Nyår..

Nu har det gått ett helt år igen.. helt galet!

Jag kom på att jag glömt skriva om i tisdags, det gick jättebra på skoterkursen, vi började med att ha lite mer teori, och sen "körde vi upp" dvs, körde lite skoter, tookskoj trots att det var minus 20 ute. Det var strålande sol och blå himmel ute, sjukt vackert när man körde på den frusna Idresjön. Efter lunch var det dags för uppskrivning, det gick jätte bra! och jag har nu mitt skoterkörkort :D känns toppen! är något jag velat ha i många år!!

ser ut som en huligan med Magnus rånarluva..

men den va guldvärd i det kalla vädret!

sjukt fint ute på Idresjön



igår jobbade jag halvdag, när jag slutade vid 13 bytte jag om i raketfart och kastade mig sen ut i det fina vädret och åkte bräda i 1,5 timme =) det va hårt och alldeles perfekt i backen (lite uppåkt men det får man räkna med vid 13.30 på dagen)
Hängde sen med lite fjolårs säsongare som kommit upp för att fira nyår upp till Utsikten och afterski.. det var ett jäkla drag där inne, På G spelade och vi stod allihop på bänkar och bord och dansade =)

några bilder från Dalarnas längsta.




fick en liten bild på vår Aussieguy också..


Idag har jag sovit ut och gosh vad skönt det var! Efter frukost gick jag en liten promenad till Isrinken vi har här i Idre för jag fick för mig att jag skulle åka lite skridskor idag, men det var minus 17 ute och de hade bara plogat 1/3 av isen, så jag kände inte riktigt för det då.. Köpte iaf allt jag behövde för att göra chokladmoussé och gick sen hem och gjorde den, så nu står den och "stelnar" i kylen..
Ikväll ska jag och Magnus hem till Jacob och Lovisa och äta middag, Björn och Linda tittar kanske förbi också. Björn kör pistmaskin så han visste inte när han skulle kunna sluta..
Blir en lugn och skön nyår, ska absolut inte upp på fjället iår, det var ett sådant fjasko förra året..

ne, om man ska börja skriva lite på sin årsredovisning kanske..
Gott Nytt År på er alla där hemma!

Vi ses 2010!!!


arktis!

ja herre min gud, nu blidde det svinos di kaltos igen! jag känner sådär för att gå ut och ta skoterkörkort idag.. det är just nu 28.5 minusgrader på Magnus termometer... köldfaktor -55 om jag kör i 30km/h... tur att jag fått låna magnus vindtäta rånarluva...

Wish me luck!

(isen lär ju iaf inte spricka, för det lär ju vara 3m is på sjön i denna kyla) =)

Skoterkurs del 1

Idag har jag varit på dag 1 av 2 i min skoterkurs,, en heelt värdelös dag! Jag fick ett mail att man skulle läsa igenom kursboken man fått innan kursen började, så det har jag gjort, och highlightat det jag tyckte va viktigt osv.. (lär mig bättre då) och vad har vi gjort idag då? jo gått igenom boken.. "läraren" min grupp fick var helt kalasdålig, han satt och läste ur boken ordagrant, det hade jag ju precis läst.. ne, suck!
på eftermiddagen åkte vi ut till skoterbutiken och fick se variatorrem och lite annat smått och gott på en skoter, det var intressant, för då fick jag ihop det i huvudet, inte så lätt att läsa om primär och sekundärvariatorer utan att se skiten också..
Har läst på lite mer nu på kvällen, mycket är påminnelse från när man tog körkortet, om bromssträcka och reaktionssträcka osv.. så det är lite intressant.
Så efter imorn är jag förhoppningsvis ett körkort (förarbevis) rikare! =)
puss o godnatt

Ytterligare en jul utan familjen förbi..

Då var ännu en julafton förbi..

Igår började dagen med en tripp upp till fjället. Jag, Malin och Tom trotsade vädret och åkte några åk. Jag och Malin köpte en påse med dumlekolor och delade ut till de frusna liftvakterna, =)

Efter en lunch på Tillfället (deras kycklingsallad är lika god iår) så åkte vi hem och gjorde iordning oss.. Jag satt fastklistrad vid 15.00 framför Kalle Anka. Tyvärr så Slutade Hanna vid 15 så hon var inte hemma förns 15.45 och Emelie var tvungen att fixa lite så hon kom hem då hon med, Tom förstod ju inget av vad de sa då allt är dubbat till svenska, så han läste en bok istället så jag kände mig ganska ensam när jag satt där själv och tittade på Kalle...

