Tacopizza!!

Igårkväll hade jag och en massa resturangfolk pizza och sällskapsspelkväll, vi gjorde tacopizza och det va en stoor hit!! herre jäklar va god den blev, och vi var lite överambitiösa, vi tänkte att nee, det är omöjligt att 7 personer blir mätta på en plåt med pizza, men när den andra var klar och stod där på bordet så satt vi bara där och tittade på den typ :P haha.. men det resulterade i att jag fick 4 matlådor så lika glad för de är jag men gladast är nog räven (magen) :D

Idag har jag varit jätteseg, hade lite ont i halsen när jag vaknade imorse så jag åkte hem istället för att gå och gymma efter jobbet, har bara tagit det lugnt och skönt :)

imorn ska jag svara i telefon på "heltid" på jobbet för vi är 3 man kort på bokningen, wwaaaah! jag har svarat i telefon nu måndag-tisdag men bara lite då och då för jag svarar ju på mail också, och jag känner mig inte säker för fem öre.. men jag har skrivit en liten lista på saker som jag ska fråga direkt när jag kommer till jobbet imornbitti så jag är lie mer redo när telefonen börjar ringa imorn vid 08.30

godnatt, thanky ou and goodbajs!


Oh my god vad snö!

jag skrev för ett tag sen att mitt vinterland smälterbort.. och jag önskade mig lite mer snö..

well my wish came true! det har nu snöat konstant i 2 dygn och jag håller på att bli begravd i snö!! Jag fick köra i 30 hela vägen hem från fjället igår för det snöade så mycket, och det tog ca 15 försök för att komma upp för sista backen till våra parkeringar igår, och jag fick hjälp at 3 personer.. heeelt galet! jag fick ställa mig på gästparkeringen då det inte var skottat upp till våra personalparkeringar så jag kunde inte köra upp dit..

Nu har jag nyss varit ute och skottat och skottat, skottade upp en gång från huset till vägen, för att kunna gå ut :P och sen gick jag till min pärla och började skotta och sopa för att få fram den, lyckades köra till min parkeringsplats efter många om och men,, tog typ 30 minuter... heelt galet! snöhögarna som traktorn har bildat efter att ha skottat vägar och gångar är högre än rutshkanan som finns här.. lägger in lite bilder så kanske ni får lite uppfattning om hur galet mkt snö det är här just nu..

ska ta och laga lite mat tänkte jag.. hörs sen!

massa snö
bilden förklarar väl sig själv...
snö snö
Vita träd och tak igen i alla fall :)
Begravd bil
Hade inte backspegeln stuckit ut hade man knappt sett att det är en bil under...
min bil
på mindre än ett dygn är nästan min bil också begravd...
snöhögar..
Lekställningen ser ganska fjuttig ut...
snöö
lyckats skotta fram en gång till mitt hus :P

Riiik!!! :D

åh, det är fredag, en bra fredag.. den 23dje och det betyder LÖN!!!! :D:D:D
jag har nog aldrig varit såhär glad för att få lön!
snart dags att dra till jobbet,, första veckan i bokningen avklarad..
kommer nog kännas som att när jag precis lärt mig lite mer om 2 veckor så ska jag gå tillbaka till liften.. :P

å så vill jag sända en blogg-tanke till Sanne som beger sig på äventyr till grannlandet i ost..
LYCKA TILL!!!!!! det kommer gå toppen, jag känner det på mig!

ne, dags att gå till jobbet,, ciao!

Träningsvärk..

Nuu har jag börjat mitt halvt hälsosamma liv :P Jag har jobbat 2 dagar på bokningen och det är verkligen superskoj!! jag har svarat på ungefär en miljard mail, och jag slutar aldrig förvånas över hur dumma frågor folk ställer, å så ska man försöka svara snällt och inte låta ironisk ;)

efter jobbet har jag gått och tränat nu både måndag och tisdag, chooock för min kropp! nog för att jag jobbar i liften och rör mig mycket.. så har jag inte gjort dansövningar eller cyklat på ett tag nu, så musklerna är jäkligt korta idag.. :P men det känns sjukt bra! nu jäklar!! fick ett mail från Tina för någon vecka sen, med en bild på henne och mig från när vi va på semester med familjen i Danmark för en herrans massa år sen, och vi va smala och snygga.. å så hade hon skrivit beach 2010.. och det känns rimligt, 09 kan bli lite knivigt att hinna till men nu är det fan dags!
men imorn ska jag vila kroppen, kanske gå och sola lite för att få bort lite eskimåkänsla :P

