Sköna dagar i Malmö

Vi har haft det riktigt gött här nere i Malmö! Kom ner på eftermiddagen i lördags.. Åt gott och spelade plump som jag återigen gick segrande ur :-)
På söndagsförmiddagen åkte jag, Robin och mamma Marie till Emporia! Jag och Robin fick presentkort där i julklapp som vi var "tvungna" att spendera :-) köpte ett par jeans och ett sällskapsspel som
Heter ryktet går som jag velat köpa ända sen i höstas.. 

Vid 18 var det dags för bio! Jag, Robin, Lars och Marie gick på hundraåringen. 

Ska inte säga att jag blev besviken men jag saknade många delar i filmen som står i boken.. Så det var lite tråkigt!
Fint promenadstråk i Malmö utmed strömmen

Efter bion gick vi till en mysig pub vid namn picwick där åt jag en jättegod skagentoast och drack en strongbow.. Vi gick hem och spelade lite mer sällskapsspel.. Testade mitt nya spel och så spelade vi en omgång Besserwisser 
Idag tog vi en sista vända på stan innan det var dags att styra hemåt.. Nu sitter vi i bilen påväg norrut igen. Ikväll kommer Sanne och Andreas till oss och stannar över nyår! Ska bli jättemysigt! 


Ett stopp på vägen

Vi är påväg ner till Malmö, men vi tog den lilla omvägen via Falköping för att hälsa på Penilla, Henke och Charlie..
Myspojken var vaken idag. Det är han aldrig annars när jag kommer och hälsar på så det var en glad överraskning!! :-)
Jösses vad jag tycker om den lilla killen (och hans föräldrar såklart) 
Ett litet kollage blidde det också, är lite uttråkad i bilen :-p



Julafton nr 2

Igår var det dags för julafton nr 2 i Mariestad!


Tina med familj kom förbi och vi åt jättegod Slottstek :-) sen delade vi ut julklappar.. 


Vi fick jättefina klappar! Bl.a ett strykjärn, sockerkaksformar, slagborr och en assistent!! 
På kvällen kom Anton och Markus förbi och åt lite rester och snackade om allt och ingenting, jätteskoj nu när de också är vuxna! Anton har bara en termin kvar tills han är färdig maskiningenjör och Mackan ska ut och resa i 3 månader och sen börja plugga till civilingenjör :) 
Imorn bär det av till Malmö och Robins föräldrar för Julfirande nr 3 :-)

Julafton nr 1

Den officiella julaftonsdagen..
 
Jag gick upp 05.15 för att åka till jobbet, sprang runt och virrade stannade till vid min julstrumpa som jag hängt upp på min garderobsdörr mest som dekoration. Stack av gammal barndomsreflex ner handen i den och till min stora förvåning låg det något i den :D
Älsklingen hade köpt en morgonjulklapp till mig! blev så glad att tårarna rann ner för min kind! haha..
fick ett bodybutter, mitt var slut så det var en perfekt julklapp!
Körde sen till jobbet och när alla patienter fått morgonmediciner och frukost så dukade vi upp en stor julbuffé i fikarummet och satt och åt god julfrukost (var nästan som ett helt julbord) supermysigt!
Efter jobbet körde jag hem och hann precis hem till pappas favorit på Kalle Anka nämligen när dvärgarna och Snövit dansar och sjunger och den lilla fågeln kommer ut ur ägget för ett pip :P
Vi körde till Finspång och hem till Robins mormor och morfar, där hade det dukats upp julbord :) trodde vi bara skulle fika där så det var en glad och god överraskning!

stannade där och tittade på Karl-Bertil Johnssons jul innan vi åkte hem och hade en mysig julaftonskväll, jag fick en 45min ansiktsbehandling! (inte av Robin alltså utan jag ska få gå på spa) ;) och Robin fick en saccosäck av mig!
stort paket, liten Robin!

Hade en jättemysig julafton, Nu har jag bara 2 dagar kvar att jobba innan vi börjar vår föräldraturné i mellandagarna! första stopp Mariestad.
 
 

stora fixaredagen!

Idag har jag och Robin fixat och donat i lägenheten hela dagen!
 