Efter Kalle drack vi glögg, åt lussebullar och öppnade våra klappar, tusen tack för dem =)
Det enda tråkiga var sättet vi delade och öppnade på, Emelie och Hanna har inte den tradition jag och min familj har då vi ger en eller 2 klappar till 2 personer som öppnar och alla tittar på, utan hos dem delas alla julklappar ut och sen sitter man där med varsin hög och alla öppnar sina paket samtidigt.. fick inte alls samma stämning utan det blev en öppningsfabrik i vardagsrummet och julklappspapper flög hejvilt =(
Efter det var Hanna så trött efter sin jobbdag att hon gick och tog en powernap på en timma och Emelie gick hem till en annan på Ica för att fira lite, och Tom läste sin bok.. så återigen satt jag själv hemma och tyckte livet var ganska tråkigt...

Vid 18 började jag klippa prinskorv (i kanterna så de blir sådär fina när man steker dem) och stekte även köttbullar som egentligen 2 killar hade fått delegerat till vårt knytkalasjulbord men de hade dumpat köttbullarna i vår kyl och var försenade så hade jag inte stekt dem så hade vi fått kalla köttbullar på julbordet..
Vid detta laget kände jag bara att jag ville gå och lägga mig och sova bort resten av julafton.

Meen när vi väl kom till Malin och Stina hade de gjort det jättemysigt och kvällen blev trevlig. Vi åt gott och hade köpt varsin julklapp som vi spelade ett tärningsspel om vem som skulle få vilken. Jag fick en ask med Romerska bågar.

Jag och Hanna gick hem vid 22.30 ungefär. Hoppade i min nya lila-rosa pyamas (tack mamma och pappa) och somnade gott.

Idag jobbar jag.. så jag sitter återigen uppe på mitt lilla kontor och svarar glatt i telefon..

Nästa jul kommer jag HEM mamma! Nu får det vara nog med jular utan min familj efter 3 år utan dem...

Dan före dopparedan!

Hejsan!

Igår hade jag min lediga dag, och det var en alldeles förträffligt bra dag!

Åt frukost hemma innan vi begav oss ut i backen vid 11 tiden jag Hanna och Tom, åkte några åk, men behövde sen gå in på Ostcafeét och värma oss för det va ca 16 minus ute igår, åt en våffla och en varm choklad, Sen hade Hanna en tvätt tid som hon inte ville missa så jag och Tom anslöt oss till Rebecca och Stina och åkte några åk till. Gick sen till Skicenter Syd och lämnade min bräda till Magnus för lite kärlek och omvårdnad (valla) =P
och sen traskade vi upp till Värdshuset, satt på Tillfället (ett café) och snackade skit ett tag och efter det gick vi upp till Kiken för afterski, det var fullsmockat! märks att julgästerna har kommit nu =)

På eftermiddagen firade jag och Magnus jul eftersom han kör ner till sin familj i Skåne idag.. vi åt gott och delade julklappar. Jag fick ett Thomas Sabo armband som jag önskat mig med en rosa berlock till =) blev jätteglad! Så nu vet ni alla där hemma att om ni inte vet vad ni ska köpa till mig så finns det 1000 olika roliga berlocker man kan köpa till såna armband och "fylla på"
Idag har det varit fullt upp på jobbet, det är först nu på eftermiddagen det lugnat ner sig lite, förstår inte varför folk får för sig att ringa och boka saker dan före julafton, men men.. jag sitter ju här och glatt besvarar deras samtal så varför inte?!

Ikväll ska vi ha uppesittarkväll med Bingolotto.. Har aldrig gjort det förut då vi alltid äter gröt hemma på Klövervägen men skoj att se vad de är för något. =) blir nog tacos ikväll för omväxlings skull och imorn ska vi ha knytkalas på kvällen med julbord :D Blir nog en bra jul dehär!

Kram på er!

Bilder från när vi åkte i backen igår

Hanna, Rebecca, Stina och Tom

Fin natur




Det var så vackert igår!

Mitt fina armband jag fick av Magnus =)


julpyntat =)

När jag kom hem från Jobbet lagade min älskade pannkakor till mig =)

sen gick jag, Hanna och Emelie till Stina och Malin och beslutade vem som skulle köpa vad till vårt julbord.

