Stockholm

Nu har vi precis kommit hem från min julklapp :)
 
Vi tog tåget på måndag morgon?! var uppe i Stockholm vid 09.30. Kunde checka in på hotellet redan då så det var skönt att bli av med väskan å så..
16de våningen med världens finaste utsikt! jo jag tackar ja! Min älskade kan han!! <3
Vi promenerade runt i gamla stan och drack varm dryck, för jösses vad kallt det var i Stockholm igår!!
Vi besökte några musikaffärer för Robin ville titta på gitarrer, och vi tittade in på några bröllopsbutiker för att titta på skor till mig, men som jag skrev tidigare får jag nog vänta tills vårskorna kommer för jag hittade inget som jag tyckte var värt pengarna.
Vi gick väldigt mycket igår, till medborgarplatsen och längs Hornsgatan. Fötter och ben fick verkligen känna att de levde! Men det var mysigt att inte trängas bland alla andra på tunnelbanan.
På eftermiddagen satte vi oss på en pub och tog en öl (Magners cider) för mig :)
På kvällen fick Hard Rock Café ett besök av oss. Jag åt en god filé medan robin högg in på revbensspjäll! mycket mysig kväll!!
Idag vaknade vi vid 09.30 och gick ner till resturangen och mumsade på en väldigt god och varierande frukost! allt från äggröra till brieost och salami smörgås till pannkakor slank ner :)
Vi fortsatte vår vandring och gick tillbaka till Gamla stan för Robin ville besöka sciencefiction butiken en gång till. Väl där hittade vi även ett spel som vi spelat mycket på hans surfplatta de senaste dagarna, Ticket to ride heter det. Mycket underhållande spel där man ska bygga tågbanor mellan städer i USA!
Robin i gamla stan
Oss på en bro mellan gamla stan och Drottninggatan
Tåget hem till Norrköping gick inte förens vid 19 tiden så vi passade på att vila trötta fötter med en matiné bio. Vi såg Exodus Gods and Kings. Berättelsen om Moses. Bra film!
Nu har vi kommit hem och mina trötta fötter vilar sig på soffan!
Tack för en underbar julklapp älskade Robin!

Juldagarna

Nu har vi precis kommit hem från middag hos Robins föräldrar.
 
Julen hemma i Mariestad var jättemysig, aningen kaosartad med övertaggade syskonbarn men man vet ju själv hur mycket man såg fram emot julafton när man själv var liten så jag klandrar dem inte :P
 
Fick fina klappar, lite smink, presentkort på Twilfit och såklart EM i konståkningsbiljetterna i Stockholm nu i Januari tillsammans med mamma och Tina och mammas jobbarkompis!
 
en julbild på mig och Alice
På juldagen åkte Robin, jag och Pappa till Skövde för att kolla in elgiganten och mediamarkts mellandagsrea, men det var väldigt dåligt utbud i dessa affärer så det blev inget kameraköp där..
På kvällen på juldagen brukar jag och Helen gå till Buffalo för återvändar öl men i år när de har Noel som bara är 9 månader så sågs vi hemma hos dem istället. Jag och Robin åkte Mariestad runt för att hitta en pizzeria som hade öppet, och sen satt vi och pratade i deras soffa i några timmar. Mycket trevligt! och Noel är söt som socker!! Har ju inte träffat dem sen juni när Noel döptes så det var jätteskoj!
 
På annandagen hade vi kusinträff på min pappas sida hemma hos Tina och Johan på förmiddagen och sen körde jag och Robin hem igen, vi åkte förbi Elgigantens affär i Tornby och hittade en bra kamera som vi köpte så nu kan vi ta massa fina bilder. LIte knepigt med inställningar så det får vi träna på..
 
Första selfien med nya kameran
Kvällen spenderades som sagt hemma hos Robins föräldrar med julbord! Men robins mamma hade gjort lite annat också så jag mumsade mest på kycklingklubbor och hennes jättegoda Broccolligrattäng! mums!
 
Syskonbarnen Rasmus och Zacharias busar med Robins lillebror Johan
Jag bebisgosar med Ebba. Mamma Michaela bredvid :)
Vi spelade ett nytt spel som Johan köpt. I know hette det, var väldigt roligt!
Påväg hem fick jag posera litegrann så Robin kunde testa inställningar på kameran :)
 

Julafton

Idag är det julafton!
 
Jag och Robin har ätit en mysig julfrukost och bytt julklappar med varandra. Av Robin fick jag en Stockholmstripp redan nu på måndag, med övernattning på hotell! Gud vad mysigt!! längtar som tusan :)
Av mig fick Robin en ny kamera som vi ska köpa nu på mellandags rean så vi kan ta fina kort nästa år med allt roligt som händer!
 
GOD JUL på er! Nu ska vi åka till Mariestad
 

dan före dopparedan

Ikväll har vi firat jul med Robins familj. Jag kokade gröt för första gången, den blev jättegod! Älsklingen hade griljerat skinka och jag hade bakat bröd och fudge. Blev mycket lyckat!
 
blev lite förvånad över hur man äter gröt här i Östergötland. Med saftsoppa?! vågade inte prova, jag höll mig till kanel och mjölk, men kände mig lite som en outcast måste jag säga haha!
Så mysigt med julstämning här hemma. Granen är pyntad och pepparkakshjärtana hänger i köksfönstret som sig bör! här kommer en hög bilder!
 

Holgerkören på besök

Idag kom min älskade kör hit på middag!
Har saknat dem sen Spexperioden tog slut!
Vi åt god mat pratade en hel massa och sen spelade vi spel kvällen lång!
Spelade bland annat Ryktet går som jag köpte förra året. Väldigt roligt spel som är en blandning av visk-leken och pictionary! många skratt blev det!
Här har ni ett exempel på spelet, ni ser bild ett. och ordet personen skulle rita var Japan. Men Caroline tolkade det lite annorlunda :)
hahahaah
Vi spelade även När då då? som är ett spel där man ska gissa årtal. Jag och Caroline låg under länge men vi kom igen starkt och vann tillslut!!
Hade en mycket trevlig kväll men min fina kör! Hoppas det inte dröjer för länge innan vi kan ses igen!
 

Lucia helg

Min enda lediga helg i December firades med att köra hem till Mariestad.
 
Jag och mamma tittade på luciamorgon på TV. Blev besviken på det i år.. För mycket soloartister och för lite traditionella sånger.. Men det var mysigt ändå.
 
På förmiddagen kom Pernilla hit och vi gick på stan och bara pratade massor! Har saknat henne! Hon skulle tagit med sig Charlie också men han var tyvärr lite krasslig så han fick stanna hemma med Henke.
Hittade lite bra saker till bröllopet så det var skoj!
 
På eftermiddagen lekte jag med August och Alice hemma hos Tina och Johan. Mosters små älsklingar som börjar bli stora nu!
Jag och Alice
Läste saga för Alice på kvällen. Ingrid badar valde hon. Och döm min förvåning när hon la sin lilla hand över min mun när jag började läsa för henne och sa "jag ska läsa moster". Okej tänkte jag, men ungen läste hela boken ordagrant för mig! haha..
 
På söndag förmiddag rensade jag och pappa ur massa grejer från mitt gamla flickrum som bara blivit liggande. Väldigt skoj att gå tillbaka på memory-lane. Hittade lite saker som jag glömt bort att jag hade.
Bild på liten Emelie som dök upp bland papper och bröte
 
På kvällen var det dags att åka till Domkyrkan och lyssna på julkonsert. Så mysigt som vanligt! Tråkigt bara att Tina har sitt diskbråck så hon inte kunde vara med i år.
 
 
 

RSS 2.0