Vi började med Sovrummet. Vi hade äntligen skaffat allt vi behövde för att bygga ihop vår sänggavel.. Så vi började med att häfta ihop den, och igår hittade jag äntligen en tavla som vi kunde ha över sängen.
resultatet blev toppen! är så nöjd :)
Sovrummet (samma tyg i sänggaveln som i gardinen)
Närbild på gavel och tavla
Vi fortsatte till köket, tog en byrå från hallen som vi egentligen bara ställt där för att vi inte visste vart vi skulle ha den. Nu fick den bli kaffebryggare och Tassimo byrå, och så fick vi upp en tavla som bara stått och väntat på att bli upphängd på väggen :)
Vidare in i vardagsrummet.. Där hade vi hittat en hylla som vi ville ha över tv:n. Började med att mäta noga med vattenpass så den skulle bli rak. Borrade 4 hål och insåg sen att gipspluggarna inte skulle gå in. Körde till Bauhaus och rådfrågade en kille där, slutade med att vi köpte ett större borr.. sagt och gjort så borrade vi igen och då fick gipspluggen plats! Började skruva i skruvarna så de skulle expandera bakom gipsskivan.. 1a gick bra, 2a gick bra, 3dje krånglade litegrann men satt snart på plats men så kom vi till sista pluggen, den bara snurrade och snurrade, vi blev mer och mer frustrerade.. Efter samtal till både min pappa och Robins morfar så insåg vi att vi behövde en såndär expander tång... Ingen av oss ville vänta till efter jul då vi kunde låna en, så vi tog åter igen bilen till Ingelsta, denna gången till Jula där de hade såna tänger för 59kr. då gick det strålande! Det kostade oss totalt 75kr (borr och tång) extra men nu är hyllan där och vi är jättenöjda!
Visst blev det bra! :)
När vi ändå hade fixat i nästan alla rum, skruvade vi upp den sista gitarr-hållaren och en tavla i lilla sovrummet också. Det blev också kanonbra!

Så himla skönt att ha allt fixat! Nu känns det som att vi är klara med fixandet för nu i alla fall :)
Nu ska jag jobba i 4 dagar och sen får jag äntligen lite jul-nyårs ledigt!
 
 

Åkte aldrig till jobbet...

Kom bara till parkeringen.. Där upptäckte jag att någon idiot hade krossat båda mina framrutor på bilen :(
så det blev att ringa Polisen, Länsförsäkringar, Fordassistance, pappa, Robin.. och sen vänta på bärgarn för att sen åka till skadecentret och se vad som händer...
Det enda de snott är min månadsparkeringslapp som kostar 250kr, mycket märkligt då jag t.ex. hade min iPhoneladdare helt synlig mellan sätena som är värd mer..
 
De ska försöka byta rutorna så snabbt som möjligt men förmodligen hinner de inte innan jul.. kul eftersom jag ska jobba hela julhelgen :( Tur att jag har Robin som är snäll och lånar ut sin bil så jag slipper lägga massa pengar på tåg hela julen.
 
så jag fick ringa och säga till jobbet att jag inte kunde komma idag eftersom jag var tvungen att fixa med allt detta, och inte visste hur lång tid det skulle ta.. Nu har dessutom huvudvärken slagit till med full kraft, ligger i soffan och är helt tom..
 
IDIOTER, LÄMNA MIN BIL IFRED!
 

jul jul strålande jul!

Idag har jag klätt vår gran, kanske lite tidigt, men jag jobbar ju hela julen och sen ska vi iväg på föräldraturné så jag ville klä den så fort som möjligt! :D blev jättenöjd!
Den är sned och vind men det är min/vår första äkta gran i lägenheten så jag älskar den!!
Nu ska jag åka till jobbet, jobbar torsdag-fredag och sen är jag ledig i helgen inför jobb över hela julen.

Överraskning

I söndags efter jobbet körde jag direkt till Mariestad för att överraska mamma. Denna kväll skulle hon sjunga i domkyrkan och jag älskar att gå på julkonserten så den ville jag inte missa :-) oj så förvånad och överraskad hon blev när jag dök upp istället för Tina som vi hade sagt skulle gå så jag kunde få en biljett! Det var jätteroligt att överraska henne :-) konserten var lika bra och mysig som alltid..

På måndagsmorgon hade pappa beställt tid för miniservice och oljebyte på min lilla pärla.. Där upptäcktes glapp i bakluckan så det hjälpte pappa mig att fixa. Alla sladdarna måste ha fastnat för de var nästan av allihop!

Vi bytte även halvljuslamporna som det också var hög tid för (gamla till vänster, nya till höger)

Efter det styrde jag bilen ner till Falköping och hälsade på Pernilla, Henrik och Charlie.. Så mysigt med bebisgos!!



stora bakaredagen!