På kvällen har jag känt mig pysslig så jag satte upp det traditionella hjärtat på vår ytterdörr, fjärde året irad jag har satt upp det på den dörr jag bor innuti =P så det är ju faktiskt en tradition nu.
Har även tagit fram granen och prytt den med mina julklappar jag fått av min älskade familj. Hanna la även sina klappar där!

Å nu är jag äntligen ledig imorn! har jobbat mina 8 dagar irad men imorn är det äntligen dags att åka ut och glida lite på min älskade bräda. Hanna är också ledig och nu har vår australiensiske kompis Tom kommit hit, han ska fira jul och nyår med oss. Så vi ska ut och åka imorn, hoppas det inte är för kallt bara. Internet visar att det ska bli 21 minus..

"dörrkransen"

Julgran med klappar


Julfrukost!

Imorse bjöd min chef Mia på julfrukost till alla som jobbar här på Bokningen, även de som var lediga/mammalediga kom upp och några hade sina barn med sig, det var en jättemysig morgon med tända ljus, gröt och skinkmacka =)
OCH som grädden på moset så lyckades jag få mandeln i gröten, så nu blir jag gift också ;) heheh. Åkte ju då även på att rimma, och nödrim blev det:

Julefrukost mysigt är
Alla bokningstjejer sitter här
och er alla håller jag kär
GOD JUL!


Att något så lite som en gemensam frukost kan göra hela ens dag. Sitter här med ett leende på läpparna och känner att jag klarar allt idag =)

Mysigt julbord

Camilla och hennes söta dotter Lillemor kom som tomteflickor

Ann håller Susanns lilla glada sötnos Alma

Massa blåklädda bokningssmurfar =)

Och det var en underbart vacker soluppgång imorse!

Busy busy!

Hej alla glada!

Sitter på mitt lilla kontor och jobbar i helgen, det var min helg att jobba. Som tur är jobbar jag med Ann som är jätteduktig och har varit här i många år, så jag kan fråga henne när det kör ihop sig, jag är ju ganska ny här och känner mig lite ringrostig eftersom jag inte jobbat här sen mars.. meen det löser sig =)

Idag är det min 7de dag irad, har en dag till imorn sen är jag ledig =) ska bli skönt att få sova och sen förhoppningsvis hinna med några åk i backen! längtar efter att få susa ner för backen på min älskade bräda!!

och snart är det jul, jag åkte upp hit första advent och nu är det redan fjärde.. helt galet!
Känns jättetråkigt att åter igen inte kunna fira jul hemma. Men det finns tyvärr inte så mycket jag kan göra åt saken för jag jobbar =( men ni ska veta att jag tänker på er där hemma och jag önskar att ni skulle kunna vara här allihop!!!!

Idag har det snöat hela dagen =) jättemysigt (speciellt nu när jag itne har någon egen bil att behöva skotta fram, har lagt de ansvaret på andra iår ;) hehehe
kommer lite bilder från imorse här:

Utanför min ytterdörr


Utanför stadion där jag jobbar


mitt lilla kontor med det fina skrivbordsunderlägget Helen har gjort till mig =)


Kylan har kommit!

fiii fan! nu har kylan slagit till i mitt älskade Idre.. minus 33 var det som kallast i bilen påväg upp till fjället.. heeelt sjukt kallt, sitter fortfarande i mina termobyxor här på bokningen, har snart värmt upp mig nog för att ta av mig dem =P
Tycker synd om Hanna och alla andra i Liften idag, för det var -28 när vi kom upp på fjället..
en dag som denna är jag väldigt glad att jag jobbar inomhus! =)

*så Thomas, sluta klaga på att du vill gå i Ide när det är 3 minusgrader... =P nu vill jag gå i Ide kan jag lova!!*

Bild från förra året, men det va nästan så kallt imorse med =P


Händelserika dagar!

Hej å hå!

börjar med
måndagen:

hela dagen var det möte med liften, första introdagen då man ska presentera sig osv.. lite seg men ändå intressant dag, skönt att inte vara förstasäsongare iår och ha korvstoppning i hjärnan efter 2 timmar =P
kvällen var det Kickoff som gällde =) började med Julbord i värdshuset och sen "juldisco" på Kiken.. supertrevligt, det är jättemysiga tjejer som har börjat i liften iår.

Mysiga hyran och lifttjejer i omklädningsrummet.

Pose!



