sviinkallt uppe i Idre runt 30 minus i snitt

 

Mars

x | solen började ääntligen titta fram och värma våra frusna kroppar.

x | Några ur liftpersonalen åkte runt till ost-sidan vid 07.00 och startade igång liften och åkte morgonåkning i 2 timmar MANSCHESTER innan gästerna kom.

x | många roliga förfester och utgångar =)

x | jobbade extra en del i bokningen.

x | åkte hem till Mariestad och firade Tinas 30års dag

x | klippte mig

x | pappa kom upp till Idre och hälsade på igen, blev mycket korvgrillning då.

x | månaden avslutades med Neon-party på Kiken

 

April

x | spöregn under påskhelgen när jag jobbade i Ost

x | åt påskmiddag med Magnus

x | Åt mys-middag på Farfars Hörna med Hanna

x | säsongen börjar närma sig sitt slut, blev många afterworks på någons balkong

x | många maffioso-pizzor på Dantes i solen

x | flyttade upp till fjället sista veckan av säsongen

x | tog mig ner för Chocken!!

x | hade en galet rolig sista vecka i Sofiastugan med alla liftisar, mycket alkohol, mycket spel, mycket skratt!!

x | packade in mig i hannas lilla FYY-bil och åkte hemåt..

x | såg Tibros isshow

x | Började jobba på sca en vecka efter att jag kom hem från Idre

 

Maj

x | red Islandshäst med tjejerna

x | Hälsade på Magnus nere i Skåne när Sanne gjorde audition för Fridhem

x | såg massa fina platser där nere. Tex. Mölle och Ransvik

x | åkte över till Köpenhamn med Sanne t.o.r över en dag

x | fyllde 23 och gjorde 2 jättefina och goda smögåstårtor med mamma

x | firade mitt nyaste kusinbarn Hanna när hon hade namngivningscermoni

x | var hos Sanne i Karlsborg på tjejkväll

x | hade liftenreunion i Mariestad

x | lekte fotomodell med Helen ute på Ekudden

 

Juni

x | jag och Magnus åkte till GRAN CANARIA

x | red dromedar

x | drack sangria

x | hade det väldigt mysigt på vår första semester

x | fortsatte semestern uppe i Idre med minigolf, höghöjdsbana och många renar

x | firade midsommar ute i Karleby hos Helen

x | åkte till Ohlstorp med Sandra på midsommardagen

 

juli

x | var på allsång i Karlsborg med Shirley Clamp

x | såg Eclipse med Sanne, Pernilla och Sandra i Skövde

x | Firar ett år med Magnus 9 juli, bjöd honom på en natt på PWH mys mys!

x | åkte på utflykt till Grövelsjön

x | Blev antagen till sjuksköterskeprogrammet i Linköping!

x | Åkte på Liften reunion hos Stina i Skara, med Skara sommarland och utgång.

x | Var hos Pernilla på trevligt grillparty med Zandra, Owe och några till.

x | firade August 2 års dag

x | åkte och buggade på Fryksdalsdansen med Hanna och Pernilla

 

Augusti

x | åkte till Göteborg med Magnus, gick på liseberg och åt gott!

x | fick äntligen tag på min lägenhet i Linköping

x | köpte en ny fin cykel

x | åkte ner till Skåne igen

x | cyklade till Mölle med Magnus, hans mamma och pappa

x | åt mina första kräftor på 7 år!

x | var på Malmöfestivalen med magnus och hans syster med man, träffade sofie, linnéa, patrik och joakim där

x | Hade en sista tjejkväll i Mariestad med tacos/kräftskive-tema

x | Flyttade till Linköping

x | Började läsa på sjuksköterskeprogrammet

 

September

x | Nollningsperiod i 2 veckor fullt upp hela tiden nollympiad och utgångar

x | Började läsa min första kurs Hälsa Etik och Lärande

x | Blev utsedd till Supernolla

x | köpte min overall och färgade den ljuslila

x | gick på min första kravall (krav på overall- fest)

 

Oktober

x | Mycket pluggande!

x | var hemma i Mariestad och firade min farbror Mats som fyllde 50

x | min familj och Magnus kom till Linköping för att gå på Mamma mia

x | köpte min nya lilla rosa dator

x | Blev koreografi LISS (linköpings student spex)

x | gick på sektions sittning med tema G, (jag hade en gul klänning med godis på)

x | jag och Heléne i min klass körde till jönköping och buggade

x | hade min första muntliga tenta på HEL-kursen

x | Sanne kom hit och hälsade på och gick på Efter-tentakravall med mig

 

November

x | åkte hem till Mariestad

x | Hanna kom ner och vi körde till Skara och dansade till Wahlströms, såå bra kväll!

x | Sanne hade halloweenparty i Karlsborg

x | Firade Camillas födelsedag och bowlade med massa klasskompisar

x | tittade på Holgerspexet

x | min fina cykel blev stulen =(

x | hade väldigt mycket otur ett tag.

x | Hälsade på Marika och Micke i Tullinge

x | Buggade med Heléne i Jönköping igen

x | köpte nya vinterskor

x | hade mycket föreläsningar och färdighetsträningar

 

December

x | pluggmånad! 2 tentor på g..

x | hade min första VFU på Avd, 55 Rehab för hjärn och ryggmärgsskadade

x | Åkte ner till Magnus för att gå på julbord med hans jobb,

x | skrev min första skriftliga tenta i Omvårdnad

x | åkte hem till Mariestad för att fira jul

x | åkte med Alex som sällskap till Hallsberg t.o.r när han skulle hämta sin bror

x | fick många fina juklappar

x | hade lite mini reunion på juldagen med Helen, Mackan, Louis och Jossi

x | Träffade Ewelina och Jeff som var på besök från USA,

x | plugga plugga plugga alla mellandagar

x | åkte tillbaka till Linköping och Magnus kom hit den 30de

x | Fira nyår med min älskling, middag hemma hos mig och sen 12-slaget i spöregn i trädgårdsföreningen med rosa bubbel och tomtebloss.


från -30 till spöregn..

hahaha.. ja är det inte 30 minus i Idre så spöregnar det i Linköping..

Jag och älskling åt god 3 rätters middag
menyn:

Förrätt - skagentoast
huvudrätt - benfri kalvkotlett, potatisgrattäng, bea-sås och smörstekta vitlökschampinjoner
efterrätt - fruktsallad med vaniljvisp

vid 23.30 började vi gå ner mot stan, det började dugga lite, men vi tänkte inte mer på det.. förns det började SPÖregna.. vilket det gjorde under heela 12-slaget inte förns vi var halvvägs hem nån gång vid halv 1, 1 så slutade det.

men det var mysigt att fira med Magnus iaf, och nytt år blev det, välkommen 2011!

nyårs Emelie med en väldigt grön fördrink.

Nyårs Magnus i ett regnigt linköping när han ska öppna vårt bubbel

emelie hjärta tomtebloss

och en nyårspuss såklart ;)

RSS 2.0