Idag har jag stått i köket konstant sen jag vaknade typ (med undantag för att gå till Hemköp och köpa saker jag glömt) :P
Jag har bakat och bakat och bakat!
- Lussebullar
- Mammas limpor
- Hallandsbröd
- Pepparkakor
- Marabouchokladfudge
 
Det stod på min lista och nu är allt bakat och klart :) Det luktar underbart i lägenheten och nu känns det mycket mer juligt här hemma, har även hunnit med att pynta och byta gardiner!
Dagens bakbedrift!
och som traditionen lyder så ska hjärtan hänga i fönstret :)
i år såklart med mig och Robin och våra små hjärtegull August, Alice, Rasmus och Zacharias
Fick som sagt nya gardiner av mamma och även matchande duk så nu är det jättefint och juligt i köket :)
Nu är det dags att gå och lägga sig, vi har haft trevligt sällskap av Johan och Susanne på kvällen. Fick bjuda på mina bakverk och så har vi spelat lite sällskapsspel, underbar kväll! I helgen väntar jobb lördag och söndag, inte lika underbart men får hoppas på att patienterna är snälla och goa :)
 
 

Stockholm

I fredags hoppade jag på tåget upp till Stockholm. Mötte upp frugan Sanne och vi tog tunnelbanan till hennes pappas lägenhet på gärdet.
Gjorde oss i ordning och åkte sedan in mot medborgarplatsen, hittade en mysig resturang som vi åt supergod pasta på, sen gick vi vidare mot GötaLejon för att se Priscilla!
Musikalens handling i sig var ganska platt men jösses vilka kostymer!! och manus var verkligen rått. De hade inte censurerat om man säger så, helt fantastiskt!!
Det enda tråkiga var att den bussen de har som rekvisita gick sönder, och de fick pausa föreställningen i över 30 min. Sen var det ca 10 kvar av första akten och sen var det paus, så det blev lite utdraget och föreställningen var inte klar förns 23.15..
Här i pausen, de har dekorerat foajén väldigt discoigt :)
På lördagen gick vi på stan och kikade runt, jag hittade bland annat en ny vinterjacka, på rea dessutom! mycket nöjd!
På eftermiddagen lämnade jag av Sanne vid tåget, och åkte vidare mot Marika i Bagarmossen. Vi funderade på att åka och shoppa ännu mer men slutade med att vi tittade på youtubevideos och bara tog det lugnt istället. Vid 17.30 åkte vi in mot stan för att gå till GoldenHits, en resturang där showartister jobbar som seritriser sen har de 9 medleyn med olika teman under kvällen. Min gamla klasskompis från Bjärnum Elin jobbar där nu och Marika har även hon en vän som jobbar där. Tyvärr fanns det inget bord vid själva showscenen, men vi åt i bistron och så sprang vi till baren när de showade. När vi ätit klart ställde vi oss i baren och drack cider och pratade, mellan showerna! När middag och shower var slut förvandlades stället till ett uteställe och på ovanvåningen har de en schlagerbar! Vi tänkte gå upp dit en stund, men när det bara spelas schlagerlåtar så går timmarna väldigt fort, och vips var klockan 02.30 och tröttheten kom ikapp oss. Längesen jag dansade natten lång, men jösses vad skoj vi hade!
Påväg in till stan.

Schlagerdrottningen Marika
Nu har jag kommit hem med fulladdade batterier! har haft en fantastisk helg i Stockholm med fantastiska vänner!

advent och jobb upp över öronen.

hejsan hej!
Gud vad dagarna går, vi har redan passerat första advent! Jag och Robin har fått upp lite tavlor här i hemmets lugna vrå så det inte ekar riktigt lika mycket längre, vi har även adventspyntat! riktigt mysigt!
översta bilden är utsikten från vårt köksfönster nu, och de andra 2 talar väl för sig själva, nya stjärnor och nya ljusstakar har inhandlats!
Vi har lätt snyggaste balkongen med vårt "stjärnfall" till belysning! (andra balkongen nerifrån till vänster)
Även inne i city har de pyntat fint, här i Södertull, buss och spårvagnsknuten i city, där de har fina stora snöflingor som i mörkret ser ut att hänga fritt i luften!
I söndags åt vi en god och mysig adventsfrukost bestående av tomtegröt, pepparkakor och lussebullar samtidigt som vi tände första ljuset och öppnade första luckan i bamsekalendern (tack Pappa) <3
annars har helgen och veckan mest bestått av jobb jobb och lite mer jobb.. Det har varit otroligt tungt på avdelningen ett tag nu, hoppas det släpper snart för vi skulle alla behöva det på ortopeden! Men om man ska tänka positivt så är det skönaste med mitt yrke att jag kan gå från en pyjamas till en annan! ;-)
hemmapyjamasen!
jobbpyjamasen
Nu ska jag dock vara ledig i dagarna 3 och de kommer spenderas i Stockholm! Först med frugan Carlsson, vi ska gå på Pricilla och sen med Konstapel Foglé där vi får se vad lördagkvällen erbjuder oss! som jag har längtat efter denna helg!!!!!
 
 
 

RSS 2.0