Tisdag:
Första dagen ute i liften, jag hamnade på ost sidan igen =) känns skönt att veta vad man ska göra
men samtidigt lite tråkigt att inte få någon "utmaning" i de stora stolsliftarna.. meen men. Jag och Tobias lärde ut nödkörning så gott vi kunde till de nya i vår lilla älskade tre-stolslift även kallad kärleksliften för den är så liten.
Dagen gick fort. När vi kom hem fick vi en rejäl överraskning för helt plötsligt klev en Dansk tjej in och sa "hej, jag ska bo här" WHAT?! vi fick en ganska stor chock där kan jag säga, inget illa menat mot henne men det känns jäkligt skumt, och hon förstår inte svenska, och vi förstår inte henne.. vi får se hur detta ska gå...

Bild från förra året när vi var första dagen i ost och hängde upp

medbringare.. ljuva vintervärld! :D


Söndag:
Idag hamnade jag inte i ost som jag trodde utan fick stå i Västtransporten (en knapplift på framsidan).. När jag kom dit och skulle göra morgonarbetet, dvs flytta medbringare och ställa iordning tills gästerna kommer vid 9 så fick jag meddelandet att en pistmaskin hade vält i liftspåret så jag fick absolut inte starta liften.. nehepp. vart bara att sätta sig och vänta i ca 25 minuter, satt och läste en Jakt & fiske tidning eller vad de nu va =P
fick göra morgonjobbet efter stängning istället men det gjorde inte något idag för det var inte så mycket folk vid stängning. Men jag hade ändå 705 åkare idag =)
Nu håller jag på att laga mat åt mig och Magnus. Han är uppe på fjället och spelar badmington med några andra pojkar.. så det blir Kycklinggryta med ris ikväll!

Västtransporten


ljuva söndag!

Hanna och jag åkte upp till fjället vid 10.30 och jag gick in och lånade telemarksskidor, har gett mig fasen på att jag ska lära mig det ordentligt denna säsongen, och det gick bra förutom en ganska stor vurpa =p men det tillhör när man lär sig nya saker. Friskt vågat, hälften vunnet eller hur är det man säger ;)

Meen nu ska vi inte vara överambitiösa så efter några timmar åkte jag och bytte till min älskade bräda =D Det va jättevackert väder idag och några minus, en heelt perfekt dag i backen! Åt lunch på Charlies och åkte sen några åk till innan vi åkte hem till byn.. Såg alla nya säsongare idag när de var påväg till stadion, de skulle åka 2,5km precis som vi gjorde på söndagen när vi hade introhelg..

Idag är nog första gången som jag inte känner någon lussekänsla.. får ta och äta en lussebulle eller 2 hos Magnus sen. eller kanske gå och sjunga några sånger för mig själv sen. Önskar nästan att de hade någon lucia gudstjänst här i Idre för jag tycker det är så mysigt!!

meen här kommer några bilder från dagen i backen =)

snöiga träd i nord..

Västbacken från 6-stolsliften


Jag och Hanna


Ledig helg!

Sköna sköna morgon! sov i 4an inatt och vaknade till när Magnus gick upp och åkte till jobbet men sen sov jag vidare till 10, Nu sitter jag och Hanna i soffan och har ätit frukost och bara slappar.. vi tänkte åka upp till fjället men väntar lite för det skulle bli lite bättre väder om någon timme. Är ledig nu fram till på måndag *lycka*

Ikväll öppnar Utsikten (kallad Kiken i folkmun) och det är alltså utestället här på Idrefjäll. så vi ska upp och premiärdansa lite =) Har fixat så bussen kommer och hämtar oss vid 23 och kör hem oss vid 02! perfekt!!

ne, dags att gå och fixa lite,
puss o kram!

Vintern har börjat!

nuu är mina Sambos äntligen här! =) Igår fick jag ett samtal på eftermiddagen av en uppgiven Hanna som sen brast ut i skratt och sa att soffan satt fast i dörren?! hahaha.. de hade försökt bära/släpa ut soffan ur ena sovrummet till vardagsrummet och inte riktigt lyckats, så den satt fastkilad i dörröppningen *kärlek*

Vi åt såklart tacos till middag, finns inget annat som gäller när vi 3 är tillsammans! Magnus var med också =)
Sen var det dags för uppackning av lägenhet, (jag fick 2 sängar sålänge för vi har en för mycket i lägenheten, eftersom jag har pojkvän, men vi får väl se. Känner på mig att den där sängen kommer flytta runt ganska hej vilt i lägenheten under säsongen.) Höll på till 21.30 innan jag gick hem till Magnus igen, vi jobbar båda två idag så premiärnatten i 4an får bli någon annan gång..