å så har konståknings EM börjat.. sitter och tittar på paråkningens korta program! saknar alltid alltid att åka när jag ser konståkning.. men jag har ju mina skridskor med mig, så bara det slutar snöa så förbaskat så ska jag åka till skolan här i byn där de har en hel rink!! vart helt förvånad.. trodde de hade fryst på en fotbollsplan eller nåt som de gör hemma, men det är en hel rink med sarger och allt!! :D *lycka* och så har jag tjatat på Emelie och Hanna så när de har varit hemma så har de tagit med skridskor upp så vi ska åka någon dag :D:D:D

ne, dags att lämna bloggens underbara värld..
ciao!

Bokningsbruden..

såhär ligger det till..
förra veckan fick jag en förfrågan av min chef om jag kunde tänka mig att byta jobb och jobba på bokningen i några veckor.. för de har brist på folk medan vi har lite överskott i liften då det inte kommit nog med snö för att öppna de sista liftarna... Efter att ha gjort en snabb pro/con lista i huvudet tackade jag ja.. och fick träffa min nya chef för de kommande veckorna. jag ska altså hjälpa till att föra in gruppresor in i datorn så de får rätt skidor, stuga osv.. är inte riktigt säker på mina arbetsuppgifter så jag återkommer om det... :) men det som lockade mest var att jag får sitta inomhus de tre kommande veckorna då det kommer vara snorkallt.. jag får även längre arbetsdagar = mer pengar :)
+ att jag fick en snygg ljusblå innetröja som det står Idrefjäll på! :) jag har ju bara ytterkläderna sen innan då jag jobbar i liften...

nya tröjan


Narval...

satt och slötittade på någon naturkanal förut idag och då var det ett program om just Narvalen..
har väl hört namnet förr men aldrig sett denna underliga varelse.. en säl med ett spjut fastlimmat i ansiktet :P (spjutet är en förvuxen tand...)
och något som var väldigt intressant var när de skulle utse vilken hanne som skulle få honan så kan man ju tro att de använde sina spjut och typ dödade varandra,, men istället kör de upp dem rakt upp i luften och den narval med längst och störst spjut vinner, no harm no blood.. men då kan man ju undra om det är en hanne som är "alfahanne" i flera år, för någons "spjut" lär ju inte växa om den andra om den är störst ett år..?!
ja, som ni kanske förstår så har jag inte haft så mkt att tänka på denna afton.. hehe
om ni sitter på någon fakta om denna underliga varelse så kommentera gärna..

narval
Mycket underligt djur! :)

tävling om störst tand
Tävling om störst spjut (tand)

veckan som gått

denna veckan har nog varit den slappaste sen jag började här, jätteskönt.. efter att ha jobbat 7 dagar i rad var jag äntligen ledig i tisdags, så på morgonen åkte jag och Erika upp till Wärdshuset vid halv 9 och åt frukost buffé, såå gott! och sen hyrde jag skidor och det var faktiskt mkt roligare än jag trodde det skulle vara.. just nu är det så isigt i backarna så att åka snowboard är lönnlöst! vi åkte till Fjätervålen för alla andra ville dit, så jag hängde på, men det var BARA is i backen där som vi åkte så vi åkte ett åk och sen körde vi tillbaka till Idre ( jag fick som jag ville tillslut :P)
Jag, hanna och Erika åkte dagen lång och hade jättemysigt, sedan satte vi oss på café tillfället och hade mysigt..
Erika, hanna och jag
Onsdag skulle jag egentligen inte vara ledig men Janne (min typ förman i ost) frågade om jag ville vara ledig för hans fru skulle jobba så då kände han att han lika gärna kunde jobba han med, och efter att ha jobbat 7 dagar i rad säger man inte nej till en ledig dag till :P så Hanna och jag tog det jättelugnt och åkte med Emelie till jobbet vid halv 12.. men det var mycket mer is i onsdags så vi åkte bara 2 åk och sen gick vi och tittade lite på intersport. När vi kom ut därifrån får vi bevittna när de tar ner granen på Torget :( nu är glada julen slutslutslut...)
julen är slut

vi gick och satte oss i receptionen och degade till klockan 14 då vi får äta billigt på Café tillfället :P käkade och sen kom det ett gäng säsongare som inte heller ville åka mer, så vi blev ett gäng som satt och käkade.. sen gick vi till Afterskin, och det var ganska mkt folk faktiskt, trodde jag inte.. och till min stora förvåning tycker jag att jag ser personer jag känner igen, å jajjemän, där stod Sebastian Åreng :P jätteskoj att snacka lite skit med någon från Mariestad, även om han numera bor i Karlstad :P
På kvällen var det fullt ös på Kiken, vi blev ett ganska stort gäng som drog dit på kvällen och vi hade tokskoj! lite väl mkt alkohol kanske,, men men,, så kan det gå ibland..

Torsdag, hittade kylan hit igen, vaknade upp och såg på termometern att det var -22,, ååh så peppad man blir att gå till jobbet då.. /not!! men det gick bra, stod i en lift på "framsidan" och när solen hittade dit så var det faktiskt bara -6 ett tag..:) Sen på kvällen kom Pappsen :) Vi lagade varma mackor och sen somnade vi gott,, mer om helgen kommer senare..

puss o kram

Mitt vinterland smälter bort...

för en gång skull hatar jag plusgrader,, mitt fina vita vinterland smälter bort.. det har nu varit töväder i 3 dagar, och det suger fett! allt börjar bli jättemjukt och slaskigt, gångar och parkeringsplaner är iiis, och snön blir ful och smutsig :( Det känns förjävligt för jag var så lyrisk när jag kom upp över hur fint och vitt allt var, nu börjar marken synas och det känns bara heeelt fel, det är ju bara januari för fan! ne.. skärpning vädergudarna, ge mig kyla!!!

är äntligen ledig imorn efter 7 dagars jobbande. vi är ett gäng som ska åka upp imornnbitti och äta frukost buffé på värdshuset innan vi drar ut i backarna,, och sen hör och häpna, jag ska åka skidor!! har inte gjort det på 6 år tror jag, men ser fram emot det, ska bli skoj och se om jag fortfarande tycker det är tråkigt, tror faktiskt inte det.. men vi får se :)

och jag tror minsann att jag har glömt att avslöja en väldigt rolig nyhet, jag lyckades tillslut, fick MVG i historia :D:D heelt sjukt skoj!

dags att ta tag i min eftermiddag..

ciao!

Utsikt från toppen av Idrefjäll.

Sitter hemma i min fula soffa och hittade lite bilder som jag tog när jag var ledig innan nyår, och kom på att jag inte lagt in dem, det är galet fint att titta sig omkring när man är på toppen!! så jag fortsätter inlägget i bilder...

Städjan
Berget med 2 toppar, Städjan
Grövelsjön
Till höger, Nipfjället och raktfram ser man Grövelsjön (väldigt frusen just nu)
Drottningbergen
De mäktiga bergen i Norge, rendalsörlen även kallade Drottningbergen

Min nya kärlek...

Min nyaste kärlek heter Otrivin..
kan inte förstå hur man inte kan tycka om nässpray, det är ju så underbart! att trots vara förkyld och jäklig kunna andas.
Jag var ute igår och när jag kom hem letade febrilt efter mitt nässpray, hittade det inte så det slutade med att jag
gick och la mig med en igenkloggad näsa vilket var förjävligt!
så efter ett besök på konsum idag efter jobbet är jag nu lycklig och kan andas igen :P
haft en "vanlig" dag på jobbet,, jobbade i ost-liftarna idag och dagen flöt på utan några konstigheter.. känns dock, att man har en liten förkylning i kroppen för jag har frusit hela dan..

dags att göra en god kopp chailatte och gosa ner mig i soffan och njuta av lugnet framför tvn :)

puss o kram

what a crapy day!

idag är en sån dag som man bara vill gräva ner sig i soffan och inte röra på sig..

stod i Askelifen idag, den ligger typ längst ner och man står ensam och öde hela dagen, för att göra det hela ännu bättre så finns det inte någon toalett där, så vid ett när jag behövde gå på toa kallade jag på Kent som kom ner, men eftersom jag inte har något skoterkort får jag inte ta skotern och köra till en toa, så alternativet som fanns kvar var att gå in i skogen, vilket i vanliga fall är lite krångligt som tjej, men att det är en halvmeter snö och man har långkallingar och täckbrallor på sig gör det inte direkt enklare.. SÅ irriterad, och när jag skulle gå tillbaka missade jag en död gren som hängde ner, den skrapade upp mitt ögonlock så jag har ett sår där och ögonlocket är svullet.. gaaaaah!