Idag har det varit fullt upp hela dagen här. ungefär 1000 mail att svara på, och när man är mitt i ett svar på ett mail så ringer telefonen och när jag pratat klart med den kunden har jag glömt vad jag skulle svara på mailet =P
men men.. kommer nog in i det snart =)

Mitt rum, nästan klart...

Min lilla "walk-in closet" :D nästan en dröm!


snö snö snö snö snö! :D

ja, idag har det snöat nästan hela dagen på fjället!
Min arbetsuppgift idag var att köra runt och titta på en massa stugor så jag vet vad jag hyr ut till folk som ringer och bokar.. finns många fina stugor på fjället må jag säga! speciellt de i Dählie byn..
Det tog mig nästan hela dagen att ta mig igenom listan jag fått av min chef, men det har varit en intressant dag. Att få se några andra typer av stugor än de man alltid bott i som liten. =)
Resten av dagen gick snabbt, svarade på lite boknings mail, de mesta är prisfrågor nu på försäsongen, folk som funderar på att åka upp men undrar vad olika stugor kostar. Fick ett krångligt mail om att bo på Pernilla Wiberg Hotell. Hatar att boka in folk där för det är krångligare än att boka "vanliga" stugor.
meen. annars har det inte hänt så mycket, har flyttat nästan alla mina saker till 4an nu, så Magnus slipper se min packning i hans vardagsrum. =P imorn Kommer Hanna och Emelie upp, så då står självklart tacos på menyn :D ska bli så skoj.. längtar efter mina Sambos!!!!
ne, dags för att se Ullared på tv. hejsvej!
.
en av loungerna längst upp i Bergänget boendet. cool
Snö =)

Ledig helg :D

Söndag idag, och jag är ledig igen :)
Idag ska jag och Magnus upp på fjället och åka lite skidor om vädret tillåter, får se hur dimmigt det är och hur mycket det blåser på fjället.. (det finns ju gränser liksom) hehe
men vi ska iallafall upp och titta lite på längdtävlingen som pågår där uppe
Igår var jag i vår nya lägenhet (min, Hanna och Emelies) och fixade och donade lite, upptäckte massa bra saker så jag tror minsann att detta kommer bli toppen!! eller ne jag VET att detta kommer bli toppen!
kommer bilder senare sen när de andra 2 mupparna flyttat in :D
dags att äta frukost så vi kommer iväg någon gång
Glad andra advent på er där hemma!!

lite för fort..

Det blev lite för kallt lite för fort.. termometern var taskig imorse när jag klev upp den visade minus 20,9 huuua!

Har börjat jobba på bokningen nu, och har nästan fått koll på alla mina papper, det är en jäkla massa som ska in i skallen igen, sånt som jag glömt sen jag var här i mars, sånt som är nytt och sånt som jag inte fick lära mig ordentligt eftersom jag bara hoppade in mitt i säsongen förra året.. så just nu är det nära till kortslutning men det ska nog lösa sig :D

spelade Badmington med Magnus och en kille till igår, fick storstryk men det va bra träning ändå =) känns idag kan jag lova!
och så har jag varit inne i vår lägenhet som jag, Hanna och Emelie ska bo i, i vinter, den blir kanon!! :) längtar så tills mina godingar kommer upp till mig! då känns det som att vintern börjar "på riktigt"

hoppas allt är bra med er där hemma!


första dagen i Backen :D

åh vilken dag!!
Jag och Magnus åkte upp till 9.30 och jag drog säsongens första åk :D helt underbart väder, några minus inte mycket vind, klarblå himmel och en decembersol som kämpar sig upp!
Efter några timmar åkte vi till torget och bytte skidorna till telemark, och det gick faktiskt riktigt bra! kunde fräsa ner i Västbacken (som är röd) utan att känna mig osäker.. helt fantastiskt!
Imorn börjar jag mitt "komma ihåg" intro, ska bli spännande att få lära sig allt från grunden då jag bara hoppade in mitt i säsongen förra året.. och jag ska få åka ut och titta i en massa stugor så jag vet vad jag pratar om är folk ringer och bokar, hoppas jag får titta in i Dähliehyttan som har 11 sovrum och 9 badrum 31 bäddar totalt.
lite bilder från morgonen =)
(sorry Sanne om du fortfarande läser min blogg =P)
Påväg upp i liften till mitt första åk för säsongen!
Utsikt ner över campingen och centrumbyn

happy happy girl!


RSS 2.0