är kanske inte något att bli arg över men jag var bara tvungen att avreagera mig någonstans.. nu ska jag ta tag i att städa stugan.. mina golv skriker efter en omgång med moppen!

tacksåmyckethej!

Årsredovisning 2008

Nu kommer den, det tog ett bra tag att skriva den iår för det har hänt så mycket olika saker men here it is...

årsredovisning av året 2008..

Januari
x | Jobbade på Black Bird Café i Sydney

x | Flyttade från vår lägenhet Flinders street 100

x | Hälsade på Sannes Sysslingar i Avalon

x | spenderade 2 dagar i världens tråkigaste huvudstad, Canberra
x | Körde Great ocean road med våran hyundai getz "Sivan"

x | Jobbade en vecka på en Hästfarm i Daylesford
x | Galopperade över ängar i australien.
x | Tillbringade en vecka i melbourne och festade med sombrerohatten =)


Februari
x | vann min första och förmodligen sista biljardtävling i Melbourne
x | Vandrade i regnskogen i Blue mountains

x | Blev nästan uppäten av en äcklig igel i Blue mountains

x | Mamma och Pappa kom på besök

x | Nyssah kom och överraskade mamma och pappa i Sydney

x | åkte upp och såg utsikten i Sydney towers

x | Festade väldigt mycket sista veckan i Australien

x | Flög till Nya Zeeland =)

x | Började jobba på farmen hemma hos Nyssahs pappa i Winton


Mars
x | mjölkade Kor!
x | Såg min första rugbymatch

x | var på 60-tals fest i en hyrd rosa klänning
x | Firade St Patricks day i Dunedin mycket GRÖNT!

x | Gick rundvandring på Cadburys chokladfabrik

x | Besökte Nya Zeelands enda slott
x | Hoppade Fallskärm i Queenstown

x | Testade Canyoning, hoppade från en 10 meter hög klippa.

x | Vandrade på glaciären franz Josef

x | Simmade med Delfiner i Kaikoura

x | Såg en himlans massa fin natur på våra bussresor genom sydön

x | Tog färjan över till Nordön och spenderade några regniga dagar i Wellington

x | Besökte museet Te Papa i Wellington


April
x | åkte buss till Napier och dissade deras Art deco
x | Hoppade Bungyjump i Taupo
x | Galopperade över ängar på Nordön
x | Besökte vulkanisk mark i Orakei Korako
x | Badade i varma källor

x | Hyrde vår campervan "kakan"

x | Bilade genom hela norra delen av nordön

x | Badade en gång i NZ på Tauranga bay

x | Besökte NZ nordligaste punkt Cape Reinga

x | Festade med killarna vi träffade på Färjan till Wellington i Mata Mata

x | Flög tillbaka till Australien, mellanlandade i Melbourne i 27 timmar innan vi flög vidare till Cairns

x | Hade ett reunion med Tjejerna och Skövdefolket i Cairns,

x | mycket festande och kortspelande

x | hård solning gällde de flesta dagarna

x | Upptäckte glassen på Baskins and robins chocolatechip cookie dough!

x | spenderade några dagar på Magnetic Island, väldigt mysigt hostel!

x | Började vår resa ner för östkusten

x | Seglade med en lila katamaran med namn Camira i Whitsundays och till White Haven beach

x | firade valborg på Mc Donalds, fick min hamburgare =)
 
Maj
x | Åkte till AgnesWater town of 1770 och bodde på det mysiga hostellet Cool bananaz
x | Körde minichoppers!

x | Vandrade i Noosa´s nationalpark, såg en goanna
x | tog Bussen till Brisbane
x | Åkte till lone pine koala sanctuary och höll i en koala och matade kängrus
x | Tattuerade mig!!
x | Träffade en supertrevlig tjej, Erika och hennes vänner
x | Min plånbok blev stulen
x | Firade min födelsedag på Hardrock Café i Surfers paradise
x | Gick på bio med våra trevliga norska gutter Ola och Martin

x | Träffade Anders från Karlstad i Newcastle

x | Besökte Sannes sysslingar i Avalon för sista gången och fick träffa den nyaste familjemedlemmen Sam! =)

x | sa hejdå till mitt älskade Sydney =(

x | Flög till Malaysia

x | Tog buss och färja till ön Lankawi där vi mötte upp skånetjejerna

x | Spenderade en vecka på Lankawi, paradis!! VARMT!

x | Mysiga middagar och goda (billiga) drinkar =)

x | Hade "sandspa" med tjejorna på stranden

x | Åkte moped runt ön och såg seven wells och fina vattenfall

x | Spenderade våra sista dagar i Malaysia i Kuala Lumpur

x | Shoppade loss i Chinatown, många plånböcker

x | Började vår lååånga flygresa hem =(


Juni
x | Kom Hem från mitt livs roligaste resa.
x | Introduktionsdag på SCA
x | var barnvakt åt William en helg

x | Började jobba på SCA och extrajobbade på Idasbrygga
x | Spenderade midsommardagen hos mormor
x | Firade midsommarkvällen hos Helen och Anton
x | Åkte några vändor till Karlsborg när saknaden efter Sanne blev för stor.


Juli

x | Jobb, jobb, jobb
x | Åkte ner till Tjejorna i Skåne och firade Elins födelsedag
x | gick och såg Made of honor, Mamma mia och Sex and the city på bio
x | Åkte wakeboard i Vänern med Anders och Anna

x | Åkte till Trollhättan och festade med Alex och hans vänner

x | Gick på Winnerbäck med alla tjejerna!
x | SKATAN a.k.a August Nils Anders Pihlström föddes!!! (jag blev moster)

Augusti
x | Träffade August så mycket jag hann!
x | Red med Malin Eliasson
x | Inflyttningsfest hos en av kockarna på Idas i Karlsborg
x | Pär och Lollo kom ner på besök

x | Festade med Pillan, Pär och Lollo i Skövde

x | Började plugga på komvux

x | Gick på matfestivalen först med Tina, Johan och August

x | Åkte sen in på kvällen med Helen och Anton =)

September
x | Hälsade på Britney i Stockholm
x | Pluggade massor på komvux
x | Åt hejdåmiddag för jossi som åkte till Grekland men kom tillbaka 2 dagar senare för det var ett stort fiasko.
x | Åkte på Rekryteringshelg till Sälen  
x | Personalfest med Idasbrygga
x | Intervju i Karlstad om Jobb i Idre

x | Hälsade på Malin i Bjärnum

Oktober
x | Massa dans med esteterna på Vadsbo
x | Såg Little shop of Horrors i Skövde
x | Fick jobb i IDRE! =)
x | Köpte min laptop
x | sjöng och spelade på August dop


November
x | Fick MVG i religion! =)
x | Estet eleverna på vadsbo visade upp min dans på öppethus i Vadsbohallen
x | ett år sen Australien...
x | Åkte till Jönköping och träffade Louis och Emelie
x | Körde till Bjärnum och tittade på årets m1ors Höstshow "wanna rock"
x | Det snöade!!
x | hade en mycket trevlig kväll på statt med Sanne och Sandra
x | Bakade lussekatter med mamma

x | Spelade flöjt på första advent i Torsö kyrka.

December
x | Shopping dag i Skövde med Helen och Sanne
x | Fick MVG i Naturkunskap!
x | hejdå taco-middag med tjejerna
x | Flytta till Idre
x | Körde av vägen med bilen

x | Flyttade in i min lilla röda stuga på Bingtjärnsvägen

x | Började jobba som liftvakt på Idre fjäll

x | Träffat många nya vänner

x | Köpt en ny snowboard! =)

ledig dag!

åh, jag vet att jag har varit urusel på att uppdatera men jag har inte haft så mkt att skriva och när jag har velat skriva så har jag haft något annat jag varit tvungen att göra :P well well,, nog med ursäkter.

nyårsafton var väldigt trevlig hemma hos mig, god mat och trevligt sällskap, men uppe på fjället sen så blev det bara kaos, för mycket folk och för dålig organisation, så det var tråkigt.. men vad är väl en bal på slottet :P

jag har jobbat sen nyår, hade en ledig dag igår, men det var 29 minusgrader utanför dörren, och det gör mig inte speciellt sugen på att åka upp och åka bräda så jag var bara hemma och tog det lugnt och fixade och donade, idag är jag också ledig och jag ska upp till fjället om typ en timma och åka lite bräda :D för det har blivit lite varmare så jag tror inte det är mer än 8 minus uppe på fjället :D

ska även lägga in lite bilder inifrån min stuga som jag lovat.

och Helen, årsredovisningen kommer! ska skriva den ikväll! :D

dags för frukost! puss o kram!

sängen
Min säng..
tv
vardagsrummet med tv och soffa
vard. rum
andra delen av rummet..
hall
Hallen
kök
Köket


RSS 2.0